FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Blade Trivia
Quiz about Blade Trivia

"Blade" Trivia Trivia Quiz


An easy one for fans, slightly more difficult for those who have only seen it once or twice.

A multiple-choice quiz by laarsson. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Blade

Author
laarsson
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
125,722
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
10429
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the song that is played in the opening scene in the abatoir? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Blade's main rival in the film? Hint


Question 3 of 10
3. What did Whistler tell Karen happened to his family when he was younger? Hint


Question 4 of 10
4. Who says this in the movie: "You better wake up. The world you live in is just a sugar-coated topping. There is another world beneath it-the real world, and if you want to survive it, you better learn to pull the trigger"? Hint


Question 5 of 10
5. "Your mascara is running!". To which character is this quote spoken to? Hint


Question 6 of 10
6. How did Blade come to be? Hint


Question 7 of 10
7. How does Blade kill Quinn in the movie? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the book that Deacon Frost is trying to decipher? Hint


Question 9 of 10
9. What is the abbreviation of the substance that Karen Jenson tells Blade that he can use to kill vampires? Hint


Question 10 of 10
10. What is Whistler's first name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 16 2024 : Guest 173: 10/10
Apr 16 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 24: 9/10
Apr 14 2024 : Guest 90: 6/10
Apr 10 2024 : Guest 86: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 161: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 142: 1/10
Mar 28 2024 : Bpriz: 7/10
Mar 21 2024 : Marmmy: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the song that is played in the opening scene in the abatoir?

Answer: Confusion

New Order "Confusion" - it took me ages to find out who it was but I thought the track was amazing. This spawned remixes by Public Domain and Aquagen.
2. What is the name of Blade's main rival in the film?

Answer: Deacon Frost

Played by Stephen Dorff. One of his better performances and more successful films.
3. What did Whistler tell Karen happened to his family when he was younger?

Answer: A vampire posing as a drifter killed them.

Karen asks Whistler "What's your story?", after Whistler told her how he came to find Blade.
4. Who says this in the movie: "You better wake up. The world you live in is just a sugar-coated topping. There is another world beneath it-the real world, and if you want to survive it, you better learn to pull the trigger"?

Answer: Blade

This is said to Karen Jenson after she gets in the way of Blade interogating a vampire familiar.
5. "Your mascara is running!". To which character is this quote spoken to?

Answer: Deacon Frost

This is said when Blade runs into Frost in a park during the day. In order for Frost to be out in the sun, he wears sunblock. When it starts to run off Frost's skin, Blade tells him "Your mascara is running!".
6. How did Blade come to be?

Answer: His mother was bitten while she was pregnant with him.

Just before Blade's mother gave birth to Blade, she was bitten by a vampire, which which gave him none of their weaknesses, but all of their strengths.
7. How does Blade kill Quinn in the movie?

Answer: Decapitation.

Quinn thinks he is capable of beating Blade, but he doesn't stand a chance. In the temple just after Frost becomes the "La Magra", Blade jumps down to the floor looking for Frost, Quinn is there and tries to kill Blade.
8. What is the name of the book that Deacon Frost is trying to decipher?

Answer: Book of Erebus

We see Frost using a computer to decipher the book in the archives and Dragonetti telling him that the archives are "off limits to non- pure bloods".
9. What is the abbreviation of the substance that Karen Jenson tells Blade that he can use to kill vampires?

Answer: EDTA

Karen tells Blade to take a look at the reaction of EDTA when mixed with vampire blood. The reaction is very powerful and forces Blade to quickly take a step back.
10. What is Whistler's first name?

Answer: Abraham

This is only said once in the film when Whistler introduces himself to Karen Jenson.
Source: Author laarsson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Miaow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Marvel vs DC:

Do you prefer Marvel or DC? I love them both equally, and I do not have a preference. This is my first quiz list ever after being here for over 13 years, so I got excited and created a super-long list! :( I will create much shorter lists from next time onwards! Very happy to be here! :)

  1. Kang, the Tyrant of Time Average
  2. "The Avengers" Medley Average
  3. Crisis On Infinite Earths Average
  4. Justice League Average
  5. 'Justice League' And 'J. L. Unlimited' Tough
  6. 'The Flash' Quiz Average
  7. The Daredevil and Frank Miller Average
  8. "Batman: Arkham Asylum" Average
  9. "Marvel: Ultimate Alliance" Average
  10. Do you know Robert Downey Jr? Tough
  11. The Complete 'Batman, The Animated Series' Average
  12. Krazy Kryptonite Tough

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us