FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Easy Rider
Quiz about Easy Rider

Easy Rider Trivia Quiz


"Easy Rider" was released in 1969. The film was about the life style of two motorcycle riders, who made their way to Mardi Gras in New Orleans.

A multiple-choice quiz by Lord_Digby. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Easy Rider

Author
Lord_Digby
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,165
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
895
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 68 (8/10), Guest 75 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the film who was nicknamed Captain America? Hint


Question 2 of 10
2. What character part did Dennis Hopper play? Hint


Question 3 of 10
3. Jack Nicholson played the part of a lawyer. What was his character's name? Hint


Question 4 of 10
4. Peter Fonda's daughter played a small part in the film.


Question 5 of 10
5. In the film, how was George killed? Hint


Question 6 of 10
6. Wyatt and Billy headed for New Orleans to find the place that George had recommended. What were the names of the girls? Hint


Question 7 of 10
7. On the first night Wyatt, Billy and George set up camp, George took a drink from a bottle. After George had swallowed the alcohol, what did George say? Hint


Question 8 of 10
8. Who directed the film "Easy Rider"? Hint


Question 9 of 10
9. At the end of the film when Wyatt's motorcycle was burning, what song from the soundtrack was playing? Hint


Question 10 of 10
10. How did Wyatt die at the end of the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 26 2024 : Guest 173: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 68: 8/10
Mar 19 2024 : Guest 75: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 165: 6/10
Mar 05 2024 : Guest 12: 6/10
Feb 26 2024 : Guest 130: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the film who was nicknamed Captain America?

Answer: Wyatt

Peter Fonda played the role of Wyatt and was known as Captain America. Wyatt's chopper (motorcycle) was painted with the American flag on the petrol tank and his crash helmet and leather jacket also depicted the American flag.
2. What character part did Dennis Hopper play?

Answer: Billy

Billy dressed in a completely different style compared to Wyatt. In fact he dressed more like a Native Indian, with buckskin leather trousers and top.
3. Jack Nicholson played the part of a lawyer. What was his character's name?

Answer: George Hanson

George Hanson was a lawyer who had a drinking problem. He met Wyatt and Billy when the pair were arrested for cruising. George got the pair out of jail and teamed up with them.
4. Peter Fonda's daughter played a small part in the film.

Answer: True

As the pair were riding along a tree lined road, Wyatt picked up a hitch-hiker, who took them to his commune. Wyatt and Billy spent a few days at the commune before carrying on with the planned trip. Bridget Fonda was an extra in the film playing the part of a small child; she was only four at the time.
5. In the film, how was George killed?

Answer: He got beaten to death

George died as the result of being bludgeoned with a club. The three men set up a camp site a few miles out of town. In the middle of the night the three were attacked by a gang of local men, whom they had met earlier at the local restaurant. The local men folk intimidated and threatened the trio, so the three had left the restaurant to set up camp.
6. Wyatt and Billy headed for New Orleans to find the place that George had recommended. What were the names of the girls?

Answer: Karen and Mary

Karen and Mary were played by Karen Black and Toni Basil. The four stopped at a local graveyard where they chilled out for a while. The film then went into a strange scene where the music and background took on a psychedelic affect.
7. On the first night Wyatt, Billy and George set up camp, George took a drink from a bottle. After George had swallowed the alcohol, what did George say?

Answer: Nik, nik, nik, nik-Fire

On the first night when George had joined with Wyatt and Billy, George told them of his drinking problem. Later that evening when George was slightly the worse for wear, he went on to tell Wyatt and Billy he thought aliens had landed on Earth, and that the government had hidden the information from the public.
8. Who directed the film "Easy Rider"?

Answer: Dennis Hopper

Dennis Hopper is a well known American actor and film-maker. Hopper's first film was "Rebel Without a Cause" (1955) where he played a small part as Goon. "Easy Rider" was the first film Hopper directed that was a commercial success, grossing $19 million.
9. At the end of the film when Wyatt's motorcycle was burning, what song from the soundtrack was playing?

Answer: Ballad of Easy Rider

"Ballad Of Easy Rider" was sung by Roger McGuinn; of the '60s group The Byrds.
The song was about freedom. The lyrics reflected the thoughts of Wyatt's dream. The first part of the song has these lyrics;

The river flows
It flows to the sea
Wherever that river goes
That's where I want to be
Flow river flow
Let your waters wash down
Take me from this road
To some other town.
10. How did Wyatt die at the end of the film?

Answer: An explosion

At the end of the film, Billy was shot by two locals in a truck. Wyatt went back to help his friend, but realized he needed urgent medical attention. Wyatt jumped on his motorcycle to get some help for his friend. By then the two men in the truck had turned around and were heading back to where they had shot Billy. As they approached Wyatt, one local in the truck fired his shotgun, hitting the motorcycle on the petrol tank. The motorcycle exploded in a huge ball of fire and killed Wyatt.

Thanks for playing the quiz. I hope you enjoyed the challenge.
Source: Author Lord_Digby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Easy Rider" at 40 Tough

4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us