FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 8 Seconds
Quiz about 8 Seconds

8 Seconds Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Movies


Good quiz. Take it.

A multiple-choice quiz by atmrocks. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. e. 8 Seconds

Author
atmrocks
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,265
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3224
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (13/15), Guest 99 (5/15), Guest 166 (2/15).
- -
Question 1 of 15
1. What rodeo bullrider is this movie based upon? Hint


Question 2 of 15
2. What is Tuff Hedeman's real name? Hint


Question 3 of 15
3. What is Kelly's horse's name?

Answer: (One Word)
Question 4 of 15
4. What does Lane say his trademark will be? Hint


Question 5 of 15
5. What does Tuff tell Lane after he thinks about quitting because he got hurt (in the groin area)?

Answer: (Two Words)
Question 6 of 15
6. 'A puss in love... it's pitiful.' Who says this? Hint


Question 7 of 15
7. What is Lane's dad's name?

Answer: (One Word)
Question 8 of 15
8. What is the name of the cowboy Kelly has to stay away from and what event does he compete in? Hint


Question 9 of 15
9. At the beginning, when Lane and his dad are watching the round up, what breed of bull are they looking at?

Answer: (One Word)
Question 10 of 15
10. Cody is a ...? Hint


Question 11 of 15
11. Who 'makes the jokes in the family'? Hint


Question 12 of 15
12. What is the name of the bull that had thrown off more than 309 cowboys, including Lane?

Answer: (Two Words)
Question 13 of 15
13. What is the significance of the title '8 Seconds'? Hint


Question 14 of 15
14. What do Tuff and Lane do at Lane's wedding? Hint


Question 15 of 15
15. What is the one thing Lane's father can't recall telling Lane? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 208: 13/15
Jun 14 2024 : Guest 99: 5/15
Jun 11 2024 : Guest 166: 2/15
Jun 11 2024 : Guest 170: 7/15
Jun 03 2024 : Guest 98: 13/15
May 30 2024 : Guest 107: 12/15
May 29 2024 : Guest 99: 12/15
May 28 2024 : Guest 166: 1/15
May 27 2024 : Guest 67: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What rodeo bullrider is this movie based upon?

Answer: Lane Frost

Pretty easy question. Luke Perry plays Lane and actually dislocated his shoulder filming the movie.
2. What is Tuff Hedeman's real name?

Answer: Richard Hedeman

We find this out when he buys Kelly a beer. He got the name 'Tuff' when he was little and got his finger slammed in a car door. He didn't cry, so they called him Tuff.
3. What is Kelly's horse's name?

Answer: Crawford

4. What does Lane say his trademark will be?

Answer: a feather in his hat

The feather gets dirty when he jumps off at the end of a ride and Tuff makes fun of him.
5. What does Tuff tell Lane after he thinks about quitting because he got hurt (in the groin area)?

Answer: Cowboy up

Lane got stepped on in the groin area and thought about quitting because he's seen old cowboys not able to move after a long time of rodeoing. Tuff gives him a lecture and says 'Cowboy up.'
6. 'A puss in love... it's pitiful.' Who says this?

Answer: Tuff

Tuff says this after they detoured 500 miles just to see Kelly.
7. What is Lane's dad's name?

Answer: Clyde

8. What is the name of the cowboy Kelly has to stay away from and what event does he compete in?

Answer: Martin Hudson, calf roper

Lane gets upset when Kelly talks to him at his awards ceremony.
9. At the beginning, when Lane and his dad are watching the round up, what breed of bull are they looking at?

Answer: Brahma

10. Cody is a ...?

Answer: poet

He always has interesting poems to entertain the boys.
11. Who 'makes the jokes in the family'?

Answer: Tuff

Tuff says this after Lane rips on him for having to borrow money from him.
12. What is the name of the bull that had thrown off more than 309 cowboys, including Lane?

Answer: Red Rock

Lane eventually set a world record by riding him for the full eight seconds, being the ONLY cowboy to do so.
13. What is the significance of the title '8 Seconds'?

Answer: it's how long the rider has to stay on the bull

In order to be scored, the rider has to stay on for eight seconds. Lane did this many times, becoming the best bull rider in history.
14. What do Tuff and Lane do at Lane's wedding?

Answer: dance against each other

Tuff challenges Lane to a dance by kicking him in the butt.
15. What is the one thing Lane's father can't recall telling Lane?

Answer: that he loved him

Source: Author atmrocks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 8 Seconds Easier

6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us