FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Young Guns
Quiz about Young Guns

Take this Young Guns Quiz! Average Trivia | Movies


There were NO quizzes about this movie! So of course I had to make one. Enjoy!

A multiple-choice quiz by LoveRCrowe. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z
  8. »
  9. Young Guns

Author
LoveRCrowe
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,491
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
5997
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 217 (12/20), Guest 166 (11/20), Guest 122 (17/20).
- -
Question 1 of 20
1. In the beginning of the movie, Billy is being chased through town and hides with some cattle. Who pulls up in a wagon to rescue him? Hint


Question 2 of 20
2. Who is Josiah G. Scurlock? Hint


Question 3 of 20
3. What nationality is John Tunstall? Hint


Question 4 of 20
4. Charlie says he isn't a pistoleer or a knife smith, what is he? Hint


Question 5 of 20
5. Who's the first outlaw that a deputized Billy shoots in the outhouse? Hint


Question 6 of 20
6. At the dinner table, what reason does Billy give for killing a man? Hint


Question 7 of 20
7. Why did Dolan, Murphy and Sheriff Brady come to Tunstall's place? Hint


Question 8 of 20
8. What's the name of the new regulator (he used to work for Murphy)? Hint


Question 9 of 20
9. The party where Doc meets Yen-Soon was to celebrate what holiday? Hint


Question 10 of 20
10. Doc reads a newspaper article about Billy the Kid and his gang. There's a picture that is supposed to be Billy but who is it? Hint


Question 11 of 20
11. Buckshot Roberts (he's killed more people than smallpox) has a shoot out with the regulators. How many of them does he shoot?

Answer: (One Word)
Question 12 of 20
12. Who gets married?

Answer: (One Word - His First Name)
Question 13 of 20
13. Who comes to the Juarez village to warn Billy about the planned attack on Alex McSween?

Answer: (Two Words - First and Last Name)
Question 14 of 20
14. After Alex sends her out of the house, who does Susan McSween slap? Hint


Question 15 of 20
15. What two regulators die in the final shoot out? Hint


Question 16 of 20
16. In a saloon, Billy meets a man who claims he's going to shoot Billy the Kid. He describes Billy. Which isn't part of his description? Hint


Question 17 of 20
17. Who is Charlie Bowdry most afraid of? Hint


Question 18 of 20
18. Who said, 'Did you know pigs is as smart as dogs'? Hint


Question 19 of 20
19. Who said 'He ain't all there is he'? Hint


Question 20 of 20
20. At the very end of the movie, Kiefer Sutherland tells what happened to each of the regulators. He tells how Pat Garrett shot Billy and that someone carved one word into Billy's tombstone. What word?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 217: 12/20
Jul 12 2024 : Guest 166: 11/20
Jul 11 2024 : Guest 122: 17/20
Jul 02 2024 : Guest 104: 12/20
Jul 02 2024 : Guest 71: 14/20
Jul 02 2024 : Guest 96: 18/20
Jun 24 2024 : Guest 70: 18/20
Jun 15 2024 : Guest 107: 15/20
Jun 11 2024 : Guest 2: 13/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the beginning of the movie, Billy is being chased through town and hides with some cattle. Who pulls up in a wagon to rescue him?

Answer: Doc and John

Keifer Sutherland, who plays 'Doc', is the son of actor Donald Sutherland, he also has a twin sister and interestingly, he has 5 middle names.
2. Who is Josiah G. Scurlock?

Answer: Doc

Played by Keifer Sutherland. Doc is an aspiring poet.
3. What nationality is John Tunstall?

Answer: English

Murphy calls him Englishman.
4. Charlie says he isn't a pistoleer or a knife smith, what is he?

Answer: pugilist

A pugilist is a fighter, boxer, whatever. At the party someone tries to pick a fight with John Tunstall and Charlie steps in and pummells the guy. Its funny because Charlie is not a very big guy!
5. Who's the first outlaw that a deputized Billy shoots in the outhouse?

Answer: Henry Hill

Henry Hill is also the name of Ray Liotta's character in 'Goodfellas'
6. At the dinner table, what reason does Billy give for killing a man?

Answer: 'He was hackin' on me'

Dirty Steve and Charlie were teasing Billy and then apologized and said 'we was just hackin on ya'. Then Dick asks Billy why he killed a man and Billy said 'he was hackin on me' and he looked and Dirty Steve and Charlie!
7. Why did Dolan, Murphy and Sheriff Brady come to Tunstall's place?

Answer: their merchandise wagon was plundered

They were just causing trouble, and Murphy took Tunstall aside and threatened him and told him about the Santa Fe ring. All of which Billy heard because he was hiding with the pig.
8. What's the name of the new regulator (he used to work for Murphy)?

Answer: Jay McCloskey

Billy shoots him when he figures out that he is a spy.
9. The party where Doc meets Yen-Soon was to celebrate what holiday?

Answer: New Year's Eve

Doc dances with Yen-Soon until Murphy interupts them. Alex then informs Doc of Yen-Soon's situation.
10. Doc reads a newspaper article about Billy the Kid and his gang. There's a picture that is supposed to be Billy but who is it?

Answer: Dick

Of course we all know Emilio (Billy) and Charlie (Dick) are brothers in real life so I can see the mix up! Just kidding. Dick was the 'leader' of the regulators, though. Even if Billy kind of took control when he arrived.
11. Buckshot Roberts (he's killed more people than smallpox) has a shoot out with the regulators. How many of them does he shoot?

Answer: 3

He wounds Chavez and Doc, then fatally shoots Dick. It was 6 vs. 1...they didn't do too well, did they?
12. Who gets married?

Answer: Charlie

While hiding out in Juarez village, he marries a 'mexican gal'. But he leaves her to help his pals.
13. Who comes to the Juarez village to warn Billy about the planned attack on Alex McSween?

Answer: Pat Garrett

Pat is idolized a bit by Billy in this movie. In the second movie they are friends. It doesn't make much sense. And then we all know how their relationship ends.
14. After Alex sends her out of the house, who does Susan McSween slap?

Answer: The colonel

You go girl!
15. What two regulators die in the final shoot out?

Answer: Charlie and Steve

Dermot Mulroney ('My Best Friend's Wedding') plays Dirty Steve.
16. In a saloon, Billy meets a man who claims he's going to shoot Billy the Kid. He describes Billy. Which isn't part of his description?

Answer: he's only 18 years old

He also says he's fond of whistlin' sad ballads.
17. Who is Charlie Bowdry most afraid of?

Answer: John Kinney

While holed up in Alex's house, surrounded by everyone, Charlie stutters and stammers over and over 'J-J-John Kinney's here' until Doc says 'Thank you very much Charlie!' Charlie ends up killing John Kinney as he is dying.
18. Who said, 'Did you know pigs is as smart as dogs'?

Answer: Charlie

Ya gotta love Charlie.
19. Who said 'He ain't all there is he'?

Answer: Steve

He is talking about Billy. I agree, Billy is not all there.
20. At the very end of the movie, Kiefer Sutherland tells what happened to each of the regulators. He tells how Pat Garrett shot Billy and that someone carved one word into Billy's tombstone. What word?

Answer: Pals

What a good movie...
Source: Author LoveRCrowe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Young Guns Average
2. "Young Guns 1 & 2": Myths vs Facts Average
3. "Young Guns 2" - Part 2 Tough
4. "Young Guns 2" Quotes Tough
5. "Young Guns 2" - Part 1 Difficult

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us