FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Young Guns Quizzes, Trivia and Puzzles
Young Guns Quizzes, Trivia

Young Guns Trivia

Young Guns Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
'Young Guns' (1988) starred Emilio Estevez, Kiefer Sutherland and Charlie Sheen.
'Young Guns II' (1990) continued the saga.

6 Young Guns quizzes and 70 Young Guns trivia questions.
1.
  "Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You've seen the movies about Billy "The Kid" Bonney. Now learn the truth.
Average, 10 Qns, Anton, Sep 22 11
Average
Anton
733 plays
2.
  Take this Young Guns Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
There were NO quizzes about this movie! So of course I had to make one. Enjoy!
Average, 20 Qns, LoveRCrowe, Apr 30 17
Average
LoveRCrowe
5964 plays
3.
  Young Guns Test Your Knowledge   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some questions on one of my all time favourite movies, for die-hard fans. Enjoy!
Average, 10 Qns, Julie02, Nov 03 04
Average
Julie02
3307 plays
4.
  "Young Guns 2" Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a quote and you have to give the name of the character who said it!
Tough, 10 Qns, LoveRCrowe, Jun 23 10
Tough
LoveRCrowe
2980 plays
5.
  "Young Guns 2" - Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
More questions about one of my favorite movies.
Tough, 10 Qns, LoveRCrowe, May 30 17
Tough
LoveRCrowe
May 30 17
2323 plays
6.
  "Young Guns 2" - Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Just as good, if not better, than the first movie.
Difficult, 10 Qns, LoveRCrowe, Jan 04 18
Difficult
LoveRCrowe
Jan 04 18
3110 plays
trivia question Quick Question
Who does Billy say he has seen hang?

From Quiz "Young Guns"





Young Guns Trivia Questions

1. Myth: In "Young Guns 2" it was speculated that Billy was killed by a man who used to be his close friend. Who was that man?

From Quiz
"Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts

Answer: Pat Garrett

Fact: There is no doubt that Billy and Pat knew each other. They may have even ridden together for some period of time. However, no historian has ever found a shred of evidence that the two were as close as the movie suggested. Movie: In "Young Guns 2", Billy and Pat were as close as two friends could be. They rode together, they killed together, they joked around with each other, etc. When Pat was contracted to hunt down Billy, their friendship quickly turned into a personal feud.

2. During the shoot-out with Buckshot Roberts (where Dick gets killed), Doc gets shot. Where?

From Quiz Young Guns

Answer: hand

You get to see his bandaged hand when he says he's going to town to write Dick's mother about his death.

3. In the beginning of the movie, Billy is being chased through town and hides with some cattle. Who pulls up in a wagon to rescue him?

From Quiz Young Guns

Answer: Doc and John

Keifer Sutherland, who plays 'Doc', is the son of actor Donald Sutherland, he also has a twin sister and interestingly, he has 5 middle names.

4. 'You rode a fifteen year old boy straight into his grave, and the rest of us, straight to hell'

From Quiz "Young Guns 2" Quotes

Answer: Doc

This quote is on the soundtrack 'Blaze of Glory'.

5. Three China men are playing fan-tan, someone tells them the world is coming to an end, the first guy goes to the mission to pray, the second guy gets a case of tequila and six women, the third guy says 'I shall__________.'

From Quiz "Young Guns 2" - Part 2

Answer: finish the game

What a great little fable.

6. Who is the narrator?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 1

Answer: Brushy Bill Roberts & Billy the Kid & Billy

I shouldn't accept Billy the Kid because who knows if they're the same person but I figured I'd get a lot of complaining messages. Besides, we all hope they're the same person, right? (And Emilio played both characters.)

7. Myth: "Young Guns" introduced us to an older man who would hire Billy and others to work on his ranch. This man was shown to be a father figure to all those men. Who was that man?

From Quiz "Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts

Answer: John Tunstall

Fact: Tunstall did hire Billy and the others to work for him. This is true. But, the men were merely hired guns to protect him and work on his ranch. Besides, Tunstall was only 24 when he died. Not exactly father figure material. Movie: One scene in "Young Guns" showed John and the men having dinner together. John taught them manners and respect for each other. Tunstall was also shown teaching some of the men how to read.

8. Who reads from the Bible when they bury John Tunstall?

From Quiz Young Guns

Answer: Dick

9. Who is Josiah G. Scurlock?

From Quiz Young Guns

Answer: Doc

Played by Keifer Sutherland. Doc is an aspiring poet.

10. 'William H. Bonney - you are not a god.'

From Quiz "Young Guns 2" Quotes

Answer: Doc

'Why don't you pull the trigger and find out?'

11. Billy recruits help for his gang, one guy is all he can get, a farmer named what?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 2

Answer: Hendry William French & Henry William French

Played by Alan Ruck.

12. Who is Billy hanging out with at the beginning of the movie?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 1

Answer: Pat and Dave & Dave and Pat

'I had taken up with Patrick Lloyd (or Floyd?) Garrett and Arkansas Dave Rudabaugh...'

13. Myth: "Young Guns 2" had an all-star cast. Which popular actor played "Arkansas" Dave Rudabaugh?

From Quiz "Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts

Answer: Christian Slater

Fact: "Arkansas" Dave Rudabaugh? Nope. Sorry. There was no such person known by that name. If he did have a nickname, it was "Dirty" Dave Rudabaugh, but there is no proof he was called that either. Let's just call him Dave, shall we? Movie: One of the recurring themes in "Young Guns 2" was how much of a narcissist Dave Rudabaugh was. Everywhere he went and seemingly everybody he came across, he would ask if they had heard of him. No, "Arkansas" Dave Rudabaugh, nobody had ever heard of you because you never existed.

14. When they are trapped in the house at the end, what is the name of the first person Billy kills from the downstairs window?

From Quiz Young Guns

Answer: Charlie Crawford

Billy: "Hey Peppin, I see you got Charlie Crawford down there with you." -- [Shoots him.] -- Billy: "Hey Peppin, Charlie Crawford ain't with you anymore!"

15. What nationality is John Tunstall?

From Quiz Young Guns

Answer: English

Murphy calls him Englishman.

16. 'I don't see how hats are relevant in this situation.'

From Quiz "Young Guns 2" Quotes

Answer: Deputy Carlyle

Billy switches Chavez and Deputy Carlyle's hats, the angry mob mistakes their Deputy for Chavez and shoots him.

17. Pat tells Billy he won't be going with them. He's going to open up an eatin' house. What does he say he'll name it?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 2

Answer: Garrett's Place

Billy later writes this on the wall in blood. Out of desperation he lets a young boy join his gang. Balthazar Getty plays Tom, the young wanna-be outlaw who idolizes Billy.

18. It was 1878 in the first movie, what year is it in this movie?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 1

Answer: 1879

'...took place the year after the Great McSween fire of 1878, what some call the end of the Lincoln County war...'

19. Myth: In "Young Guns 2", there was a scene that involved a young boy who was stealing food. This boy had been yearning to meet the infamous Billy Bonney. Well, he got his wish, because this is where he first meets Billy. What was this boy's name?

From Quiz "Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts

Answer: Tom O'Folliard

Fact: This one was a huge historical error, and I have no idea how this got included in the movie. "Young Guns 2" took place after the Lincoln County War. But, Billy met Tom during the war, and became the best of friends. Tom was also portrayed as a kid from Pennsylvania. Oops. The real Tom was from Texas. Movie: "Young Guns 2" claims that Tom's only mission in life was to ride with "The Kid". Poor young Tommy got his wish, and was shot and killed as a result.

20. Who does Billy say he has seen hang?

From Quiz Young Guns

Answer: Red Smitty

"Seen his head come clean off."

21. Charlie says he isn't a pistoleer or a knife smith, what is he?

From Quiz Young Guns

Answer: pugilist

A pugilist is a fighter, boxer, whatever. At the party someone tries to pick a fight with John Tunstall and Charlie steps in and pummells the guy. Its funny because Charlie is not a very big guy!

22. 'I'll charge you. I'll sentence you. I will hang you but I'll never bluff you.'

From Quiz "Young Guns 2" Quotes

Answer: the prosecuting attorney

The prosecuting attorney affectionately called Mr. Dungpile by Billy.

23. Who is the richest man in New Mexico?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 2

Answer: John Chisum & John Simpson Chisum & Chisum & John

24. What city was Doc a teacher in when he was captured?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 1

Answer: New York City & New York

'I'm a school teacher from the city of New York.'

25. Myth: At the end of "Young Guns", it was shown that Billy killed a man after he and his friends escaped the fight at Alex McSween's house, and that would spark the end of the Lincoln County War. What was the name of this man?

From Quiz "Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts

Answer: Lawrence Murphy

Fact: Where to start? How about the fact that Murphy was nowhere near the events at McSween's house? Murphy was far away suffering from an illness. That illness was cancer, and that is what really killed him, not a bullet from Billy's revolver. Movie: In "Young Guns", Billy believed that if Murphy was dead, the war would end. After he escaped the siege at McSween's house, Billy rode back and put a bullet right through the old man's forehead.

26. After the peyote session, who sits backwards on his horse as he rides through the Indian village?

From Quiz Young Guns

Answer: Billy

27. Who's the first outlaw that a deputized Billy shoots in the outhouse?

From Quiz Young Guns

Answer: Henry Hill

Henry Hill is also the name of Ray Liotta's character in 'Goodfellas'

28. 'I am New Mexico!'

From Quiz "Young Guns 2" Quotes

Answer: John Chisum & Chisum & John Simpson Chisum & John

29. How much money is Pat Garrett offered to hunt down Billy the Kid?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 2

Answer: 1000 dollars

'500 up front, 500 after.'

30. Upon Billy's return to Old Fort Sumner, Beever warns him that a new governor is rounding up everyone who fired a shot in the Lincoln County war...What's the new governor's name?

From Quiz "Young Guns 2" - Part 1

Answer: Lew Wallace

General Lew Wallace to be exact.

This is category 1883
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.