FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
e 8 Seconds Quizzes, Trivia and Puzzles
e 8 Seconds Quizzes, Trivia

e. 8 Seconds Trivia

e. 8 Seconds Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
2 quizzes and 25 trivia questions.
1.
  Easy 8 Seconds Quiz - 10 Questions   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quick quiz about my favorite movie of all time, "8 Seconds".
Easier, 10 Qns, FlyingMonkeyBK, Jul 29 12
Easier
FlyingMonkeyBK
3022 plays
2.
  8 Seconds Quiz Challenge   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Good quiz. Take it.
Average, 15 Qns, atmrocks, Aug 09 06
Average
atmrocks
3224 plays

e. 8 Seconds Trivia Questions

1. Who played bull rider Lane Frost?

From Quiz
8 Seconds

Answer: Luke Perry

Luke Perry plays Lane Frost, a professional bull rider, and national champion. He has been in many other movies, such as "Buffy the Vampire Slayer", and "The Enemy". He also starred as Dylan McKay on "Beverly Hills, 90210".

2. What rodeo bullrider is this movie based upon?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Lane Frost

Pretty easy question. Luke Perry plays Lane and actually dislocated his shoulder filming the movie.

3. Lane's lovely wife, Kellie, was played by whom?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Cynthia Geary

"8 Seconds" was Cynthia's first movie. She has also appeared in a few other movies, including "Killing Grounds". She is best known, however, for her portrayal of Shelly Tambo on the hit television series, "Northern Exposure".

4. What is Tuff Hedeman's real name?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Richard Hedeman

We find this out when he buys Kelly a beer. He got the name 'Tuff' when he was little and got his finger slammed in a car door. He didn't cry, so they called him Tuff.

5. Lane's best friend, Tuff Hedeman, is played by a Baldwin. Which one?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Stephen

Stephen Baldwin has appeared in movies as varied as "Bio-Dome" and "Born on the 4th of July". He is the youngest Baldwin, and appeared on "Celebrity Mole". Other than acting, he has also directed and/or produced several films.

6. What is Kelly's horse's name?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Crawford

7. Who played Lane's father?

From Quiz 8 Seconds

Answer: James Rebhorn

James Rebhorn has been in many other movies, including "Independence Day" and "Cold Mountain". He has appeared on several soap operas, including "As The World Turns." He has appeared on various televsion dramas and comedies as well, including "Law and Order", and "Seinfeld".

8. What does Lane say his trademark will be?

From Quiz 8 Seconds

Answer: a feather in his hat

The feather gets dirty when he jumps off at the end of a ride and Tuff makes fun of him.

9. What does Tuff tell Lane after he thinks about quitting because he got hurt (in the groin area)?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Cowboy up

Lane got stepped on in the groin area and thought about quitting because he's seen old cowboys not able to move after a long time of rodeoing. Tuff gives him a lecture and says 'Cowboy up.'

10. Which rodeo event did Kellie participate in, before her marriage to Lane?

From Quiz 8 Seconds

Answer: barrel racing

Lane and Kellie first met at the National High School Rodeo. When she and Lane met again later, she had just won a competition on her horse, Crawford.

11. 'A puss in love... it's pitiful.' Who says this?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Tuff

Tuff says this after they detoured 500 miles just to see Kelly.

12. In the movie, who wrote "Cowboy is His Name", the poem that was read on the plane?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Cody

In the movie, it seems as though Cody has written the poem, when in actuality, it was taken from a poem called "Legacy of the Rodeo Man", by Baxter Black. In the movie, this poem is read on the way to Lane's final rodeo. The poem from the movie is: "There's a hundred years of history and a hundred before that All gathered in the thinkin' Goin' on beneath this hat. The cold flame burns within him 'Til his skin's as cold as ice And the dues he paid to get here Are worth every sacrifice. All the miles spend sleepy drivin' All the money down the drain, All the 'if I's' and 'nearlys,' All the bandages and pain, All the female tears left dryin', All the fever and the fight Are just a small down payment On the ride he makes tonight. It's guts and love and glory, One mortal's chance at fame. His legacy is rodeo And cowboy is his name."

13. What is Lane's dad's name?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Clyde

14. What is the name of the cowboy Kelly has to stay away from and what event does he compete in?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Martin Hudson, calf roper

Lane gets upset when Kelly talks to him at his awards ceremony.

15. At the beginning, when Lane and his dad are watching the round up, what breed of bull are they looking at?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Brahma

16. Who 'makes the jokes in the family'?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Tuff

Tuff says this after Lane rips on him for having to borrow money from him.

17. What is the name of the bull that had thrown off more than 309 cowboys, including Lane?

From Quiz 8 Seconds

Answer: Red Rock

Lane eventually set a world record by riding him for the full eight seconds, being the ONLY cowboy to do so.

18. What is the significance of the title '8 Seconds'?

From Quiz 8 Seconds

Answer: it's how long the rider has to stay on the bull

In order to be scored, the rider has to stay on for eight seconds. Lane did this many times, becoming the best bull rider in history.

19. What do Tuff and Lane do at Lane's wedding?

From Quiz 8 Seconds

Answer: dance against each other

Tuff challenges Lane to a dance by kicking him in the butt.

20. What is the one thing Lane's father can't recall telling Lane?

From Quiz 8 Seconds

Answer: that he loved him

This is category 13389
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.