FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Blade Quizzes, Trivia and Puzzles
Blade Quizzes, Trivia

Blade Trivia

Blade Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
4 Blade quizzes and 30 Blade trivia questions.
1.
  "Blade" Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
An easy one for fans, slightly more difficult for those who have only seen it once or twice.
Average, 10 Qns, laarsson, May 21 14
Average
laarsson
10416 plays
2.
  "Blade II" Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Just a quick quiz on the flick.
Average, 10 Qns, laarsson, Dec 03 20
Average
laarsson
Dec 03 20
6165 plays
3.
  Blade 2    
Multiple Choice
 5 Qns
This is my "Blade 2" quiz. I thought this movie was worthy of the first, if not better than the first in some ways. Hope you enjoy the quiz.
Easier, 5 Qns, farscapetwo, Aug 01 11
Easier
farscapetwo
5236 plays
4.
  'Blade 2' The Movie    
Multiple Choice
 5 Qns
Quiz on the new movie 'Blade 2'.
Average, 5 Qns, stevethehunter, Nov 11 12
Average
stevethehunter
6194 plays
trivia question Quick Question
At the end of the movie, Scud turns out to be a familiar. Where did he hide his vampire mark so that Blade wouldn't find it?

From Quiz ""Blade II" Trivia"





Blade Trivia Questions

1. What is the name of the individual who kills the blood bank vampires?

From Quiz
Blade 2

Answer: Jared Nomak

Jared Nomak is a vampire who is also a carrier of the "Reaper Strain". We are told that it is a virus that turns vampires into something even more dangerous when they are bitten by a carrier of it. Later we find out that Nomak is just a genetic mutation created by the vampire lord Damoskinos. He does it to create his own race of Daywalkers like Blade.

2. What is the name of the group of vampires that Blade is to work with, in order to kill the Reapers?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: The Blood Pack

Blade relishes in the fact that the Blood Pack was trained to hunt him, now they have to work with him, in order to kill the Reapers.

3. What is the name of the song that is played in the opening scene in the abatoir?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Confusion

New Order "Confusion" - it took me ages to find out who it was but I thought the track was amazing. This spawned remixes by Public Domain and Aquagen.

4. Who is Blade's tech-guy that he gets out of the tank of blood?

From Quiz 'Blade 2' The Movie

Answer: Whistler

Whistler was turned into a vampire, but Blade gives him the antidote to save himself from being bitten.

5. Who does Blade say he is hunting for during his opening monologue after the blood bank incident?

From Quiz Blade 2

Answer: Whistler

When Blade takes out all of the vampires during his search for Whistler, he lets one get away. When he does he says to him "catch you later."

6. What is the name of the Vampire Overlord?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: Damaskinos

A vampire, in his search for the perfect vampire, has created the monstrous Reapers.

7. What is the name of Blade's main rival in the film?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Deacon Frost

Played by Stephen Dorff. One of his better performances and more successful films.

8. What is the overlord's daughter's name?

From Quiz 'Blade 2' The Movie

Answer: Nissa & Nyssa

Nyssa likes Blade a little too much and is unaware of the trick her father played on him.

9. What is the name of the tech guy who Blade is working with now that Whistler is gone?

From Quiz Blade 2

Answer: Josh

When he is introduced to Whistler, he says his name is Josh, but to call him Scud because everyone else does.

10. What is the name of the guy who makes Blade's weapons in the beginning of the movie?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: Scud

When Whistler first meets Scud, he calls him Skid just to wind him up.

11. What did Whistler tell Karen happened to his family when he was younger?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: A vampire posing as a drifter killed them.

Karen asks Whistler "What's your story?", after Whistler told her how he came to find Blade.

12. What is the new species called?

From Quiz 'Blade 2' The Movie

Answer: Reapers

Their mouths open up and suck you dry.

13. What is the nickname that the tech guy goes by in the movie?

From Quiz Blade 2

Answer: Scud

When Whistler calls him Skid he corrects him and says it's Scud, like as in stud, but Scud.

14. What is the name of the Reaper who carries the reaper strain?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: Jared Nomak

Damaskinos actually genetically engineered Nomak from his own genes, making Nomak his son.

15. Who says this in the movie: "You better wake up. The world you live in is just a sugar-coated topping. There is another world beneath it-the real world, and if you want to survive it, you better learn to pull the trigger"?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Blade

This is said to Karen Jenson after she gets in the way of Blade interogating a vampire familiar.

16. What is the new species' weakness?

From Quiz 'Blade 2' The Movie

Answer: Sunlight

They only have one of the vampires' weaknesses.

17. What is the mission of the two vampires who break into Blade's safehouse?

From Quiz Blade 2

Answer: to propose a truce between Blade and the vampire nation

After the fight between everybody, Blade is informed that the ruling head of the vampire nation wants to call a truce and speak to Blade personally about a problem worse than either party has encountered before.

18. What is the name of the vampire safehouse that Blade and the Blood Pack first look for the Reapers?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: The House of Pain

This is the first time that Blade actually encounters the Reapers and Jared Nomak.

19. "Your mascara is running!". To which character is this quote spoken to?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Deacon Frost

This is said when Blade runs into Frost in a park during the day. In order for Frost to be out in the sun, he wears sunblock. When it starts to run off Frost's skin, Blade tells him "Your mascara is running!".

20. How did Blade come to be?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: His mother was bitten while she was pregnant with him.

Just before Blade's mother gave birth to Blade, she was bitten by a vampire, which which gave him none of their weaknesses, but all of their strengths.

21. How many times does Nyssa tell her father that Blade has saved her life?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: 2

Blade saved Nyssa twice in the film. Once in the House of Pain. Secondly, when in the sewers after she was hurt by the UV flash bomb. Blade let her drink some of his blood so that she could recover.

22. How does Blade kill Quinn in the movie?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Decapitation.

Quinn thinks he is capable of beating Blade, but he doesn't stand a chance. In the temple just after Frost becomes the "La Magra", Blade jumps down to the floor looking for Frost, Quinn is there and tries to kill Blade.

23. At the end of the movie, Scud turns out to be a familiar. Where did he hide his vampire mark so that Blade wouldn't find it?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: In his mouth.

After Damaskinos captures Blade, Scud rubs it in that the vampires didn't scope out his security system, he let them in!

24. What is the name of the book that Deacon Frost is trying to decipher?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Book of Erebus

We see Frost using a computer to decipher the book in the archives and Dragonetti telling him that the archives are "off limits to non- pure bloods".

25. Who kills Damaskinos' lawyer?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: Whistler

Whistler has escaped from Reinhardt and crawls through the ventilation shaft to the room where Blade is and shoots the lawyer through the floor.

26. What is the abbreviation of the substance that Karen Jenson tells Blade that he can use to kill vampires?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: EDTA

Karen tells Blade to take a look at the reaction of EDTA when mixed with vampire blood. The reaction is very powerful and forces Blade to quickly take a step back.

27. In which order does the Blood Pack die?

From Quiz "Blade II" Trivia

Answer: Priest, Snowman, Verlaine, Lighthammer, Chupa, Asad, Reinhardt, and Nyssa

There is a technicality where the order in which Verlaine and Lighthammer die. When Verlaine finds Lighthammer feeding on Snowman, she runs up the ladder to the surface and opens the manhole to let in the sunlight. As she is in contact with the sunlight first, she therefore dies first.

28. What is Whistler's first name?

From Quiz "Blade" Trivia

Answer: Abraham

This is only said once in the film when Whistler introduces himself to Karen Jenson.

This is category 1006
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.