FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Streep Meryl Quizzes, Trivia and Puzzles
Streep Meryl Quizzes, Trivia

Meryl Streep Trivia

Meryl Streep Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z

Fun Trivia
6 Meryl Streep quizzes and 60 Meryl Streep trivia questions.
1.
Meryl Streep Movies
  Meryl Streep Movies   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Here are ten movies which starred the extremely talented actress, Meryl Streep. See how many you know from the clues provided. Have fun!
Easier, 10 Qns, Creedy, Oct 27 16
Easier
Creedy gold member
2189 plays
2.
  Meryl Streep's Leading Men   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Meryl Streep is one of the most decorated actresses of all time; this quiz tests your knowledge of some of her male co-stars.
Easier, 10 Qns, Dizart, Sep 07 16
Easier
Dizart gold member
535 plays
3.
  The Film History of Meryl Streep    
Multiple Choice
 10 Qns
Seemingly emerging from nowhere in the late 1970s, Meryl Streep has become nothing less than Hollywood royalty. This quiz surveys some of the more interesting films featuring this magnificent actress...good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Aug 02 09
Average
thejazzkickazz gold member
954 plays
4.
  Playing with Meryl   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Meryl Streep is, according to her Academy Award nominations and wins, the most acclaimed actress alive. She has played with most recognisable co-actors and this quiz is about them.
Tough, 10 Qns, WayZee1, Dec 02 14
Tough
WayZee1
380 plays
5.
  Movies of Meryl Streep    
Multiple Choice
 10 Qns
Enormously versatile actress.
Average, 10 Qns, robert362, Jul 20 10
Average
robert362
1540 plays
6.
  Meryl Streep    
Multiple Choice
 10 Qns
This very talented actress has amazed us with some incredible performances over the years.
Average, 10 Qns, zambesi, Jun 19 15
Average
zambesi
328 plays
trivia question Quick Question
Which "Men in Black" star played the part of Meryl Streep's husband in the 2012 romantic comedy "Hope Springs"?

From Quiz "Meryl Streep's Leading Men"




Related Topics
  Other Categories of Interest [Movies] (0 quizzes)

  Streep, Meryl [Celebrities] (3 quizzes)


Meryl Streep Trivia Questions

1. In 1985, Meryl Streep starred as Baroness Karen von Blixen in "Out of Africa". Who played her lover, Denys Finch Hatton?

From Quiz
Meryl Streep's Leading Men

Answer: Robert Redford

Streep played the part of Karen von Blixen, a Dane who travels with her husband to British East Africa. Redford plays the part of the big game hunter with whom she embarks on an affair. The film won seven Oscars, although neither Street nor Redford won an individual award. Redford, who was born in Santa Monica in 1936, won his first Oscar as a director for "Ordinary People" in 1980.

2. Meryl Streep's first movie role was in 1977 opposite Jane Fonda and Vanessa Redgrave. What was the name of the movie?

From Quiz Meryl Streep

Answer: Julia

"Julia" was set during the late 1930s in Nazi occupied Germany and Meryl played the role of Anne Marie. Vanessa Redgrave and Jason Robards both won Academy Awards for Best Supporting Actress and Actor. Meryl made her stage debut in "The Playboy of Seville" and screen debut in a television movie "The Deadliest Season". In 1979 she played Jill in the Woody Allen romantic comedy "Manhattan".

3. Meryl debuted in 1977 in "Julia", a film about a playwright smuggling funds to Nazi Germany. The lead actresses were Jane Fonda and Vanessa Redgrave. What was Meryl's character name?

From Quiz Playing with Meryl

Answer: Anne Marie

Before auditioning for the role in "Julia", Meryl was a recognisable Broadway actress with a Tony Award nomination. She was auditioning for some movies (unsuccessfully) and during one audition the producer, Dino De Laurentiis asked his son in Italian, "She's ugly. Why did you bring me this thing?", to which Meryl replied in fluent Italian.

4. Meryl Streep's feature film debut came in what 1977 film that featured an all-star cast?

From Quiz The Film History of Meryl Streep

Answer: Julia

'Julia' was directed by Fred Zinnemann and featured Jane Fonda, Vanessa Redgrave, Jason Robards, Maximilian Schell, Hal Holbrook alongside Streep (wow!). The story is based on the memoirs of Lillian Hellman, and features Hellman and her lover Dashiel Hammett, along with Julia, as the main characters.

5. Streep had one of her earlier roles in 'The Seduction of Joe Tynan'. Who played the title character?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: Alan Alda

Senatorial politics.

6. The 1995 movie "The Bridges of Madison County" saw Meryl Streep star opposite which actor, who normally played tough guy roles?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: Clint Eastwood

Eastwood, who also produced and directed the film, played the part of a "National Geographic" photographer, a character far removed from his normal cowboy/detective roles. Streep played the Iowa housewife with whom he had an affair. Eastwood, born in San Francisco in 1930, made his big screen debut in 1955 in "Revenge of the Creature", and directed his first movie in 1971 ("Play Misty for Me").

7. At the time of the filming of "The Deer Hunter" in 1978, Meryl was in a two year relationship with one of the actors, who played the role of Stan ("Stosh"), one of the young steelworkers. Who was this actor?

From Quiz Meryl Streep

Answer: John Cazale

John Cazale (1935-1978) had been diagnosed with terminal lung cancer but continued to work through the production of the movie. Meryl was given a small role in the movie (Linda) so she could be at his side. For this role she received her first Oscar nomination. John died before the movie was released. John had been in two "The Godfather" movies as Fredo Corleone plus "Dog Day Afternoon" as Salvatore Naturale opposite Al Pacino. De Niro (Michael), Walken (Nick) and Savage (Steven) had significant roles in "The Deer Hunter". John Cazale played the role of Stan.

8. Streep starred in 'The French Lieutenant's Woman'. Who was the author of the novel?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: John Fowles

Not his best novel - and a very annoying movie.

9. Who was the actor with whom Meryl Streep was fighting a custody battle in the 1979 film "Kramer vs. Kramer"?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: Dustin Hoffman

Hoffman and Streep played the part of divorcing couple Ted and Joanna Kramer in this Oscar-winning movie. Justin Henry played the part of their son Billy, over whom they were battling for custody. Hoffman was born in Los Angeles, in 1937, and first found fame in the 1967 movie "The Graduate". He won the best actor Oscar for "Kramer vs. Kramer", and got a second one for the 1988 movie "Rain Man".

10. In 1979 Meryl won her first Academy Award for Best Supporting Actress in "Kramer vs Kramer". What was her name in the movie?

From Quiz Meryl Streep

Answer: Joanna

She played opposite Dustin Hoffman (Ted Kramer) who won the Academy Award for Best Actor. Margaret Phelps was played by Jane Alexander, Kim Phelps by Melissa Morell and Phyllis Bernard by JoBeth Williams.

11. In 1979 Meryl starred in three movies. "Kramer vs. Kramer" and "Manhattan" were two of them. In the third one she starred alongside Alan Alda, who played Joe Tynan, a US liberal senator who has his morals tested. What is the name of this film?

From Quiz Playing with Meryl

Answer: The Seduction of Joe Tynan

The film earned $19 million in the box office, however it has since faded into obscurity. Meryl stated that she was on "automatic pilot" during filming, as she was grieving after the loss of John Cazale. She admitted that acting her role was possible thanks to Alda's support.

12. Meryl Streep has worked with a number of great directors in her career. Take for example the 1979 film 'Manhattan', which featured Streep under the direction of whom?

From Quiz The Film History of Meryl Streep

Answer: Woody Allen

Again, Meryl plays a supporting role in this terrific film from that New York auteur, Mr. Woody Allen. Alongside Meryl appears Allen, Diane Keaton and Mariel Hemingway. Oddly enough, this is the only time the two film greats have appeared together, at least up to and including 2004.

13. One of Streep's less successful movies was 'Before and After'. In it, her son is accused of ...?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: Murder

Did he or didn't he do it? The movie tanked.

14. Meryl Streep played the part of Lindy Chamberlain in the 1988 film "A Cry in the Dark". Who played her on-screen husband, Michael?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: Sam Neill

This film is based on the true-life events of the "dingo baby", Azaria Chamberlain, who disappeared in the Australian outback in 1980. Streep's character was originally jailed for her murder, with Neill's character given a suspended sentence as an accessory. Both were later cleared after new evidence was uncovered. Neill was born in Northern Ireland in 1947, and emigrated with his family to New Zealand seven years later. His first leading role came in the 1977 New Zealand film "Sleeping Dogs".

15. Meryl won an Academy Award for Best Actress for her role of Zofia "Sophie" Zawistowski in "Sophie's Choice" (1982). What was the American poem by Emily Dickinson that Sophie was fond of reading?

From Quiz Meryl Streep

Answer: "Ample make this bed" (1891)

"Ample make this bed" was written in 1891. The poem uses the imagery of sex and burial and how life and death are connected to one another. This all makes sense to Sophie as she had experienced the giving of birth of her children and then their deaths in the concentration camps. The other poems are also by Emily Dickinson.

16. In 1982 and 1983 Meryl played in three movies: "Still of the Night", "Silkwood" and "Sophie's Choice". All of them featured a German actor (once as a narrator). What was his name?

From Quiz Playing with Meryl

Answer: Josef Sommer

Josef Sommer has a pretty amazing filmography. He played in "Reds", "Witness", "Dirty Harry" and more recently he was the president in "X-Men: The Last Stand". "Still of the Night" is an atmospheric thriller about a murder of a psychiatrist's patient and his search to find what happened. "Silkwood" tells the real story of Karen Silkwood, a metallurgy plant worker who became a whistle-blower and was found dead in her car soon afterwards. "Sophie's Choice" is a very powerful film about a woman's life following an impossible choice she made during the war.

17. Streep starred in 'Dancing at Lughnasa'. Where is Lughnasa?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: Ireland

18. Which famous actor made his movie debut as Meryl Streep's lover in the 1982 film "Sophie's Choice"?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: Kevin Kline

Streep won her first best actress Oscar for her role as an Auschwitz survivor. Kline made his feature film debut playing her tempestuous lover. Kline was born in 1947, and concentrated on stage acting until his mid thirties. He won his first Oscar for best supporting actor in the 1988 film "A Fish Called Wanda".

19. Meryl, as Karen Dinesen in "Out of Africa" (1985) entered into a marriage of convenience with whom?

From Quiz Meryl Streep

Answer: Baron Bror Blixen

Karen who was a wealthy but unmarried woman asked Baron Bror Blixen (Klaus Maria Brandauer) to enter into marriage. Once in Africa she then had a relationship with Denys Finch Hatton (Robert Redford). Lord Delamere (Michael Gough) and Berkeley Cole (Michael Kitchen) were characters in the movie that takes place in British East Africa that later became Kenya. The period of the movie is during the early 1900s.

20. Sometimes famous actors introduce their family members to movies. Meryl in 1986 introduced her mother Mary Streep. She played a dinner party guest with about one second of screen time. What was the movie's title?

From Quiz Playing with Meryl

Answer: Heartburn

Mary Streep was a commercial artist and an art editor. She passed away in 2001 at the age of 86. "Heartburn" tells a bitter story of a couple, from the time they met to the time they divorced. It is based on Nora Ephron's (the film's screenwriter) own marriage to Carl Bernstein, of Watergate scandal fame. This film also marks the debut of Kevin Spacey.

21. Which multi-Oscar winner played the part of Meryl Streep's husband in the 1986 comedy-drama "Heartburn"?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: Jack Nicholson

Streep is a food writer and Nicholson a political writer in this Mike Nichols movie. Carly Simon composed the music for the film. Nicholson won three Academy Awards in the 20th century - for best actor in "One Flew Over the Cuckoo's Nest" (1976) and "As Good as it Gets" (1998); and for best supporting actor in "Terms of Endearment" (1984).

22. Streep had a more rugged role in 'The River Wild'. Who plays the villain?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: Kevin Bacon

Good adventure movie.

23. Meryl Streep turned her hand to whitewater rafting in the 1994 film "The River Wild". Which actor played the part of her husband in this adventure/crime thriller?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: David Strathairn

All four options appeared in the film, but it was Strathairn who played the part of Tom Hartman, husband of Streep's character, Gail. Born in San Francisco, in 1949, Strathairn made his movie debut in the 1980 film "Return of the Secaucus 7". He received his first Oscar nomination for the 2005 film "Good Night, and Good Luck".

24. In "Heartburn", Meryl played with her own daughter, who, coincidentally, played her character's daughter. What is the name of this actress?

From Quiz Playing with Meryl

Answer: Mamie Gummer

Mamie Gummer was three years old at the time. She came back to acting 20 years later and has since become quite well-known. She is most recognised from "Emily Owens M.D.", a TV show that was cancelled after only one season.

25. In 'Out of Africa' Streep's character engages in what activity?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: Writer

Isak Dinesen was the author.

26. Which "Men in Black" star played the part of Meryl Streep's husband in the 2012 romantic comedy "Hope Springs"?

From Quiz Meryl Streep's Leading Men

Answer: Tommy Lee Jones

Probably more renowned for tough guy roles, Jones plays the part of Arnold Soames, husband of Kay (Streep) in this romantic comedy filmed in Connecticut. Born in Texas in 1946, Jones has had a number of Oscar nominations, and won for best supporting actor for his role in the 1993 movie "The Fugitive".

27. In the 2008 movie "Mamma Mia!", Donna and The Dynamos performed at Sophie's bachelorette party. What ABBA song did the trio perform?

From Quiz Meryl Streep

Answer: Super Trouper

"Super Trouper" is performed by Donna Sheridan (Meryl Streep), Rosie Mulligan (Julie Walters) and Tanya Chesham-Leigh (Christine Baranski). "Does Your Mother Know?" was performed by Tanya to Pepper by the bar on the beach and "Dancing Queen" by Donna and the female staff of the hotel. "Waterloo" was sung by the cast at the end of the movie during the principal credits. Two members of the ABBA group made cameo but uncredited appearances with Benny Andersson as a piano player and Bjorn Ulvaeus as a Greek god. In the movie the island that was known as Kalokairi was actually the island of Skopelos in the Aegean Sea.

28. In 1993 Meryl introduced another of her daughters, Grace Gummer, to the world of film. What was the name of the film?

From Quiz Playing with Meryl

Answer: The House of the Spirits

Grace Gummer was seven years old at the time. She returned to acting in 2010 and since then has taken part in a couple of TV series and movies, the most famous of which is "Frances Ha". "The House of the Spirits" is a multinational work helmed by a Danish director Bille August, based on a Chilean novel by Isabel Allende and starring an international cast (Antonio Banderas, Jeremy Irons, Maria Conchita Alonso, Winona Ryder). It was a big flop as it cost $40 million and made $6.5 million at the box office.

29. In 1993, Meryl Streep appears as Clara del Valle Trueba in the film 'The House of the Spirits'. Upon whose novel was this film based?

From Quiz The Film History of Meryl Streep

Answer: Isabel Allende

Not a critical success, despite its great cast, the film still featured some good performances led, naturally, by Meryl Streep. Alongside Meryl appears Glenn Close, Jeremy Irons, Winona Ryder, Antonio Banderas, Vanessa Redgrave and Maria Conchita Alonso.

30. Streep plays the title role in the true story of 'Silkwood', a worker at a nuclear facility. Where was the facility located?

From Quiz Movies of Meryl Streep

Answer: Oklahoma

Good movie, sad story.

This is category 4677
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.