FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cole Porter American Songwriter
Quiz about Cole Porter American Songwriter

Cole Porter, American Songwriter Quiz


The following quiz covers the life and lyrics of one of America's greatest songwriters, Cole Porter.

A multiple-choice quiz by manhattan2. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Cole Porter

Author
manhattan2
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,412
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
436
- -
Question 1 of 15
1. In what state was Cole Porter born? Hint


Question 2 of 15
2. What college did Cole Porter attend? Hint


Question 3 of 15
3. What 1934 show did Cole Porter write with such songs as "You're The Top" and "All Through the Night?" Hint


Question 4 of 15
4. What European cities did Cole call home for quite some time? Hint


Question 5 of 15
5. What Porter song tested the censors with its rather suggestive lyrics? Hint


Question 6 of 15
6. What was Cole's wife's name? Hint


Question 7 of 15
7. What songwriter did Cole look up to, and praise, the most? Hint


Question 8 of 15
8. What was Cole's last project? Hint


Question 9 of 15
9. What Cole Porter song mentions Mickey Mouse and Fred Astaire? Hint


Question 10 of 15
10. What is Cole's middle name? Hint


Question 11 of 15
11. What Porter song describes a lynching? Hint


Question 12 of 15
12. Who portrayed Cole Porter in his biopic? Hint


Question 13 of 15
13. What New York hotel did Cole call home for many years? Hint


Question 14 of 15
14. Who did Cole collaborate with while creating "Kiss Me, Kate"? Hint


Question 15 of 15
15. Who did not appear in the film "High Society" (1956), music and lyrics by Cole Porter? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 107: 14/15
Feb 17 2024 : Guest 86: 0/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what state was Cole Porter born?

Answer: Indiana

The actual town was Peru, Indiana, where he was born into a rather privileged family before moving East to Worcester Academy for Boarding School.
2. What college did Cole Porter attend?

Answer: Yale

While at Yale, he wrote numerous songs that would become the football team's fight songs, including "Bingo, Eli Yale" and "Bulldog."
3. What 1934 show did Cole Porter write with such songs as "You're The Top" and "All Through the Night?"

Answer: Anything Goes

The show featured Ethel Merman in the lead female role. Porter described her as the songwriter's ideal singer because of her rather loud style that guaranteed all of the lyrics were heard.
4. What European cities did Cole call home for quite some time?

Answer: Paris and Venice

Interestingly enough, Cole brought the first speedboats to Venice's canals.
5. What Porter song tested the censors with its rather suggestive lyrics?

Answer: Love For Sale

It seemed to refer to prostitution, a subject that 1930s censors frowned upon.
6. What was Cole's wife's name?

Answer: Linda

Although he was a homosexual, Cole and Linda stayed married until her death.
7. What songwriter did Cole look up to, and praise, the most?

Answer: Irving Berlin

Praising him for his simplicity, Cole regarded Berlin as the consummate songwriter.
8. What was Cole's last project?

Answer: Aladdin

The work remained unfinished and was intended for television.
9. What Cole Porter song mentions Mickey Mouse and Fred Astaire?

Answer: You're The Top

This song reads like a consumer's checklist of 1930s desirables. Moving from the sublime (the eyes of Irene Bordoni) to the ridiculous (cellophane), it uses a wide range of imagery to convey its meaning.
10. What is Cole's middle name?

Answer: Albert

11. What Porter song describes a lynching?

Answer: Miss Otis Regrets

12. Who portrayed Cole Porter in his biopic?

Answer: Cary Grant

"Night and Day" (1946). When asked why Grant was portraying him instead of someone more reasonable like Fred Astaire, Cole said, "If given the chance to have Cary Grant play you, wouldn't you take it?"
13. What New York hotel did Cole call home for many years?

Answer: The Waldorf-Astoria

You can still see his piano there today in the main lobby.
14. Who did Cole collaborate with while creating "Kiss Me, Kate"?

Answer: Sam and Bella Spewack

They originally approached him with the idea, but Cole was unsure about making a Shakespearean musical. After reading the original play (Taming of the Shrew), he decided it was feasible and signed on to the project.
15. Who did not appear in the film "High Society" (1956), music and lyrics by Cole Porter?

Answer: Judy Garland

Louis Armstrong also appeared in the film.
Source: Author manhattan2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cole Porter Lyrics I Average
2. Kelly Osbourne Difficult
3. Motor City Madman Average
4. Hole and Courtney Love Average

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us