FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Manilow Barry Quizzes, Trivia and Puzzles
Manilow Barry Quizzes, Trivia

Barry Manilow Trivia

Barry Manilow Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
12 Barry Manilow quizzes and 134 Barry Manilow trivia questions.
1.
  Manilow's "Bermuda Triangle" editor best quiz    
Fun Fill-It
 10 Qns
Let's head back to 1980 and revisit the complete and utter insanity that is Barry Manilow's "Bermuda Triangle". Fill in the lyrical blanks of this absurd song that I secretly, now not-so-secretly, enjoy.
Very Easy, 10 Qns, jonnowales, May 31 24
Very Easy
jonnowales gold member
May 31 24
123 plays
2.
  Barry Manilow "Greatest Hits" album (1978)   great trivia quiz  
Collection Quiz
 14 Qns
The album was released in November 1978 and was certified 3xPlatinum in the U.S. as of 2021.
Average, 14 Qns, sw11, Jan 18 24
Average
sw11 gold member
Jan 18 24
440 plays
3.
  Manilow   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As a 70's child, I proudly confess to being a great fan of Barry Manilow.
Average, 10 Qns, anndan, Nov 07 13
Average
anndan
4406 plays
4.
  Test yourself! Ultimate Manilow Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Barry's back to remind us he's still "The Ultimate!" I'll give you the lyrics to the song (all from the album "Ultimate Manilow") and you select what song it is. Not too difficult for real Manilow fans. Have fun - I did creating it!
Average, 15 Qns, Mimi_S, Sep 15 09
Average
Mimi_S
3885 plays
5.
  "Why Don't We Try A Slow Dance"    
Multiple Choice
 10 Qns
An Anatomy of a Song Quiz
How well do you know this Barry Manilow classic?
Average, 10 Qns, Catreona, Jan 26 23
Average
Catreona gold member
Jan 26 23
155 plays
6.
  Barry Manilow Mania!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you're a true Fanilow this should be a piece of cake!
Tough, 10 Qns, ManilowGirl15, Jul 28 14
Tough
ManilowGirl15
1279 plays
7.
  Manilow Magic   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you are a true "Fanilow" this should be a breeze. If you're not...it will be agony!
Tough, 10 Qns, hohoco_222, Apr 16 13
Tough
hohoco_222
1079 plays
8.
  Barry Manilow   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Barry Manilow is a musical legend. Can you answer these questions about the man himself?
Tough, 10 Qns, charlie99999, Nov 28 05
Tough
charlie99999
1080 plays
9.
  Barry Manilow Lyrics Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Barry Manilow has entertained fans since the mid-1970s. I will supply the lyrics and you guess which of his recorded songs is being quoted. Some are hits, while others are lesser-known songs recorded by Manilow.
Average, 10 Qns, mrbondskin, Jun 09 14
Average
mrbondskin
2993 plays
10.
  Barry Manilow Lyrics Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Barry Manilow has entertained fans since the mid-1970s. I will supply the lyrics and you guess which of his recorded songs is being quoted. Some are hits, while others are lesser known songs recorded by Manilow.
Tough, 10 Qns, mrbondskin, Mar 05 06
Tough
mrbondskin
2343 plays
trivia question Quick Question
What song starts 'I remember all my life, raining down as cold as ice'?

From Quiz "Manilow"




11.
  At the Copa Cabana!    
Multiple Choice
 15 Qns
Here's a quiz about Barry Manilow's great song, "Copacabana".
Easier, 15 Qns, sasnannie, Jul 05 07
Easier
sasnannie
1338 plays
12.
  Ultimate Manilow Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
So you think you know all there is to know about Mr Manilow and his music? This quiz will undoubtly test your knowledge!
Difficult, 10 Qns, ghettoqueen10, Jun 23 06
Difficult
ghettoqueen10
795 plays

Barry Manilow Trivia Questions

1. Barry's last name hasn't always been Manilow. What was his last name before he changed it?

From Quiz
Barry Manilow Mania!

Answer: Pincus

Barry Manilow never actually met his biological father. His father gave him his grandmother's last name of Pincus when Barry was born. Barry later changed his last name to Manilow, which was his mother's last name. Barry was born June 17, 1943.

2. What was "her name"?

From Quiz At the Copa Cabana!

Answer: Lola

"Her name is Lola!". This is the opening line to the song.

3. In 1971, Manilow wrote a song called "Could It Be Magic" with lyricist and friend Adrienne Anderson. What famous composer's music inspired this piece?

From Quiz Manilow Magic

Answer: Frederic Chopin

Chopin's "Prelude in C Minor" was the inspiration behind Barry's early career hit. He even admits to stealing a chord or two along the way.

4. Which city was Barry born in?

From Quiz Barry Manilow

Answer: New York

The Brooklyn born singer was born on 17 June, 1943.

5. What was the name of Barry's backup singers in the late 1970's?

From Quiz Ultimate Manilow

Answer: Lady Flash

Barry put an ad in a magazine that said "Manilow needs girls!" They came in droves, but only three were chosen for the part. "Reparatta", Muffy Hendrix and Debra Byrd were transformed into Lady Flash. While Debra was a familiar face in various tours over the years, Barry continued to work with Muffy here and there. Think Fantasia was fantastic on American Idol? She should be! Ms Byrd was the vocal coach on 'American Idol Season 3'!

6. "They say that women like you can't get enough, Got your Maserati built for two, They say that women like you like to play with love, Is that true?"

From Quiz Barry Manilow Lyrics Part 2

Answer: "Some Kind of Friend"

"Some Kind of Friend" was written by Adrienne Anderson, with music by Barry Manilow.

7. "We had the right love at the wrong time, Guess I always knew inside I wouldn't have you for a long time."

From Quiz Barry Manilow Lyrics Part 1

Answer: Somewhere Down The Road

Words by Will Jennings, music by Richard Kerr.

8. "Lady take me - High upon a hillside - High up where the stallion meets the sun"

From Quiz Ultimate Manilow

Answer: Could It Be Magic

from Barry Manilow I - 1973 This song was inspired by Chopin's Prelude in C Minor.

9. What were the names of the three involved in the 'Copacabana' love triangle?

From Quiz Manilow

Answer: Lola, Rico, Tony

'Her name was Lola...' Manilow at his best.

10. Why does the speaker want to "try a slow dance?"

From Quiz "Why Don't We Try A Slow Dance"

Answer: It's all going by us too fast

Though Barry usually works with lyricists, he wrote both music and words for "Why Don't We Try a Slow Dance" himself.

11. What Manilow song are these lyrics from: "Before I knew that I was blessed, when I was just like the rest of the people who never let dreams in their mind"?

From Quiz Barry Manilow Mania!

Answer: Beautiful Music

"Beautiful Music" is a song off Mr. Manilow's album, "The Essential Barry Manilow" (2005) which contains many of Mr. Manilow's popular songs that he has introduced to the public throughout the years.

12. What were the colour of the "feathers in her hair"?

From Quiz At the Copa Cabana!

Answer: Yellow

"With yellow feathers in her hair!". This brings us to our next question...

13. Barry released his autobiography "Sweet Life" in 1987. What was the subtitle of his book?

From Quiz Manilow Magic

Answer: Adventures on the Way to Paradise

"Sweet Life: Adventures on the Way to Paradise" was published and released by the McGraw-Hill Book Company in 1987.

14. On which U.S. comedy did Manilow give a guest appearance, on the episode titled "Fanilow"?

From Quiz Barry Manilow

Answer: Will and Grace

Barry appeared at the end of the show to be met by Will who promised Barry's P.A. a date in Philadelphia if he could meet Barry.

15. What project does Barry claim to be his favorite?

From Quiz Ultimate Manilow

Answer: 2:00 AM Paradise Cafe

While Barry was able to stretch his creativity along with his favorite musical styles in creating the fictional "Mayflower", and putting his love of Broadway musicals into play in "Showstoppers" and "Scores", his favorite project to date remains the "2:00 AM Paradise Cafe" album which was released in 1984.

16. "I could love you, build my world around you, Never leave you till my life is done."

From Quiz Barry Manilow Lyrics Part 1

Answer: Could It Be Magic

Lyrics by Adrienne Anderson, music by Barry Manilow. Recorded for the album, "Barry Manilow I".

17. "We keep our feelings warm - Protect them from the storm - Until our time arrives"

From Quiz Ultimate Manilow

Answer: I Made It Through The Rain

from "Barry" 1980.

18. Finish the song title: 'Weekend in ________ __________'

From Quiz Manilow

Answer: New England

'Time in New England took me away, warm rocky beaches, you by the bay'.

19. Complete the lyric: "Oh, why don't we try a slow dance And maybe this __________ will last"

From Quiz "Why Don't We Try A Slow Dance"

Answer: Moment

"Why Don't We Try a Slow Dance" was first released on Barry's 1979 album "One Voice."

20. What college did Barry attend?

From Quiz Barry Manilow Mania!

Answer: Julliard

After high school, around 1961, Barry attended Julliard. He worked in the mailroom at CBS in order to pay for his education.

21. Where was "her dress cut down to"?

From Quiz At the Copa Cabana!

Answer: There

"And her dress cut down to there!".

22. Songwriter Jim Steinman is well known for composing hits such as Barbra Streisand's "Left in the Dark", Meatloaf's "Two Out of Three Ain't Bad" and Bonnie Tyler's "Total Eclipse of the Heart". In 1983, what epic song of Steinman's did Barry record?

From Quiz Manilow Magic

Answer: Read 'Em and Weep

Though rarely seen, the music video that was made for "Read 'Em and Weep" features Barry dressed as a harlequin or jester.

23. Which legendary Manilow song featured in the remake of "Starsky and Hutch" featuring Ben Stiller and Owen Wilson?

From Quiz Barry Manilow

Answer: Can't Smile Without You

The song was played midway through the flim after a fall-out between the two characters.

24. What was the title of Barry's 1987 autobiography?

From Quiz Ultimate Manilow

Answer: "Sweet Life: Adventures on the Way to Paradise"

Very interesting story! I wish he'd write an updated one!

25. "Even now when I have come so far, I wonder where you are, I wonder why it's still so hard without you, Even now when I come shining through, I swear I think of you"?

From Quiz Barry Manilow Lyrics Part 2

Answer: Even Now

"Even Now" was written by Marty Panzer, with music by Barry Manilow.

26. "When I see you lying there like a living answered prayer, There are no words for what I feel for you."

From Quiz Barry Manilow Lyrics Part 1

Answer: Fools Get Lucky

Lyrics by John Bettis, music by Barry Manilow, recorded on the album, "If I Should Love Again."

27. "Morning, just another day - Happy people pass my way"

From Quiz Ultimate Manilow

Answer: Mandy

from Barry Manilow II - 1974 This song was originally written as "Brandy" the name was changed and was recorded in three takes! This song launched him to stardom.

28. Finish the lyrics: 'And if all those plans I made don't melt the lady's heart, I'll put on the old _________.'

From Quiz Manilow

Answer: 45s

From 'The Old Songs'.

29. Complete the lyric: "__________ we've been dancing"

From Quiz "Why Don't We Try A Slow Dance"

Answer: All night long

In 1998, "One Voice" was reissued on digitally remastered CD as "One Voice (Exp)."

30. Barry was married for around a year at the start of his career. What was his wife's name?

From Quiz Barry Manilow Mania!

Answer: Susan

In 1967, Barry married his high school sweetheart, Susan. Their marriage lasted for around a year.

This is category 4412
Last Updated Jun 08 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.