FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Porter Cole Quizzes, Trivia and Puzzles
Porter Cole Quizzes, Trivia

Cole Porter Trivia

Cole Porter Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
4 Cole Porter quizzes and 35 Cole Porter trivia questions.
1.
  Cole Porter, American Songwriter    
Multiple Choice
 15 Qns
The following quiz covers the life and lyrics of one of America's greatest songwriters, Cole Porter.
Average, 15 Qns, manhattan2, Jan 26 03
Average
manhattan2
436 plays
2.
  Cole Porter Lyrics II    
Multiple Choice
 5 Qns
Here are some more classic lyrics from the great lyricist himself - Cole Porter. You fill in the blanks. Enjoy the quiz!!
Average, 5 Qns, miaow, Jan 23 03
Average
miaow
448 plays
3.
  The Best Cole Porter Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you like this quiz - I love Cole Porter's lyrics and you probably need to love his lyrics too.
Tough, 10 Qns, silk_rules, Jun 04 03
Tough
silk_rules
345 plays
4.
  Cole Porter Lyrics I    
Multiple Choice
 5 Qns
Cole Porter was a great lyricist. Here are a few of his lyrics, you have to find the missing words. Good Luck.
Average, 5 Qns, miaow, Jan 23 03
Average
miaow
560 plays
trivia question Quick Question
What does the singer cry when 'the vet begins to pet'?

From Quiz "The Best Cole Porter Lyrics"





Cole Porter Trivia Questions

1. Finish the line: "You mean to say you're glad to leave me? .... "

From Quiz
The Best Cole Porter Lyrics

Answer: "Can I believe that's what you mean?"

This is from the song "There's No Cure Like Travel" from the musical "Anything Goes". One of the sailors is singing with his girlfriend, but he later adds he's "just wild about you, honey". She storms off anyway.

2. In what state was Cole Porter born?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Indiana

The actual town was Peru, Indiana, where he was born into a rather privileged family before moving East to Worcester Academy for Boarding School.

3. From 'In the Still of the Night' - 'While the world........'?

From Quiz Cole Porter Lyrics II

Answer: Lies in slumber

From the film 'Rosalie' in 1937.

4. 'And down by the shore .............. is playing'?

From Quiz Cole Porter Lyrics I

Answer: an orchestra

'And even the palms seem to be swaying'. From 'Begin the Beguine', a 1935 classic.

5. Complete the line: "Everytime I look down on this timeless town..."

From Quiz The Best Cole Porter Lyrics

Answer: "Whether blue or grey be her sky"

From the song "I Love Paris" - most perfect, in my opinion, when sung by Ella Fitzgerald. It featured in the show "Can-Can".

6. What college did Cole Porter attend?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Yale

While at Yale, he wrote numerous songs that would become the football team's fight songs, including "Bingo, Eli Yale" and "Bulldog."

7. From 'I've Got You Under my Skin' - 'But each time I do, just the thought of you..........'?

From Quiz Cole Porter Lyrics II

Answer: Makes me stop before I begin

From 1936 and featured in the film 'Born to Win'. A bit of a fave of mine. This has been performed by many including Frank Sinatra and Ella Fitzgerald.

8. 'Listen to the murmur of the .............'?

From Quiz Cole Porter Lyrics I

Answer: cottonwood trees

'Send me off forever, but I ask you please, don't fence me in'. From 'Don't Fence Me In', which appeared in the film 'Hollywood Canteen' in 1944.

9. "All through the night, I delight..."

From Quiz The Best Cole Porter Lyrics

Answer: "In your love"

This comes from "All Through the Night" from "Anything Goes". Billy and Hope sing it, although they don't know they are doing a duet

10. What 1934 show did Cole Porter write with such songs as "You're The Top" and "All Through the Night?"

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Anything Goes

The show featured Ethel Merman in the lead female role. Porter described her as the songwriter's ideal singer because of her rather loud style that guaranteed all of the lyrics were heard.

11. From 'Miss Otis Regrets' - 'She is sorry to be delayed, but last evening down in............she strayed'?

From Quiz Cole Porter Lyrics II

Answer: Lover's Lane

I've only ever heard this sung by Ella Fitzgerald and it's always struck me as very tragic, but slightly tongue in cheek. She does it justice. It really shows Porter's talents as a lyricist.

12. 'Will I leave you, never, could the ocean ........'?

From Quiz Cole Porter Lyrics I

Answer: leave the shore

'Will I worship you forever, isn't heaven forevermore', From the show 'Dubarry was a Lady'. Ella Fitzgerald sang this song beautifully.

13. What European cities did Cole call home for quite some time?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Paris and Venice

Interestingly enough, Cole brought the first speedboats to Venice's canals.

14. From the classic 'Night and Day' - 'There's and oh such a hungry, yearning, burning...........'?

From Quiz Cole Porter Lyrics II

Answer: Inside of Me

Featured in the film 'The Gay Divorcee' with Rogers and Astaire. Performed by Fred in the film. The definitive Cole Porter song for me and the one that got me hooked.

15. 'Got the arm to hold me tight, got the ............'?

From Quiz Cole Porter Lyrics I

Answer: sweet lips to kiss me goodnight

From 'From This Moment On' in 1951, the show was 'Out of this World'.

16. What does the singer cry when 'the vet begins to pet'?

From Quiz The Best Cole Porter Lyrics

Answer: Hooray!

From the song "Always True to you, Darling" from the musical "Kiss Me Kate", which is a musical retelling of "The Taming of the Shrew".

17. What Porter song tested the censors with its rather suggestive lyrics?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Love For Sale

It seemed to refer to prostitution, a subject that 1930s censors frowned upon.

18. From 'Well Did You Ever?' - 'What frails, what frocks, what ......, what rocks'?

From Quiz Cole Porter Lyrics II

Answer: Furs

From the film 'High Society', in 1956, and was famously performed by Bing Crosby and Frank Sinatra.

19. 'My story is much too sad to be told, but ............ leaves me totally cold'?

From Quiz Cole Porter Lyrics I

Answer: practically everything

From 'I Get a Kick Out of You', this famously contains a line about cocaine which was changed by many artists, but was sang with true style by the incomparable Ella.

20. "love is not all _______ ___ _____". Finish it off!

From Quiz The Best Cole Porter Lyrics

Answer: Peaches and cream

This is from "Anything Goes"; the song is "Goodbye, Little Dream, Goodbye", sung by Hope when Billy is locked up.

21. What was Cole's wife's name?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Linda

Although he was a homosexual, Cole and Linda stayed married until her death.

22. "Cause my heart belongs to ..."

From Quiz The Best Cole Porter Lyrics

Answer: Daddy

This is from "Leave It To Me", the show that made Mary Martin a star.

23. What songwriter did Cole look up to, and praise, the most?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Irving Berlin

Praising him for his simplicity, Cole regarded Berlin as the consummate songwriter.

24. What was Cole's last project?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Aladdin

The work remained unfinished and was intended for television.

25. What does Erma want for Christmas?

From Quiz The Best Cole Porter Lyrics

Answer: Things from Cartier

The lyrics actually go "During Christmas holidays/I develop taking ways/And I'm not at all anti/Pretty things Santy/Brings from Cartier's." This is from...have a guess..."Anything Goes", my all- time favourite Porter show!

26. What Cole Porter song mentions Mickey Mouse and Fred Astaire?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: You're The Top

This song reads like a consumer's checklist of 1930s desirables. Moving from the sublime (the eyes of Irene Bordoni) to the ridiculous (cellophane), it uses a wide range of imagery to convey its meaning.

27. What is Cole's middle name?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Albert

28. What Porter song describes a lynching?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Miss Otis Regrets

29. Who portrayed Cole Porter in his biopic?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: Cary Grant

"Night and Day" (1946). When asked why Grant was portraying him instead of someone more reasonable like Fred Astaire, Cole said, "If given the chance to have Cary Grant play you, wouldn't you take it?"

30. What New York hotel did Cole call home for many years?

From Quiz Cole Porter, American Songwriter

Answer: The Waldorf-Astoria

You can still see his piano there today in the main lobby.

This is category 7674
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.