FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Boston Quizzes, Trivia and Puzzles
Boston Quizzes, Trivia

Boston Trivia

Boston Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
5 Boston quizzes and 60 Boston trivia questions.
1.
  Boston Songs and Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a lyric and you will have to try to match it to the correct song by the rock band Boston (one of my personal favorites). Songs span their entire discography from 1976's "Boston" to 2002's "Corporate America." Happy quiz-taking!
Average, 10 Qns, LadyofGondor, Mar 27 09
Average
LadyofGondor
677 plays
2.
  Hitchin' a ride with the band Boston    
Multiple Choice
 10 Qns
Some questions based on my favorite rock group, Boston. I take a few potshots at them but I still really like the music.
Tough, 10 Qns, nascarmad, Oct 31 07
Tough
nascarmad
692 plays
3.
  Boston Music    
Multiple Choice
 10 Qns
I grew up listening to the band Boston. Here are a few bits of the lyrics from some of their songs. Most are from the Album 'Boston', Some are from 'Third Stage'.
Average, 10 Qns, MTSTECH1, Nov 26 04
Average
MTSTECH1
1877 plays
4.
  It's More Than a Feeling   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Boston's top hit "More Than a Feeling." Good luck and enjoy!
Tough, 10 Qns, Yanks2003, Feb 12 14
Tough
Yanks2003
525 plays
5.
  Boston Lyrics    
Multiple Choice
 20 Qns
It's name that tune with lines from Boston songs.
Tough, 20 Qns, Mr_Smooth74, Nov 26 04
Tough
Mr_Smooth74
1187 plays
Related Topics
  Boston Red Sox [Sports] (74 quizzes)

  Boston Celtics [Sports] (11 quizzes)

  Boston [Geography] (3 quizzes)

  Boston Bruins [Sports] (13 quizzes)

  Boston Tea Party [History] (3 quizzes)


Boston Trivia Questions

1. Which Boston studio album is the song "More Than a Feeling" from?

From Quiz
It's More Than a Feeling

Answer: "Boston" (1976)

The album "Boston", released in the US on August 25, 1976, is one of the greatest selling albums of all time. In 2003, it was certified as a 17x platinum album. "More Than a Feeling" is the first track on the album.

2. Which classic Boston song begins with the following lyrics: "Day is night in New York City Smoke, like water runs inside Steel idle trees to pity Every living thing that's died"?

From Quiz Boston Songs and Lyrics

Answer: Hitch a Ride

One of my favorites from their self-titled debut album released in 1976. According to the Guinness World Record Book, "Boston" held the world record for the highest selling debut album of ALL TIME until dethroned in 2009 by Alanis Morisette's debut album "Jagged Little Pill."

3. Who is considered to be the "brains" behind the group?

From Quiz Hitchin' a ride with the band Boston

Answer: Tom Scholz

Tom Scholz was a keyboardist playing for any band he could in the Boston area while he attended MIT. Barry Goudreau was the lead guitarist of a group called Mother's Milk and asked Tom to play with them. Tom then learned to play guitar during this time and began writing songs. After graduating from MIT he landed a job with Polaroid. In his spare time, he built a 12 track mixer and began recording some of his music with the help of drummer Jim Masdea. Finding the right vocal talent proved to be a problem until he found the late Brad Delp. After a couple of years of shopping the demo tapes around, Tom found a record company willing to sign him. Epic Records wanted Tom and the rest of his band to re record the songs in Epic's Los Angeles studios. Tom felt that the tapes were fine the way they were since he had spent hours upon hours fine tuning them. Eventually, Brad, Barry, bassist Fran Sheehan and new drummer Sib Hashian did go to L. A. and recorded a song for show. Meanwhile Tom continued to tinker with the original tapes. It was the demo tapes which made up most of the original debut album, simply titled "Boston". Except for Tom, none of the original members appear on all of the albums.

4. 'If I said what's on my mind, you'd turn and walk away.'

From Quiz Boston Lyrics

Answer: 'A Man I'll Never Be'

'It's so hard to be unkind, and so easy just to say that everything is just the way it seems. You look up at me, and somewhere in your eyes you see a man I'll never be.'

5. 'We were just another band out of Boston...' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'Rock And Roll Band'

From the album 'Boston'

6. In 2004, 'Rolling Stone Magazine' published a list titled "The 500 Greatest Songs of All Time." Which position did "More Than a Feeling" end up at?

From Quiz It's More Than a Feeling

Answer: 500th

"More Than a Feeling" squeaked onto the final spot on the list at number 500. According to the list, the number one greatest song is "Like a Rolling Stone" by Bob Dylan and the 172nd greatest song is Aerosmith's "Dream On."

7. The Boston debut album was the best selling debut album until whose debut album supplanted it?

From Quiz Hitchin' a ride with the band Boston

Answer: Whitney Houston

The debut album, simply titled "Boston" has sold over 17 million copies according to "Billboard" magazine.

8. 'Time doesn't wait for me, it keeps on rolling.'

From Quiz Boston Lyrics

Answer: 'Long Time'

Released on the debut album with an intro called 'Foreplay'.

9. 'Carry me away for the last time...' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'Hitch A Ride'

10. On March 25, 2008, "More Than a Feeling" became a downloadable song for which popular video game?

From Quiz It's More Than a Feeling

Answer: RockBand

This track became available as part of the 'Boston 01' package. However, a cover version was featured in the original 'Guitar Hero' game, as well as in 'Guitar Hero: Smash Hits'.

11. Which Boston anthem tells you to get out and have a good time with these lyrics: "I'm gettin' ready for a party tonight Yes, I'm gettin' ready to cruise And if you got something for me I got something for you"?

From Quiz Boston Songs and Lyrics

Answer: Party

The sixth track off 1978's "Don't Look Back" album. Always a crowd-pleaser at Boston's concerts.

12. Who does all of the vocals on the first album?

From Quiz Hitchin' a ride with the band Boston

Answer: Brad Delp

Brad Delp did all of the vocals on "Boston" as well as on "Don't Look Back" and "Third Stage". He was working on another project with Barry Goudreau when "Walk On" was being produced. Speculation has it that they were lip synching everything because they sounded too much like their albums and you can't sing lead, background and harmony vocals at the same time. Kimberley Dahme did various vocals on "Corporate America" including a song of her own. David Sykes played bass and did do some vocals at one time or another and Fran Cosmo did vocals for the fourth album "Walk On" and shared vocals with the late Brad Delp on the sixth album "Corporate America". Brad was found dead in his house on Mar 9, 2007. A long time sufferer of depression, it was determined that he took his own life.

13. 'Let me love you. Take me home to your religion for the night.'

From Quiz Boston Lyrics

Answer: 'Higher Power'

Released on the 'Greatest Hits' album, this song is a tribute to cocaine and heroin users who are able to overcome the addiction. Only 10 percent are able to, even with prolonged treatment.

14. 'I woke up this morning and the sun was gone...' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'More Than A Feeling'

One of their most popular songs.

15. 2008 was a year of many animated movies. But which animated feature was "More Than a Feeling" used in?

From Quiz It's More Than a Feeling

Answer: Madagascar: Escape 2 Africa

This song was heard in the movie when the penguins played an eight track in the car they stole.

16. Here's an easy one for you. What Boston song are these lyrics from: "No, we didn't have much money We barely made enough to survive But when we got up on stage And got ready to play People came alive"?

From Quiz Boston Songs and Lyrics

Answer: Rock & Roll Band

This was my absolute favorite song growing up! First song I ever knew all the words to. :) And, of course, it's off their debut album "Boston."

17. How many songs were recorded in the Epic Records studio?

From Quiz Hitchin' a ride with the band Boston

Answer: One

In an interesting deviation from what was normal, after Tom Scholz managed to garner enough interest in his demo tapes, the Epic chiefs wanted Boston to recreate their unique sound in the studio. Tom had spent hundreds of hours perfecting the demos and felt they would be sufficient for the album. The original producer agreed, in part, with Tom and managed to snooker the studio executives by flying the other four members of the band to LA where they looked busy in studio recording "Let Me Take You Home Tonight" while Tom finished up the demos at the Hideaway Studio.

18. 'Get your feet to the floor, everybody rock and roll. You've got nothin' to lose, it's just rhythm and blues, that's all.'

From Quiz Boston Lyrics

Answer: 'Smokin'

They must have written this one before they went drug free!

19. 'If you're feelin' kinda low about the dues you've been payin' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'Peace Of Mind'

My favorite Boston song.

20. "I looked out this morning and the sun was gone Turned on some music to _____ my day." What is the missing word from the song?

From Quiz It's More Than a Feeling

Answer: start

These are the opening lyrics to the song.

21. Who was the first female to be a member of Boston?

From Quiz Hitchin' a ride with the band Boston

Answer: Kimberley Dahme

Kimberley Dahme joined the band in 2003. The first female of the group, she has her own country career, but had also worked in a Boston cover band. When she was asked to join the band, she had to learn to play bass to do it. She does sing a song of her own on the "Corporate America" album entitled "With You" where she also plays acoustic guitar. Additionally she does some lead and harmony vocals on the album as well. Kelly Rowland performed with Destiny's Child. Louise Ciccone is the birth name of Madonna. Jennifer Warnes is half of the duet that did the love theme for "Dirty Dancing".

22. 'You and I, I know that we can't wait. And I swear, I swear it's not a lie girl, tomorrow may be too late.'

From Quiz Boston Lyrics

Answer: 'Amanda'

One of 2 song titles on 'Third Stage' of a woman's name.

23. 'Time doesn't wait for me...' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'Long Time'

Another great song!

24. Which 2008 Presidential candidate used "More Than a Feeling" at some of his campaign rallies?

From Quiz It's More Than a Feeling

Answer: Mike Huckabee

Mike Huckabee is a politician and bass player who played "More Than a Feeling" at a few of his rallies. Boston band member Tom Scholz wrote a letter to Huckabee saying that Boston has not endorsed his candidacy, and basically asked him not to use the song.

25. Which Boston song says you should make the most of your journey, and has these lyrics: "You know what you want Well, maybe love is blind But it's alright, it's cool I just wanted you to know I had a really good time"?

From Quiz Boston Songs and Lyrics

Answer: I Had a Good Time

Off their low-key 2002 "Corporate America" album. The album was not very highly publicized, and is very hard to come by now. It didn't even merit a rating on the Recording Industry Association of America's (RIAA) or the British Phonographic Industry's (BPI) sales charts. It peaked at only 42 on the US Billboard 200 charts, but topped out at number three on the Top Independent Albums chart in America.

26. Who did Tom Scholz marry in early 2007?

From Quiz Hitchin' a ride with the band Boston

Answer: Kim Hart

There was a lot of speculation that Tom Scholz and Kimberley Dahme were a couple. There were a lot of publicity photos where she's standing next to him and he has his arm around her. Whether they were together or not at any given time, he married Kim Hart. The other two Kims I made up.

27. 'Well come on all you people, the time has come to get together. You've got to have a little rock and roll music to get you through the stormy weather'

From Quiz Boston Lyrics

Answer: 'Feelin' Satisfied'

Lots of hand claps in this one...especially after the line 'c'mon put your hands together'.

28. 'It isn't easy to show what I'm feeling inside...' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'Something About You'

Form the album 'Boston'.

29. What song was the lead single for Boston's first album?

From Quiz It's More Than a Feeling

Answer: More Than a Feeling

The single was released in September of 1976 and the song "Smokin'" was on the B-side.

30. 'I'm not like this. I'm really kinda shy...' Name the song.

From Quiz Boston Music

Answer: 'Let Me Take You Home Tonight'

Mellow song.

This is category 12795
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.