FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Japanese Music Quizzes, Trivia and Puzzles
 Japanese Music Quizzes, Trivia

Japanese Music Trivia

Japanese Music Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music

Fun Trivia
7 Japanese Music quizzes and 75 Japanese Music trivia questions.
1.
  Ten Japanese Bands    
Collection Quiz
 10 Qns
What ten Japanese bands are you aware of? Surprisingly, there exist numerous Japanese bands, some of which seem to be exclusive to Japan. Can you choose ten bands from the list and disregard the rest? Good luck.
Average, 10 Qns, Lord_Digby, Jun 16 24
Average
Lord_Digby gold member
Jun 16 24
96 plays
2.
  Band Members of Malice Mizer    
Multiple Choice
 10 Qns
All about the different members of Malice Mizer and who they are.
Tough, 10 Qns, KlahaSama, Nov 17 10
Tough
KlahaSama
613 plays
3.
  Japanese Music Extremities   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Though it is impossible to find unifying characteristics in all Japanese rock music, there is a common bond. Just as the Japanese industry is known for taking an idea and perfecting it, the musicians take a genre, perfect it, and make it more extreme.
Difficult, 10 Qns, hootch, Dec 28 07
Difficult
hootch
270 plays
4.
  Morning Musume Trivia    
Multiple Choice
 15 Qns
Morning Musume (Morning Daughters) is a girl group that has been a feature of Japanese pop music since 1997. With their indescribable cuteness, catchy tunes, and wild antics, MoMusu has staying power rarely seen in the world of J-pop.
Average, 15 Qns, Philosoranter, Jan 29 04
Average
Philosoranter
353 plays
5.
  All About Ayaka    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a tribute to Ayaka, one of Japan's best pop artists, in my opinion. We love you, Ayaka!
Average, 10 Qns, happymadison, Sep 14 23
Average
happymadison
Sep 14 23
123 plays
6.
  J-Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey this is my first quiz! it is based on general knowledge of these Japanese rock bands: Dir En Grey, Antic Cafe, Phantasmagoria, and Gazette. Good Luck!
Average, 10 Qns, xm0nkeybabyx, Feb 05 08
Average
xm0nkeybabyx
460 plays
7.
  Thee Michelle Gun Elephant    
Multiple Choice
 10 Qns
Thee Michelle Gun Elephant is, for those of you who don't know, a successful Japanese rock band.
Difficult, 10 Qns, Mojo69, Jul 09 03
Difficult
Mojo69
214 plays
trivia question Quick Question
Which of these bands plays songs that don't really relate to their image because they can be very deep, emotional and sad?

From Quiz "J-Rock"




Related Topics
  Japan [Geography] (51 quizzes)

  Japanese Government [World] (3 quizzes)

  Japan History [History] (24 quizzes)

  Japanese Baseball [Sports] (5 quizzes)

  Japanese Railways [World] (5 quizzes)

  Japanese Language [World] (22 quizzes)


Japanese Music Trivia Questions

1. Which fellow entertainer did Ayaka marry in February 2009?

From Quiz
All About Ayaka

Answer: Hiro Mizushima

Hiro Mizushima is also in the entertainment industry. He is an actor well known for playing the role of Minami in the drama "Hanazakari no Kimitachi e".

2. Who is the vocalist of Antic Cafe?

From Quiz J-Rock

Answer: Miku

Miku is the vocalist. Teruki is the drummer. Kanon is the bassist and Bou is the guitarist.

3. Who is Morning Musume's producer?

From Quiz Morning Musume Trivia

Answer: Tsunku

Originally a member of the band SharanQ, Tsunku is the producer and primary lyricist for Morning Musume. His name is often followed by the "male" symbol, and he makes most major decisions about the band, so far as graduations and sub-groups go. Ayumi Hamasaki is a singer and producer in her own right, but she has nothing to do with Morning Musume (Except as the subject of some fun impressions). Zetima is Morning Musume's record label, and Gainax is an anime studio.

4. Who was the band's first vocalist?

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Tetsu

Tetsu joined the band in 1993 and left after Memoire DX was released. Klaha joined in 2000, Gackt in 1994, and Hide (X-Japan) was never in the band.

5. What is the official genre of TMGE's music?

From Quiz Thee Michelle Gun Elephant

Answer: Maximum Rockin' Blues

This can be found in, for example the title of their video, 'Thee Michelle Gun Elephant Plays Maximum Rockin' Blues.'

6. What is the name of the larger group to which Morning Musume belongs?

From Quiz Morning Musume Trivia

Answer: Hello Project

Often written "Hello! Project", or abbreviated "H!P". Hello Project is basically everyone produced by Tsunku. It includes Morning Musume, all the MoMusu subgroups, the Hello Project Kids, Coconuts Musume, Melon Kinenbi, Maki Goto, Aya Matsuura, Yuko Nakazawa, and Michiyo Heike. They tour together, and coordinate their releases.

7. Who was the band's supporting drummer after Kami's tragic death?

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Shue

Shue was never officially in the band; he was never pictured in photo shoots and never in lives. In Japan, it is indecent to replace a deceased band member. Gaz came before Kami, and Kozi was the second guitarist.

8. This, meaning 'End of the World,' was TMGE's first single.

From Quiz Thee Michelle Gun Elephant

Answer: Sekai no Owari & Seka no Owari & Seki no Owari & Sekai no Owarie

Officially spelled Sekai no Owari, although I accepted close misspellings.

9. What was the title of Ayaka's first album?

From Quiz All About Ayaka

Answer: First Message

"First Message", released in 2006, sold almost two million copies! The album was produced by Nishio Yoshihiko and Ayaka herself.

10. This member only recorded one song with the band.

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Gaz

Gaz was the first drummer, and only recorded "Speed of Desperate" with the band. Tetsu was the vocalist and recorded several songs, Mana has recorded every song with the band, and Hide (X-Japan) was never in the band.

11. Tell me how to finish this line from the song "Te wo tsunagou", since I seem to have forgotten! Here's what I can remember: "Kono sora tobetara aeru kana? Naiteta jibun to kimi ni okuru yo..."

From Quiz All About Ayaka

Answer: Zutto zutto shinjite ireba kanau kara

The full lines go: "Zutto zutto shinjite ireba kanau kara Te wo tsunagou" Altogether, these lines mean: "If I could fly, I'd wonder if I'd be able to see you? I'd take the part of me that was crying to you If I keep on and on believing, I'll be able to fly, so Let's hold hands"

12. The 5.6.7.8's have been rocking out since 1986, long before their appearance in "Kill Bill Vol.1" introduced them to a wider audience. Which song from the soundtrack to that movie was used in several advertisements as well?

From Quiz Japanese Music Extremities

Answer: Woo Hoo

Even though The 5.6.7.8's and Shonen Knife have got a lot in common, it would be wrong to describe them as similar bands. OK, they both consist of three girls playing rock'n'roll, but whereas Shonen Knife are always very cute and rather nice, the 5.6.7.8's have got a nastier edge. They're more influenced by 50's delinquent rock and imagery and you won't find them singing songs about how they're trying to cheer up a sad bison in the zoo. And there's a lot more screaming involved as well.

13. What is the setting for the "Merry Making" video by Antic Cafe?

From Quiz J-Rock

Answer: Meadow/grass

It takes place in the open outdoors.

14. This member was originally a temporary until the band decided to hire him.

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Klaha

Klaha did vocals in "Shiroi", and was afterward asked to join the band. Yu~ki was recruited almost at first sight, Mana was a co-founder of the band, and Gackt joined after Tetsu.

15. What is Yusoke Chiba's blood type?

From Quiz Thee Michelle Gun Elephant

Answer: A

This can be found on their website, www.tmge.co.jp.

16. This band swapped drummers with Malice Mizer in its early years.

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Kneuklid Romance

Gaz left Malice Mizer to join Kneuklid Romance, the band for which Kami had previously drummed. Moi Dix Mois was Mana's band after Malice Mizer, Zigzo was Tetsu's new band, and Ze:ro was the band Yu~ki played in during high school.

17. Which member has an O blood type?

From Quiz Thee Michelle Gun Elephant

Answer: Kuzuyuki Kuhara

All the rest are A. Also, see above.

18. What is the English-language translation of Ayaka's single "Mikazuki"?

From Quiz All About Ayaka

Answer: Crescent Moon

This single was Ayaka's first to reach number one on the Oricon charts. It was released on September 27, 2006.

19. Ni Hao! is another three-piece girl band, that was formed in Kyoto. Though they are Japanese, their name is a Chinese expression. What does it mean?

From Quiz Japanese Music Extremities

Answer: Hello!

One of the members was studying the Chinese language when they started the band, so they took the Mandarin Chinese greeting as their name. They seem to be obsessed by colours, calling themselves Blue Yukari, Red Ariko and Green Reo, with each member wearing only those same colours on stage.

20. In the TRANSLATED sense, what is the final lyric to the song "Smile Ichiban li Onna" by Antic Cafe?

From Quiz J-Rock

Answer: "You are my Sun"

"You are my Sun" is the last line in this song.

21. This member is usually portrayed as a vampire or a count.

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Yu~ki

In live performances, especially when Gackt was in the band, Yu~ki was the vampire/count. Kozi often took odd roles, Gackt was typically the "hero", and Mana was, well... the girl.

22. Ayaka has done two collaboration singles with the same group. What is the name of this two-man band?

From Quiz All About Ayaka

Answer: Kobukuro

The two singles Ayaka sang with Kobukuro are, coincidentally, two of her most popular releases if the number of sales are any indication. They are entitled "Winding Road" and "Anata to". And, okay, I just threw "Arashi" in there for kicks!

23. After the departure of the first vocalist, who was asked to sing for the band?

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Yu~ki

Mana and Kozi actually asked Yu~ki to sing, but he refused. Gackt didn't come until later. Hide (X-Japan) was never with the band, and neither was Kyo (Dir En Grey).

24. Another Japanese all-girl trio is eX-Girl. They've got enthusiastic supporters in Mike Patton, Jello Biafra and Siouxsie Sioux. In several of their album titles you'll find the word 'Kero'. What does it mean?

From Quiz Japanese Music Extremities

Answer: It's the sound frogs make.

Ipecac label boss Mike Patton said the following about them: "eX-Girl are a beautiful example of information overload. Jagged 3 part vocal harmonies, adventurous arrangements, and songs that hook you like the sucker that you are. Take all of these treats, wrap it in an ultra-bright technicolor live show with surreal homemade costumes, and you've got the sensation of being strapped in on an out-of-control carnival ride that will leave you standing in line waiting for another turn."

25. How many singles did the original Morning Musume have to sell to get their start?

From Quiz Morning Musume Trivia

Answer: 50,000

The original five members of Morning Musume, Yuko Nakazawa, Aya Ishiguro, Asuka Fukada, Natsumi Abe, and Kaori Iida, had 5 days to sell 50,000 singles as part of an Asayan promotion to get their debut. They met their challenge in only 4 days.

26. Who founded the band?

From Quiz Band Members of Malice Mizer

Answer: Mana and Kozi

Mana and Kozi both played in bands together before forming Malice Mizer. Yu~ki was recruited after the two saw him perform in his band, Ze:ro, and Gaz was also recruited later.

27. What format does TMGE not allow discussed on their website, considering it not official?

From Quiz Thee Michelle Gun Elephant

Answer: Vinyl & LP & 33 & 33.3 & Record

You can read this on their website.

28. Which unusual instrument of possibly Scottish origin can be heard on the single "Okaeri"?

From Quiz All About Ayaka

Answer: Bagpipes

Ayaka wrote and composed this song herself. She kept the manga "Zettai Kareshi", or "Absolute Boyfriend", in mind as she was writing it to be used as the theme song for the live-action television adaptation.

29. Which Hello Project member is known for accosting the girls in Morning Musume and quizzing them on their English?

From Quiz Morning Musume Trivia

Answer: Ayaka Kimura

In her segment "Ayaka no Totsugeki Eikaiwa" (Ayaka's English Conversation Attack) on "Bishoujo Kyouiku" (Pretty Girl Training), Ayaka from Coconuts Musume would ask members of Morning Musume to learn a phrase in English, or ask them to answer questions in English. Members who got did well received dessert treats. In a few memorable segments, Nozomi turned the segment around on Ayaka, hosting "NONO no Totsugeki DANCING!"

This is category 7533
Last Updated Jul 06 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.