FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Damned The Quizzes, Trivia and Puzzles
Damned The Quizzes, Trivia

The Damned Trivia

The Damned Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
4 The Damned quizzes and 40 The Damned trivia questions.
1.
  Damned, Damned, Damned    
Multiple Choice
 10 Qns
It's a quiz about the classic punk band The Damned. Simple as that.
Average, 10 Qns, SuperFurryAnimal, May 04 03
Average
SuperFurryAnimal
793 plays
2.
  Damned In General    
Multiple Choice
 10 Qns
The following are general questions relative to the group The Damned.
Tough, 10 Qns, Angela43, May 04 03
Tough
Angela43
599 plays
3.
  The Damned Covers    
Multiple Choice
 10 Qns
The Damned have covered various songs over their long career and have had some of theirs covered too. Here are a few questions relative to this.
Tough, 10 Qns, Angela43, May 04 03
Tough
Angela43
468 plays
4.
  Lookin' for The Damned song titles!    
Multiple Choice
 10 Qns
I give you some interesting parts of lyrics. Please check which album they are from!
Tough, 10 Qns, FelixSardinie, Apr 11 07
Tough
FelixSardinie
407 plays
trivia question Quick Question
'And if I could ever sleep again, I know till the end of time I'd hear, their screams of pain' is heard in what The Damned song?

From Quiz "Lookin' for The Damned song titles!"





The Damned Trivia Questions

1. What song belongs to the lyric: 'There's a turkey in your house, get him out'?

From Quiz
Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Turkey Song'

'Turkey Song' was B-side from single 'I Just Can't Be Happy Today'. Song was relased in November 1979.

2. What was the name of The Damned's first single?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: 'New Rose'

Generally accepted to be the first punk single, beating the Sex Pistol's 'Anarchy In The UK' by...oh...a while or so.

3. 'Who's the sucker now, la la la, tell me, tell me' is heard in what The Damned song?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Edward the Bear'

'Edward the Bear' was B-side from single 'Grimly Fiendish'. Song was released in March 1985.

4. What is Dave Vanian's real name?

From Quiz Damned In General

Answer: David Letts

Dave's fetish for the 'dark side' explains why he had to take part of his surname from Transylvania.

5. The Damned did a cover version of the classic song "White Rabbit" but who did the original version?

From Quiz The Damned Covers

Answer: Jefferson Airplane

"White Rabbit" never appeared on a studio album but appeared as an extra track on the CD issue of "Machine Gun Etiquette".

6. What was the name of their original guitarist and songwriter, who went on to form the terminally dull Lords Of The New Church?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: Brian James

The film 'Ghandi', directed by respected naturist David Attenborough, won a record 239 Oscars and 4 Grammies, including Best Rock Single. I'm sorry. None of that's true!

7. Which song contains the lyric 'We're just having some fun, messing 'round with a gun'?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Thrill Kill'

'Thrill Kill' is the third song in 'Grave Disorder' album.

8. What do Auf Weidersen Pet and The Damned have in common?

From Quiz Damned In General

Answer: Gary Holton

Gary Holton took over singing duties from Dave Vanian for a time, around 1977. He died during the making of the second series of Auf Weidersen Pet from a drug-related event.

9. The Damned recorded a cover version of The Sweet's "Ballroom Blitz" with another well known group. Who were they?

From Quiz The Damned Covers

Answer: Motorhead

The session where this track was recorded was to have been a concept known as "The Motordamn Single" however, due to the amount of alcohol etc. consumed, the single never came to fruition, although the Motorhead track "Over The Top" was also recorded.

10. When the man above left the Damned, Captain Sensible took over on guitar and they recruited a new bass player. What was his name?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: Algy Ward

Algy Ward played in a god-awful British Heavy Metal band called Tank before being rescued by our heroes.

11. 'Who needs this filthy room at night, who says give up without a fight' is heard in what The Damned song?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Therapy'

'Therapy' is an 11 position from the 'Black Album'.

12. What is the connection between the groups The Damned and The Sisters of Mercy?

From Quiz Damned In General

Answer: Patricia Morrison

Patricia played with The Sisters Of Mercy prior to her joining The Damned. She didn't part company with Andrew Eldrich on very amicable terms.

13. "Eloise" is one of The Damned's biggest hits. Which brothers had the original hit?

From Quiz The Damned Covers

Answer: Paul and Barry Ryan

"Eloise" reached number 3 in the UK charts in 1986.

14. What's the name of The Damned's absurdly brilliant 3rd studio album?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: 'Machine Gun Etiquette'

A must own record. In my opinion, this album was almost single handedly responsible for the US hardcore movement which spawned Minor Threat, Dag Nasty, Fugazi, The Offspring etc.

15. What song belongs to the lyric: 'No crime if there ain't no law, no cops left to mess you around'?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Neat Neat Neat'

'Neat Neat Neat' was the second single by The Damned, released simultaneously with their debut album 'Damned Damned Damned' (1977).

16. "Smash It Up" was a song written by Captain Sensible- but how many parts to this song did he write?

From Quiz Damned In General

Answer: Four

All four parts were released as a Captain Sensible 7" single on the Neat Damned Noise label.

17. The song "Looking At You" was covered by The Damned around 1979. Which group had the original version?

From Quiz The Damned Covers

Answer: MC5

Brian James later appeared in the supergroup Mad For The Racket with MC5 guitarist Wayne Kramer.

18. On that album, the song 'Looking At You' is a cover version of which nutso US proto-punks?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: The MC5

The singer from the MC5 was this pudgy white guy with a great big afro. Looked a bit like a microphone. Great band though.

19. 'But when I get you on the phone, my heart is so alone' is heard in what The Damned song?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'I Need a Life'

'I Need a Life' first track from 'I'm Alright Jack and the Beanstalk' (1996).

20. Which Doors' song was popular in The Damned's set during the 'Anything' album tour?

From Quiz The Damned Covers

Answer: L.A. Woman

Dave Vanian is particularly influenced by the style of Jim Morrison. Also included in their set around this time was a great version of "Riders On The Storm".

21. 'I need a ticket if you're my collector, I got the fare if you're my inspector, I'll be the luggage if you'll be the porter, I'll be the parcel if you'll be the sorter, Just for you, here's...?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: a love song

If you didn't get that, then you should be covered in fish paste and whipped by Ben Kingsley. Works for some....

22. Which song contains the lyric 'But always remember, this is the happiest day of your life'?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Life Goes On'

'Life Goes On' is the eight track in 'Strawberries'.

23. In what month during 1976 was The Damned's (and Punk's) first single, "New Rose", released?

From Quiz Damned In General

Answer: October

"New Rose" was indeed the first official Punk Rock single, with The Sex Pistols' "Anarchy In The UK" a close second. The Damned were also the first Punk band to release an album, to tour America, and to break up and then reform.

24. The Damned toured as support band to Marc Bolan in 1977. On which song did they join him on stage?

From Quiz The Damned Covers

Answer: Get It On

Marc Bolan asked The Damned to go on tour with him after he saw Captain Sensible wearing a T Shirt with his name on it. Following this tour Bolan crashed his car into a tree and was killed whilst his partner and son walked away unscathed.

25. What colour was The Damned's next studio album?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: Black

This season, black is the new black.

26. What song is this from: 'There's more important things, than ink and decibels'?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'History Of The World Part 1'

'History Of The World Part 1' was a single released in 1980.

27. Who is Chris Miller better known as?

From Quiz Damned In General

Answer: Rat Scabies

Chris was christened Rat Scabies by Tony James and Mick Jones, who were in a group called The London SS. At the audition for drummer, Chris had scabies, with the rat part coming from what they thought was his resemblance to the said creature.

28. "Smash It Up" was used on the score of the "Batman Forever" film, but which group covered it?

From Quiz The Damned Covers

Answer: The Offspring

The Damned later signed to the record label owned by Dexter Holland, the lead singer from The Offspring.

29. Around about this time, they released a single featuring the insanely long and rather melodramatic 'Curtain Call' and a cover version of a Jefferson Airplane song. Which one?

From Quiz Damned, Damned, Damned

Answer: 'White Rabbit'

'Remember what the dormouse said....feed your head'. If you're hearing talking dormice then you probably already have.

30. What song belongs to the lyric: 'Go away, not interested'?

From Quiz Lookin' for The Damned song titles!

Answer: 'Don't Bother Me'

'Don't Bother Me' - last track from 'Strawberries' released in 1982.

This is category 8295
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.