FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Chamber of Secrets  Quizzes, Trivia and Puzzles
Chamber of Secrets  Quizzes, Trivia

Harry Potter and the Chamber of Secrets Trivia

Harry Potter and the Chamber of Secrets Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Harry Potter

Fun Trivia
17 quizzes and 195 trivia questions.
1.
  Who Said That ? "Harry Potter 2" Quotes   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz contains lines from the movie 'Harry Potter and the Chamber of Secrets'. I give you the quote, you tell me who said it.
Average, 20 Qns, skunkee, Mar 16 12
Average
skunkee editor
51250 plays
2.
  Easy Harry Potter and the Chamber of Secrets Trivia   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the second "Harry Potter" movie, based on the novel by J.K. Rowling.
Easier, 10 Qns, helena411, Jun 02 04
Easier
helena411
32993 plays
3.
  "Chamber of Secrets" 101   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I just saw and loved "Harry Potter and the Chamber of Secrets" and had to do a quiz -- it'll be an easy one. (Please keep in mind that this is a quiz over the movie, and the movie differs a little from the book.)
Average, 10 Qns, gillyjj, Aug 05 04
Average
gillyjj
29065 plays
4.
  "Chamber of Secrets" Examination   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the movie "Harry Potter and the Chamber of Secrets". I hope you enjoy it, as I had fun creating it. Good luck!
Average, 10 Qns, Cynderbabe, Nov 16 12
Average
Cynderbabe
23909 plays
5.
  "Chamber of Secrets" Examination #2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the movie "Harry Potter and the Chamber of Secrets". I hope you enjoy it, as I had fun creating it. Good Luck!
Easier, 10 Qns, Cynderbabe, Dec 26 18
Easier
Cynderbabe
Dec 26 18
19881 plays
6.
  Weasleys   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
About the Weasley family! They're questions from the movie but some knowledge about the book would be useful. Good luck and hope you enjoy my quiz.
Average, 10 Qns, ginnyweasley, Feb 27 10
Average
ginnyweasley
24047 plays
7.
  "Harry Potter and the Chamber of Secrets" Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
I just saw this movie, and I think it's the greatest! I recommend this movie for others, and I hope you'll recommend my quiz to others. ;-)
Average, 10 Qns, P.M.L.82, Nov 09 20
Average
P.M.L.82
Nov 09 20
24037 plays
8.
  Ragnarok's "Chamber of Secrets"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about "Harry Potter and the Chamber of Secrets". Be careful as there are some questions which contain DVD extras.
Easier, 10 Qns, Andy713, Sep 11 15
Easier
Andy713
20508 plays
9.
This is all about "Harry Potter and the Chamber of Secrets!"
Tough, 10 Qns, joeyjohnsy, Jun 14 07
Tough
joeyjohnsy
23272 plays
10.
  All About Professor Lockhart    
Multiple Choice
 15 Qns
Don't take this quiz unless you have seen the movie "Harry Potter and the Chamber of Secrets", or at least have read the book. Please rate my quiz at the end. Good Luck. :)
Average, 15 Qns, lontradomar, Mar 03 10
Average
lontradomar
22042 plays
trivia question Quick Question
What does Professor Dumbledore have sent to Azkaban?

From Quiz ""Chamber of Secrets" Examination"




11.
  Petrified!   popular trivia quiz  
Classification Quiz
 10 Qns
Falling Victim to the Basilisk
At first they were afraid...and then some were petrified. In "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002), some residents of Hogwarts fall victim to the gaze of a basilisk. In this quiz, identify which characters become petrified and which don't.
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Mar 02 23
Easier
kyleisalive editor
Mar 02 23
522 plays
12.
This quiz is on "Harry Potter and Chamber of Secrets," the movie. It contains a lot of details. (**Also, there is one question on here that I would like to point out that is easier to answer if you watched the movie with subtitles.**)
Tough, 15 Qns, jennyw99er, Dec 21 08
Tough
jennyw99er
21239 plays
13.
"Harry Potter and the Chamber of Secrets". I enjoyed the movie and I hope you enjoy my quiz.
Easier, 10 Qns, jimmysmith17, Apr 08 04
Easier
jimmysmith17
17895 plays
14.
  Secrets of the Chamber    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know about the secrets in the chamber? Lets test your knowledge of "The Chamber of Secrets".
Easier, 10 Qns, Hole-of-Fire, Feb 26 11
Easier
Hole-of-Fire
15098 plays
15.
  Quoting "Harry Potter and the Chamber of Secrets"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Harry Potter and the Chamber of Secrets" provided many thrills for moviegoers. How well do you remember the quotes from this film? Questions will come in multiple choice and fill in the blank format. Good luck!
Easier, 10 Qns, CAGuy0206, Aug 13 11
Easier
CAGuy0206
2631 plays
16.
  Enter the "Chamber of Secrets"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my all-time favorite "Harry Potter" movie. Don't ask me why, because I'm not really sure. I have seen the movie many times, so here are some basic questions.
Average, 10 Qns, Tormonster, Jun 21 10
Average
Tormonster
4485 plays
17.
  "HP and the CoS": In What Order?    
Ordering Quiz
 15 Qns
Put the events in the movie "Harry Potter and the Chamber of Secrets" in order. As the films start with Harry Potter, the questions all begin with Harry Potter. It may contain spoilers.
Difficult, 15 Qns, Ilona_Ritter, Apr 01 23
Difficult
Ilona_Ritter gold member
Apr 01 23
161 plays

Harry Potter and the Chamber of Secrets Trivia Questions

1. Who yelled, "Petunia, he's escaping!"?

From Quiz
Quoting "Harry Potter and the Chamber of Secrets"

Answer: Vernon Dursley

Harry was in his room at the Dursley's home one evening, when the Weasley boys came by his room in a flying car. They told Harry they were there to help him escape from the Dursley residence. However, Vernon realized what was happening and attempted to prevent Harry from leaving so he yelled to Petunia that Harry was trying to escape. He was unsuccessful and Harry left with the Weasley boys.

2. Who is Harry talking to when the movie starts?

From Quiz Enter the "Chamber of Secrets"

Answer: Hedwig

We find Harry Potter at his Aunt and Uncle's house, which is where he goes for the summer. Hedwig wanted to get out of the cage and outside of the house, but Harry told her that she wasn't allowed.

3. In Herbology class, what did the students have to repot?

From Quiz "Chamber of Secrets" Examination

Answer: Mandrakes

Mandrakes are used to return those who have been petrified back to their original state. This is explained by Hermione. Professor Sprout also tells the class that the cries of mandakes could knock them out for several hours, so she instructed them to wear ear muffs for auditory protection.

4. Who was it that cursed the bludger?

From Quiz "Chamber of Secrets" Examination #2

Answer: Dobby the House Elf

Dobby only had Harry Potter's best interest at heart when he cursed the bludger. He had hoped that it would be enough to scare Harry into leaving Hogwarts. Dobby was also responsible for making Harry and Ron miss the train by blocking the barrier on them.

5. What is the number on the front of the Hogwarts Express?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: 5972

You can see this number when Ron and Harry are in the flying car and the train is right behind them.

6. 'So you can send secret messages to your freaky little friends? No Sir!'

From Quiz Who Said That ? "Harry Potter 2" Quotes

Answer: Vernon Dursley

Uncle Vernon complained about how noisy Hedwig was being. Harry argued that she was bored of being locked up, and needed to be allowed to fly around and get some exercise. Uncle Vernon, always suspicious of Harry's motives, immediately assumed that Harry only wanted her free so that he could send messages to his friends.

7. What is the name of the book that Harry's glasses are laying on when Ron, George, and Fred come to rescue Harry from the Dursleys?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: "Which Owl?"

You can see this on the spine and top of the book if you look really closely.

8. What was Molly Weasley's reaction when the boys first came home?

From Quiz Weasleys

Answer: mad and really worried, she was yelling at her sons

She suddenly comes down the stairs and demands, "Where have you been?"

9. Who tried to stop Harry from going to Hogwarts?

From Quiz Ragnarok's "Chamber of Secrets"

Answer: Dobby

Dobby is a House-Elf who appeared in this movie.

10. What is the name of the book on Harry's bedside table at the beginning of the movie, when Harry is just waking up?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: Which Owl?

You can only just read the title of the book. "Which Witch" and "Flying with the Cannons" were not mentioned in the movie. "Hogwarts: A History" was mentioned when Hermione said that she was trying to get a copy of it to read up on the Chamber of Secrets, but they were all checked out.

11. Who opened the Chamber of Secrets 50 years ago?

From Quiz Secrets of the Chamber

Answer: Tom Marvolo Riddle

Tom Riddle framed Hagrid for opening The Chamber of Secrets and then got him expelled. Tom would become Lord Voldemort years later.

12. What is my first name?

From Quiz All About Professor Lockhart

Answer: Gilderoy

13. Why hasn't Harry heard from his wizard friends over the summer?

From Quiz "Chamber of Secrets" 101

Answer: Dobby has intercepted his mail.

The book reveals more clearly how distressed Harry feels about this. He feels completely cut off from his wizard life and thinks his friends have forgotten him.

14. Who told Dudley, "It's for when the Masons arrive."?

From Quiz Quoting "Harry Potter and the Chamber of Secrets"

Answer: Petunia Dursley

Dudley was over by the cake in the kitchen and went to take a lick of frosting off but Petunia told him no. She said they would begin eating it when the Mason family arrived. Vernon then chimed in and said that should happen shortly.

15. In Harry's room, Dobby, the house elf, tells Harry that he serves what family?

From Quiz Enter the "Chamber of Secrets"

Answer: He doesn't tell Harry

Harry walks into his room and finds Dobby jumping on his bed. The house elf mentions that he serves a family, but when he says that, he beats his head on a dresser. House elves are not allowed to tell people who they work for. He doesn't tell Harry until the end of the movie.

16. How is it that Harry manages to recover from the snake venom?

From Quiz "Chamber of Secrets" Examination

Answer: Tears from a phoenix

It is through Fawkes tears that Harry mends. He was told earlier, in Professor Dumbledore's office, that phoenix tears have the ability to heal.

17. What is the important step in order to free a house elf?

From Quiz "Chamber of Secrets" Examination #2

Answer: Master gives them clothes

Harry tricks Lucius Malfoy into giving Dobby clothes in order to be freed. Within Tom Riddle's diary, Harry places one of his own socks inside. Malfoy unitentionally frees Dobby when he hands him the diary.

18. What color is the flying car?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: light blue

It was Ron's dad's car. It crashes into the Whomping Willow because Ron loses control of the car and it flies right into the tree.

19. 'Good Lord are you really? Ron's told us all about you, of course. When did you get here?'

From Quiz Who Said That ? "Harry Potter 2" Quotes

Answer: Arthur Weasley

Arthur Weasley had been out all night working on Ministry raids (9 that night) and eventually noticed Harry sitting at his kitchen table. He bluntly asked Harry who he was, and then responded with a mixture of almost disbelief and awe.

20. What is the name of the medicine that Madam Pomfrey uses to re-grow Harry's arm bones?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: Skele-Gro

It is actually called Skele-Gro. You can see this on the bottle, with the skull on it, from which Madam Pomfrey pours the liquid.

21. What question about Muggles did Arthur Weasley ask Harry?

From Quiz Weasleys

Answer: "What exactly is the function of a rubber duck?"

All the other choices are lines he probably asked in the book, since Harry's and Mr. Weasley's conversations in the book is longer than the one they have in the movie. Yes, he collects plugs and he also mispronounces electricity and escalators.

22. Who says this? "Do not touch anything here, boy."

From Quiz Ragnarok's "Chamber of Secrets"

Answer: Lucius Malfoy

This was featured in the extra scenes.

23. Who gives Ginny Weasley Tom Riddle's diary?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: Lucius Malfoy

It was in "Flourish and Blotts" that Lucius Malfoy placed the diary into Ginny's cauldron when he was mocking the state of her books.

24. What is a person who can talk to snakes called?

From Quiz Secrets of the Chamber

Answer: A Parselmouth

The language for snake speak is Parseltoungue.

25. What class do I teach at Hogwarts?

From Quiz All About Professor Lockhart

Answer: Defense Against the Dark Arts

I announced that I got this job when I got into the classroom at Hogwarts. They didn't look too surprised.

26. What character in the movie says the word "butterflies"?

From Quiz "Harry Potter and the Chamber of Secrets" Movie

Answer: Ron

He hates spiders.

27. Who is the first person you see in the movie?

From Quiz Harry Potter and the Chamber of Secrets

Answer: Harry Potter

Harry Potter is in his bedroom looking at his album and then consoling Hedwig and thinking that none of his friends wrote to him over the summer.

28. Ron and the Weasley twins rescue Harry from Privet Drive. Where do they take him?

From Quiz "Chamber of Secrets" 101

Answer: The Burrow

The Burrow is the name of the Weasley's home. The film did an excellent job of creating that set -- what a fun place to visit! Harry is thrilled. It's the first time he has ever been in a wizard home.

29. Complete the sentence: "I'll be waiting to open the ____." - Dudley Dursley.

From Quiz Quoting "Harry Potter and the Chamber of Secrets"

Answer: Door

After Vernon said the Mason family would be coming to the Dursley residence soon, he asked Petunia and Dudley to repeat how they would welcome them. Petunia stated she would be in the lounge to wait to welcome them into the home. Dudley then stated he would open the door for them.

30. Uncle Vernon has a business deal to close with a couple, named the Masons. The Masons are coming over to his house to discuss this. When the Masons arrive, what is Dudley supposed to do?

From Quiz Enter the "Chamber of Secrets"

Answer: Open the door

Uncle Vernon is going over what they will be doing when the Masons come. When it's Dudley's turn, he says, "I'll be waiting to open to door!"

This is category 6859
Last Updated Jul 13 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.