FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Dion Celine Quizzes, Trivia and Puzzles
Dion Celine Quizzes, Trivia

Celine Dion Trivia

Celine Dion Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
Celine Dion trivia, facts, music, and more!
13 Celine Dion quizzes and 150 Celine Dion trivia questions.
1.
  Celine Dion Lyrics   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Quebec chanteuse Celine Dion is one of the most successful Canadian recording artists of all time. In this quiz, match ten of her classics to the lyrics provided. Good luck!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Mar 24 22
Easier
kyleisalive editor
Mar 24 22
211 plays
2.
  The Life and Times of Celine Dion    
Multiple Choice
 20 Qns
It's no doubt that Celine Dion had a pretty amazing life. Here's a little quiz to make you aware of just how amazing it actually was...
Tough, 20 Qns, dancing_sun_star, Sep 19 18
Tough
dancing_sun_star
Sep 19 18
1696 plays
3.
  Do You Know Celine's Music    
Multiple Choice
 20 Qns
Here is a quiz to find out how well you know Celine Dion's music. Good luck!
Tough, 20 Qns, JosephTNielsen, Mar 23 10
Tough
JosephTNielsen
1449 plays
4.
  How much do you know about Celine?    
Multiple Choice
 10 Qns
These are just some general questions about Céline Dion. Have fun!
Average, 10 Qns, Celine2002, Jul 23 07
Average
Celine2002
1958 plays
5.
  Celine Dion: A New Day...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A fun quiz about Celine Dion's spectacular show in Las Vegas!
Tough, 10 Qns, JosephTNielsen, Oct 31 06
Tough
JosephTNielsen
651 plays
6.
  Celine Dion Modern Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz focuses on modern Celine trivia, well beyond the 1990s.
Tough, 10 Qns, stephandi, Sep 05 12
Tough
stephandi
246 plays
7.
  Celine Dion's Special Times    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz. I hope it isn't too difficult for you.
Average, 10 Qns, happygirl88, Aug 20 05
Average
happygirl88
884 plays
8.
  Falling into You    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on Celine Dion's album "Falling into You", which is one of my all-time favourite albums. I will be providing lyrics in these questions and you will have to either pick from song titles or fill in the blank. Good luck and enjoy!
Average, 10 Qns, Munchkin1989, May 15 11
Average
Munchkin1989
274 plays
9.
  Celine Rocks!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a fun Celine Dion quiz if you're any kind of fan! Have fun! Remember - she rocks!
Average, 10 Qns, celfan84, Feb 21 13
Average
celfan84
2182 plays
10.
  Celine Dion French Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is for the Celine fans who understand some French. Some are from her older albums; others are from newer ones. I'll give you the English translation, then the French version. You'll have to fill in missing words.
Average, 10 Qns, Celine2002, Jan 31 05
Average
Celine2002
669 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the song Celine performed during the 1996 Olympic Games in Atlanta, Georgia?

From Quiz "Do You Know Celine's Music"




11.
  Celine Dion    
Multiple Choice
 10 Qns
What do you know about Celine's albums and songs? First 5 are about her music and last 5 are about lyrics from her songs.
Average, 10 Qns, jenvix, Oct 10 06
Average
jenvix
2090 plays
12.
  Facts About Celine Dion    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about Celine Dion. She has a great voice, and has done some remarkable work. If you want to know more about her, take this quiz.
Difficult, 10 Qns, copain_1998, Jan 24 03
Difficult
copain_1998
1446 plays
13.
  Celine Dion Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is trivia on the lyrics from the album 'A New Day Has Come', by Celine Dion.
Tough, 10 Qns, tempusfugit, May 16 02
Tough
tempusfugit
1926 plays

Celine Dion Trivia Questions

1. The song 'This Time' is featured on which album?

From Quiz
Celine Dion Modern Trivia

Answer: Taking Chances

At first, Celine refused to record this song as she felt she couldn't speak out on behalf of victims of domestic abuse. After listening to the hard lyrics again at her husband's request, she decided that it is essential for this song to be heard.

2. Which song did Celine record for the blockbuster film, "Titanic?"

From Quiz Do You Know Celine's Music

Answer: My Heart Will Go On

Celine recorded the world-wide smash, "My Heart Will Go On." Did you know Celine didn't like this song when she first received it from James Horner? However, after a bit of talking Rene, her husband, convinced her to give it a second listen. And well, as they say, the rest is history!

3. In which state in the United States did Celine Dion's show "A New Day..." open?

From Quiz Celine Dion: A New Day...

Answer: Nevada

"A New Day..." originated at Caesar's Palace in Las Vegas, Nevada.

4. How many siblings does Celine Dion have in her family?

From Quiz Celine Dion's Special Times

Answer: 13

Celine is the youngest of 14 children. That is remarkable for a family that was living in material deprivation.

5. Which album did the song "Think Twice" come from?

From Quiz Celine Dion

Answer: The Colour of My Love

Released around the same time as "Power of Love", both off the same album.

6. "J'ai compris tous les mots, j'ai bien compris, merci, Raisonnable et nouveau, c'est ainsi par _____" "I understood all the words, I well understood, thanks, Reasonable and new, that's the way here"

From Quiz Celine Dion French Lyrics

Answer: ici

This section of lyrics are the first two lines from 'Pour Que Tu M'Aimes Encore'. It is on "D'eux" and "The Collector's Series, Vol. One".

7. What is Céline's native language?

From Quiz How much do you know about Celine?

Answer: French

Céline was born in French-speaking Quebec, Canada, in Charlemagne.

8. Where was Celine Dion born?

From Quiz The Life and Times of Celine Dion

Answer: Charlemagne

Charlemagne is a small town, found about 30 miles east of Montreal, Quebec.

9. Where was Celine born?

From Quiz Facts About Celine Dion

Answer: Charlemagne

She was born March 30th, 1968 at 12:30pm. She weighed in at eight and half pounds.

10. What is Celine's birthday?

From Quiz Celine Rocks!

Answer: March 30, 1968

Celine's astrological sign is Aries.

11. The song 'Et S'il N'en Restait Qu'une'(je serais celle-la) appeared on which album?

From Quiz Celine Dion Modern Trivia

Answer: D'elles

"D'elles" is an album focusing on the power of women. All of the songs were written by women and the English translation of the title D'elles is 'Of Her'.

12. What is the song title for these lyrics? "You were my strength when I was weak You were my voice when I couldn't speak You were my eyes when I couldn't see You saw the best there was in me".

From Quiz Falling into You

Answer: Because You Loved Me

"Because You Loved Me" was a worldwide hit and one of Celine's best songs. It reached number one on the US Billboard Hot 100 chart, several Canadian music charts and the Australian Singles chart back in 1996.

13. Which song in "A New Day..." is performed with a "flying" bicycle?

From Quiz Celine Dion: A New Day...

Answer: If I Could

The song, "If I Could," is performed with many spectacular visual effects! Some of these include a tree that grows from nowhere, a "flying" bicycle, and a dancer whose head turns into a flower!

14. In what year did Celine produce the album "Incognito"?

From Quiz Celine Dion's Special Times

Answer: 1987

This was the first album that became a huge success in French speaking parts of Canada.

15. Who did Celine duet with on the song "Beauty and the Beast"?

From Quiz Celine Dion

Answer: Peabo Bryson

She dueted with all of them on songs like, "When I Fall In Love", "All The Way" and "I'm Your Angel".

16. "Il pense à ______, je le vois je le sens je le sais, Et son sourire me ment pas quand il vient me chercher" "He thinks of me, I see it I feel it I know it, And his smile doesn't lie when he comes to pick me up"

From Quiz Celine Dion French Lyrics

Answer: moi

This is from the song 'D'Amour ou D'Amitie'. This was one of Céline's first well-known songs. It is also the second part of the 'Medley Acoustique' on the album "Au Coeur du Stade".

17. What was Céline's first album ever released?

From Quiz How much do you know about Celine?

Answer: La Voix du bon Dieu

It is said that Céline's future husband, Rene Angelil, was so impressed with Céline's singing that he mortgaged his house to pay for the release of this album! Unison was her first album in English.

18. How old was Celine Dion when she released "Incognito"?

From Quiz The Life and Times of Celine Dion

Answer: 18

This album, which was Celine's first, is entirely French. This isn't too surprising as she is a French-Canadian.

19. What year did Celine make her 6th grade?

From Quiz Facts About Celine Dion

Answer: 1979 - 1980

It was at Emile Despins School (in Charlemagne), her teacher was Diane Senecal.

20. 'Let the rain come down and wash away my tears. Let it fill my soul, and ______________ , let it shatter the walls...'

From Quiz Celine Dion Lyrics

Answer: drown my fears

From the song 'A New Day Has Come'.

21. How many brothers and sisters does she have-not including her?

From Quiz Celine Rocks!

Answer: 13

Celine is the youngest of 14 children.

22. Which song from the band Heart was covered on the 2007 album 'Taking Chances'?

From Quiz Celine Dion Modern Trivia

Answer: Alone

Celine had always wanted to record a song by Heart; she maintains that she grew up listening to that type of music but didn't feel comfortable to record songs like that until she recorded this album.

23. "When I was a little girl, I had a ___". What's the missing word?

From Quiz Falling into You

Answer: rag doll

The song "River Deep - Mountain High" was originally written and sung by Tina Turner and her husband back in 1966. Over the years, the song has been recorded by many artists and group bands including Celine Dion.

24. What is the name of Celine's very first English album?

From Quiz Do You Know Celine's Music

Answer: Unison

Celine's very first English album is "Unison." This amazing album includes the hit singles "Where Does My Heart Beat Now," "(If There Was) Any Other Way," "The Last To Know," and "Unison."

25. Which song does Celine sing while fire is projected upon the giant LED screen onstage?

From Quiz Celine Dion: A New Day...

Answer: I Surrender

"I Surrender" has been hailed one of Celine's most powerful ballads by fans around the world. During this number images of Celine and the dancers are projected up on the LED screen while fire roars in front of them!

26. Which country was Celine chosen to represent in the 1988 "Eurovision Song Contest"?

From Quiz Celine Dion's Special Times

Answer: Switzerland

Which is suprising considering that she comes from the country of Canada.

27. What was the name of the song Celine and Barbara Steisand sang together?

From Quiz Celine Dion

Answer: Tell Him

Barbara is one of Celine's biggest idols.

28. Here's an easier one. I'll give you the French, you give me the missing English words. "Mon ami m'a quittée, Je vous le dit" "My boyfriend ___________, I tell you"

From Quiz Celine Dion French Lyrics

Answer: left me

This song, 'Mon Ami M'a Quittée', is on some of her older French albums. I haven't seen it on many, though. It is the third part of the 'Medley Acoustique', on the "Au Coeur du Stade" album.

29. Fill in the missing word in these lyrics: "I've done my best, I've served my..."

From Quiz How much do you know about Celine?

Answer: call

This song is 'The Greatest Reward', from her album "A New Day Has Come".

30. How many brothers and sisters did Celine Dion have?

From Quiz The Life and Times of Celine Dion

Answer: 13

She was the youngest of 14 chidren. Therefore, she had 13 brothers and sisters.

This is category 1730
Last Updated Feb 21 2024 1:56 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.