FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Notorious BIG Quizzes, Trivia and Puzzles
Notorious BIG Quizzes, Trivia

Notorious B.I.G. Trivia

Notorious B.I.G. Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
3 Notorious B.I.G. quizzes and 35 Notorious B.I.G. trivia questions.
1.
  Song by Song: "Juicy"    
Multiple Choice
 15 Qns
Dig into this rap hit, which Rolling Stone magazine included on its 2021 list of the 50 greatest songs of all time.
Average, 15 Qns, skylarb, Dec 23 21
Average
skylarb
Dec 23 21
145 plays
2.
  Notorious B.I.G.    
Multiple Choice
 10 Qns
Should be a quick and easy quiz for the true fans.
Average, 10 Qns, Eminemlover, May 23 18
Average
Eminemlover
May 23 18
3641 plays
3.
  Notorious B.I.G. 2001    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on The Notorious B.I.G.
Average, 10 Qns, tgballer, Oct 01 18
Average
tgballer
Oct 01 18
2638 plays
trivia question Quick Question
"Every Saturday _____, Mr. Magic, Marley Marl / I let my tape rock 'til my tape popped." What rap radio show is missing from this blank?

From Quiz "Song by Song: "Juicy""




Related Topics
  Rap and Hip-Hop [Music] (111 quizzes)


Notorious B.I.G. Trivia Questions

1. "Juicy" was Notorious B.I.G.'s first single, from his debut album titled what?

From Quiz
Song by Song: "Juicy"

Answer: Ready to Die

Born Christopher George Latore Wallace on May 29, 1972, Notorious B.I.G. is also known as Biggie Smalls. His debut album, "Ready to Die" was released on September 13, 1994. The "Juicy" single included "Unbelievable" on the B-Side. The song peaked at number one on the US Billboard Hot Rap Singles chart, at 14 on the R&B/Hip-Hop Songs chart, and at 27 on the Hot 100.

2. What time of morning did Biggie die?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: 1:15 am

3. Where was B.I.G. born?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: Brooklyn, New York

He was born May 21, 1972 in Brooklyn, NY.

4. "Yeah, this album is dedicated / To all the _____ that told me I'd never amount to nothin'." What word is missing from the blank?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: teachers

Notorious B.I.G. also dedicates the album "To all the people that lived above the buildings that I was hustlin' in front of / Called the police on me when I was just tryin' to make some money to feed my daughter..." This record was certified gold in the US by RIAA and platinum in the UK by BPI. It was also certified gold in Denmark by IFPI.

5. How did Biggie die?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: shot

6. B.I.G. gained attention while working on whose album?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: Mary J. Blige

He gained attention working on Mary J. Blige's album while she was with Uptown Records.

7. What American rapper, born Sean John Combs, co-produced "Juicy"?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: Puff Daddy

Sean "Puffy" Combs is also known as Puff Daddy, P. Diddy, Diddy, or Puffy. Born in New York City in 1969, he began his career as a talent director at Uptown Records. In 1993, he established the label Bad Boy Entertainment.

8. What was Biggie's real name?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: Christopher Wallace

Chris Wallace born in Brooklyn by Voletta Wallace

9. What was the name of his first album?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: 'Ready To Die'

'Ready To Die' was equipped with the hit songs 'One More Chance', 'Things Done Changed', 'Juicy', and 'Big Poppa.'

10. What member of the hip hop production team Trackmasters also received production credit for "Juicy"?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: Poke

Poke, born Jean-Claude Olivier, along with Tone, born Samuel Barnes, are known as the "Trackmasters." They produced numerous commercial hit records from the mid-1990s through the 2000s, including records by Nas, LL Cool J, Destiny's Child, and 50 Cent. They were eventually joined in their work by Frank "Nitty" Pimentel.

11. Where is he from?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: Brooklyn

12. How many copies did his first album sell?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: 2,000,000

'Ready To Die' went Double Platinum.

13. "It was all a dream, I used to read _____ magazine." What magazine, focused on teen entertainment, did the rapper used to read?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: Word Up!

"It was all a dream, I used to read Word Up! magazine Salt-n-Pepa and Heavy D up in the limousine Hangin' pictures on my wall." "Word Up!" magazine, owned by Enoble Media Group, has been defunct as of 2012. It published articles on African-American teen models, singers, and musicians, with a focus on rap, R&B, and hip hop music. Heavy D and Salt N' Peppa were major early 1990s hip-hop celebrities, and Salt N' Pepa went on to have their own VH1 show beginning in 2007.

14. What song started playing at his funeral?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: Hypnotize

He loves it when you call him Big Poppa after he HYPNOTIZES you...

15. Whose death did many blame B.I.G. for?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: Tupac Shakur & Tupac & 2pac Sakur & 2pac & shakur

B.I.G. and Puff Daddy were said to have ordered the murder of Tupac.

16. "Every Saturday _____, Mr. Magic, Marley Marl / I let my tape rock 'til my tape popped." What rap radio show is missing from this blank?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: Rap Attack

The tape popping refers to the fact that if you listened to a music cassette tape all the way to the end, it would pop out of the player when it reached the end (unless you had one of those fancy cassette players that would flip it over within the case). "Rap Attack" was the first exclusive rap radio show aired on a major station, by WBLS, in April of 1983. It was lead by Mr. Magic and featured Marley Marl as its DJ. The show was co-produced by Tyrone "Fly Ty" Williams. The show - and Mr. Magic - had a great influence on broadening the popularity of rap and hip-hop music.

17. Finish the lyric 'Biggie Biggie Biggie, can't you see? Sometimes your words just _______ ______' What are the two words?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: hypnotize me

And i just love your flashy ways! This is why they're broke and your so paid...

18. What city was B.I.G. murdered in?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: Los Angeles

He was murdered when he was leaving the Soul Train Awards.

19. "Time to get paid, blow up like the World Trade." What event, which happened a little over a year before "Juicy" was released, does this line reference?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: The truck bombing beneath the North Tower of the World Trade Center

The song was released in 1994, before the 1995 Oklahoma City bombing, the 1999 protests in Seattle, or the September 11, 2001 attacks on the World Trade Center. The line alludes to the February 26, 1993 bombing of the World Trade Center, when a truck bomb went off below the North Tower. The failed terroristic goal was to send one tower crashing into another and to bring down both to kill scores of people. This did not happen, though six people, including a pregnant woman, were killed in the explosion.

20. Who was Biggie's long time friend turned 'rival'?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: 2pac

Its a shame they both died at such an early age.

21. When was Biggie murdered?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: March 9, 1997

After his death Puff Daddy, Faith Evans, and 112 made the song 'I'll Be Missing You' dedicated to B.I.G.

22. "Remember when I used to eat _____ for dinner?" What food does the rapper say he used to eat for dinner?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: sardines

"Remember when I used to eat sardines for dinner?" In this "rags to riches" story, Notorious B.I.G. recalls his origins in poverty, when he had to eat sardines for dinner. In the September 13, 2012 blog article "Sardines, the Poor Man's Steak," dietician Nicole Maftoum writes, "As cheap as rice, [sardines] have always been considered the food for the poor... They were the first fish to be canned by Napoleon Bonaparte and gained popularity by feeding many citizens."

23. Who was Biggie NOT romantically involved with?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: Mary J Blige

Chuck B-more is now involved wit Murder INC...

24. Biggie's second album, 'Life After Death', sold how many records?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: 10,000,000

'Life After Death' had the hit songs 'Hypnotize', 'Sky's The Limit', 'Mo Money Mo Problems', and 'Notorious Thugs.'

25. "I made the change from a common thief / To up close and personal with" whom?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: Robin Leach

Robin Leach was the host of the "Lifestyles of the Rich and Famous" TV series that aired from 1984 to 1995 and profiled the opulent houses of celebrities. Here, Notorious B.I.G. is emphasizing how he went from lowly living conditions to lavish ones. Here "Leach" rhymes loosely with "thief."

26. Who was Biggie's wife?

From Quiz Notorious B.I.G.

Answer: Faith Evans

Faithfully is a good album...

27. Has the murderer of B.I.G. been arrested by the year 2000?(yes or no)

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: no & n

There aren't any suspects.

28. "Girls used to ____ me / Now they write letters 'cause they miss me." What word is missing from this blank?

From Quiz Song by Song: "Juicy"

Answer: dis & diss

"Dis" is shortened slang for "disrespect." The term gained popular usage in the 1980s. In this rags-to-riches story, Notorious B.I.G. goes from getting no attention from women to being surrounded by them because of his success and popularity: "Girls used to diss me Now they write letters 'cause they miss me I never thought it could happen, this rappin' stuff." "Juicy" peaked at number 16 on the UK R&B (OCC) chart.

29. What's the name of B.I.G.'s last album?

From Quiz Notorious B.I.G. 2001

Answer: 'Born Again'

'Born Again' had the hit songs 'BIGGIE', 'Notorious', and 'Dead Wrong.'

This is category 15455
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.