FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Easy Rider Quizzes, Trivia and Puzzles
Easy Rider Quizzes, Trivia

Easy Rider Trivia

Easy Rider Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
2 Easy Rider quizzes and 20 Easy Rider trivia questions.
1.
  Easy Rider    
Multiple Choice
 10 Qns
"Easy Rider" was released in 1969. The film was about the life style of two motorcycle riders, who made their way to Mardi Gras in New Orleans.
Tough, 10 Qns, Lord_Digby, Jun 04 20
Tough
Lord_Digby gold member
Jun 04 20
890 plays
2.
  "Easy Rider" at 40    
Multiple Choice
 10 Qns
I saw this great movie in general release in 1969. I seem to watch it every ten years, and discover something new every time I see it. Much of the information on this quiz comes from the 'Making of' documentary and Dennis Hopper's commentary on the DVD.
Tough, 10 Qns, maskman22, Feb 12 10
Tough
maskman22
481 plays
trivia question Quick Question
How did Wyatt die at the end of the film?

From Quiz "Easy Rider"





Easy Rider Trivia Questions

1. In the commune scene, there were two uncredited actors who went on to some fame. Who were they?

From Quiz
"Easy Rider" at 40

Answer: Carrie Snodgrass and Dan Haggerty

Dan Haggerty (November 19,1941) is most known for the film "The Life and Times of Grizzly Adams" (1974) and the subsequent TV series, "The Life and Times of Grizzly Adams" (1977-1978). He resurrected the 'Grizzly Adams' character in "The Capture of Grizzly Adams" (1982) and "Legend of the Wild" (1981). Carrie Snodgrass (October 27, 1946 to April 1, 2004) received an Academy Award nomination for "Diary of a Mad Housewife"(1970). She also starred in 1985's "Pale Rider".

2. In the film who was nicknamed Captain America?

From Quiz Easy Rider

Answer: Wyatt

Peter Fonda played the role of Wyatt and was known as Captain America. Wyatt's chopper (motorcycle) was painted with the American flag on the petrol tank and his crash helmet and leather jacket also depicted the American flag.

3. Who made her movie debut, albeit uncredited in "Easy Rider"?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: Bridget Fonda

Bridget Fonda (January 27, 1964), Peter's daughter, made her film debut in the commune scene. She also appeared in "Monkeybone" (2001), "Lake Placid" (1999), "Finding Graceland" (1998), "Jackie Brown" (1997), "City Hall" (1996), "Doc Hollywood" (1991) and "The Godfather: Part III" (1990). Justin Fonda (July 9, 1966) another child of Peter Fonda, was in the same scene as his older sister.

4. What character part did Dennis Hopper play?

From Quiz Easy Rider

Answer: Billy

Billy dressed in a completely different style compared to Wyatt. In fact he dressed more like a Native Indian, with buckskin leather trousers and top.

5. Peter Fonda's character in "Easy Rider" is generally known as 'Captain America'. What was his character's real name?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: Wyatt

The character gained his nickname from the American flag shown on his motorcycle and the back of his jacket. It was Fonda's idea to sew the flag on the jacket. He got the idea from from the one that John Wayne wore in "Flying Tigers" (1942). Fonda is not called Wyatt until late in the movie. Peter Fonda was born February 23, 1940.

6. Jack Nicholson played the part of a lawyer. What was his character's name?

From Quiz Easy Rider

Answer: George Hanson

George Hanson was a lawyer who had a drinking problem. He met Wyatt and Billy when the pair were arrested for cruising. George got the pair out of jail and teamed up with them.

7. Dennis Hopper (May 17, 1936) directed "Easy Rider". The movie was submitted to the Cannes Film Festival. What award did it win for Hopper?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: Best First Work

"Easy Rider" was selected for competition for the 'Golden Palm', which is synonymous with the best picture award. The winner was "If..." (1968), directed by Lindsay Anderson and starring Malcom McDowell. Best Actor was Jean-Louis Trintignant in "Z" (1969). Hopper won for Best First Work. The award is correctly named 'Prix de la première oeuvre'. It is not awarded annually, only when a submitted film is deserving.

8. What was the 'working title' of "Easy Rider"?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: The Loners

Dennis Hopper said that he and Peter Fonda were inspired by the Italian film "Il sorpasso" (1962), about two men making a trip through Italy in a car. The English title of that movie was "The Easy Life", this is one of the reasons why Hopper and Fonda entitled their movie "Easy Rider". "Il sorpasso" used pop songs as part of the soundtrack, which inspired the same idea in "Easy Rider".

9. In the film, how was George killed?

From Quiz Easy Rider

Answer: He got beaten to death

George died as the result of being bludgeoned with a club. The three men set up a camp site a few miles out of town. In the middle of the night the three were attacked by a gang of local men, whom they had met earlier at the local restaurant. The local men folk intimidated and threatened the trio, so the three had left the restaurant to set up camp.

10. Who played the drug dealer in "Easy Rider"?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: Phil Spector

Spector appeared as a drug dealer in the opening minutes of "Easy Rider". In the credits, the role is referred to as 'The Connection'. Harvey Phillip Spector (December 26, 1939) was an American record producer and songwriter in the early 1960s. He was convicted and sentenced, May, 2009, to 19 years to life in prison for the murder of actress Lana Clarkson in 2003. Spector was involved in the careers of The Ronettes, The Righteous Brothers, John Lennon, Ike and Tina Turner, George Harrison, The Ramones, Leonard Cohen and Ben E. King in addition to others.

11. Wyatt and Billy headed for New Orleans to find the place that George had recommended. What were the names of the girls?

From Quiz Easy Rider

Answer: Karen and Mary

Karen and Mary were played by Karen Black and Toni Basil. The four stopped at a local graveyard where they chilled out for a while. The film then went into a strange scene where the music and background took on a psychedelic affect.

12. On the first night Wyatt, Billy and George set up camp, George took a drink from a bottle. After George had swallowed the alcohol, what did George say?

From Quiz Easy Rider

Answer: Nik, nik, nik, nik-Fire

On the first night when George had joined with Wyatt and Billy, George told them of his drinking problem. Later that evening when George was slightly the worse for wear, he went on to tell Wyatt and Billy he thought aliens had landed on Earth, and that the government had hidden the information from the public.

13. Who directed the film "Easy Rider"?

From Quiz Easy Rider

Answer: Dennis Hopper

Dennis Hopper is a well known American actor and film-maker. Hopper's first film was "Rebel Without a Cause" (1955) where he played a small part as Goon. "Easy Rider" was the first film Hopper directed that was a commercial success, grossing $19 million.

14. Stephen Stills wrote a song specifically for "Easy Rider", what was it?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: Find the Cost of Freedom

Stills wrote "Find the Cost of Freedom" at Hopper's request. He wanted to use it in the final scene, as the camera pans up into the sky. It was not used. The song was eventually released as the B-side to Crosby Stills Nash and Young's single "Ohio".

15. At the end of the film when Wyatt's motorcycle was burning, what song from the soundtrack was playing?

From Quiz Easy Rider

Answer: Ballad of Easy Rider

"Ballad Of Easy Rider" was sung by Roger McGuinn; of the '60s group The Byrds. The song was about freedom. The lyrics reflected the thoughts of Wyatt's dream. The first part of the song has these lyrics; The river flows It flows to the sea Wherever that river goes That's where I want to be Flow river flow Let your waters wash down Take me from this road To some other town.

16. What was the name of the cemetery New Orleans?

From Quiz "Easy Rider" at 40

Answer: St. Louis #1

The New Orleans cemetery is a Catholic cemetery. The film crew didn't have permission to shoot there and Catholic audience members were shocked that the church had allowed it. Since then, no other films have been allowed to shoot there, unless it's a documentary and permission has been granted. "Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles" (1994) and other movies since then have all used the Lafayette Cemetery, which is Protestant. In 2007, the American Film Institute ranked "Easy Rider" as the #84 Greatest Movie of All Time.

17. How did Wyatt die at the end of the film?

From Quiz Easy Rider

Answer: An explosion

At the end of the film, Billy was shot by two locals in a truck. Wyatt went back to help his friend, but realized he needed urgent medical attention. Wyatt jumped on his motorcycle to get some help for his friend. By then the two men in the truck had turned around and were heading back to where they had shot Billy. As they approached Wyatt, one local in the truck fired his shotgun, hitting the motorcycle on the petrol tank. The motorcycle exploded in a huge ball of fire and killed Wyatt. Thanks for playing the quiz. I hope you enjoyed the challenge.

This is category 19684
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.