FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Osbourne Ozzy Quizzes, Trivia and Puzzles
Osbourne Ozzy Quizzes, Trivia

Ozzy Osbourne Trivia

Ozzy Osbourne Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
4 Ozzy Osbourne quizzes and 40 Ozzy Osbourne trivia questions.
1.
  Ozzy Osbourne's Guess The Song    
Multiple Choice
 10 Qns
There are so many songs Ozzy wrote, and if you think you now them all try it!
Average, 10 Qns, MiaowMiaow, Nov 08 08
Average
MiaowMiaow
5708 plays
2.
  History of OZZY    
Multiple Choice
 10 Qns
General questions about the career of the legend, OZZY Osbourne.
Average, 10 Qns, deano2450, May 31 22
Average
deano2450
May 31 22
2787 plays
3.
  Ozzy Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is basically on Ozzy Osbourne general knowledge. Have fun.
Tough, 10 Qns, Sethinator, May 13 10
Tough
Sethinator
4220 plays
4.
  Ozzy Osbourne: Guess The Song    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey this is my Ozzy Osbourne: Guess The Song Quiz, I give you lyrics, you guess the song that contains these lyrics- simple. Good luck.
Very Difficult, 10 Qns, Jason_Hunter, Aug 07 10
Very Difficult
Jason_Hunter
629 plays
trivia question Quick Question
What band toured as OZZY's opening act in 1986?

From Quiz "History of OZZY"




Related Topics
  Black Sabbath [Music] (19 quizzes)

  Osbournes [Television] (5 quizzes)


Ozzy Osbourne Trivia Questions

1. What is the song that contains this line? "I'm riding on a train that I can't control"

From Quiz
Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: A.V.H.

The song comes the album "No More Tears" which was released in 1991. Ozzy's real name is John Michael Osbourne.

2. What band was Randy Rhoads originally the lead guitarist for?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: Quiet Riot

During the "Diary of a Madman" tour in 1982 Randy tragically died in a plane crash.

3. "Screams break the silence Waking from the dead of night Vengeance is boiling He's returned to kill the light Then when he's found who he's looking for Listen in awe and you'll hear him"

From Quiz Ozzy Osbourne's Guess The Song

Answer: Bark At The Moon

"Bark At The Moon", A man gets buried (alive), he comes out of the grave to take revenge. Written in 1983, the album is named after the song.

4. Who was the guitarist on 'No Rest for the Wicked'?

From Quiz History of OZZY

Answer: Zakk Wylde

Zakk is from New Jersey. Left OZZY for a short while to form the southern rock band 'Black Label Society'. He has returned since then.

5. Which song contains these lyrics? "I'd rather die on my feet Than live a life on my knees"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: Fearless

This song is from the album "Scream" (2010). Ozzy was born on December 3rd 1948.

6. What was Ozzy Osbourne's debut album which was released in 1980 called?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: Blizzard Of Ozz

This was the first album ever recorded with now deceased Randy Rhoads.

7. "Mr. Crowley, what went on in your head Mr. Crowley, did you talk with the dead Your lifestyle to me seemed so tragic With the thrill of it all You fooled all the people with magic You waited on Satan's call"

From Quiz Ozzy Osbourne's Guess The Song

Answer: Mr.Crowley

Written in 1981, the Album is "Blizzard Of Oz" Ozzy's first Album.

8. Finish the {lyric;} 'The light in the window is a _____ __ ___ ___.'

From Quiz History of OZZY

Answer: crack in the sky

'No More Tears' is also the first video from the album.

9. What is the song that goes with these lyrics? "If you could deal with your reflection I'm sure you'd see into my eyes"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: Demon Alcohol

This song comes from the album "No Rest For The Wicked" (1989). Ozzy was born in Aston, Birmingham, England.

10. For which song on Ozzy's debut album was Ozzy sued?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: Suicide Solution

Ozzy was sued because a young boy committed suicide, apparently while listening to that song.

11. "Condemned to violence Arrested by pain Inside the soul lies a man insane Conceived in anger Addicted to hate The mutant child of a twisted state"

From Quiz Ozzy Osbourne's Guess The Song

Answer: My Jekyll Doesn't Hide

"OZZMOSIS" is the Album, released in 1995, there is also a story of "Dr.Jekyll and Hide"(NOT WRITTEN BY O.OSBOURNE).

12. What is the name of OZZY's first commercially successful band?

From Quiz History of OZZY

Answer: Black Sabbath

They were going to name the band Earth, but went with Black Sabbath after seeing the name on a horror movie poster.

13. What is the title of OZZY's live concert which was available on CD and video?

From Quiz History of OZZY

Answer: Live and Loud

Box was shaped like a speaker cabinet and had OZZY's pic behind the grill.

14. Guess the song with those lyrics. "Tortured and flaming You give birth to hell"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: Little Dolls

This song is available on the album "Diary Of A Madman" (1981). Ozzy had his own reality show called "The Osbournes" alongside his wife Sharon, his son Jack and his daughter Kelly. The show had the highest ratings in MTV history.

15. On the hit single "If I Close My Eyes Forever" who did Ozzy sing with?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: Lita Ford

Lita Ford was part of a rock group in the mid 70's, along with Joan Jett, called The Runaways.

16. "Got a crazy feeling I don't understand 'gotta get away from here Feelin' like I shoulda kept my feet on the ground Waitin' for the sun to appear"

From Quiz Ozzy Osbourne's Guess The Song

Answer: Flying High Again

Album-"Tribute" Year-1987 This was first released on 'Diary of a Madman' in 1982.

17. What band toured as OZZY's opening act in 1986?

From Quiz History of OZZY

Answer: Metallica

OZZY was touring on the 'Ultimate Sin' album, and Metallica was touring on 'Master of Puppets'. First show was on March 27, in Wichita, KS

18. Which songs contains those lyrics? "Every cop is a criminal And all the sinners are saints"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: Sympathy For The Devil

This song is from "Under Cover" (2005). This song is a cover (like all the other songs of the "Under Cover" album) originally recorded by "The Rolling Stones".

19. What country was Ozzy born in?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: England

He was born in Birmingham in 1948.

20. "Trapped in a lonely body I'm losin' control Can't show my emotions and I'm losing my soul Could it be that I'm obsessed with feeding my disease I couldn't make it know that hidden things that no one sees"

From Quiz Ozzy Osbourne's Guess The Song

Answer: Secret Loser

"The Ultimate Sin" 1986.

21. What was the title of OZZY's first solo album?

From Quiz History of OZZY

Answer: Blizzard of OZZ

Showcases the talents of the late, great Randy Rhoads.

22. Can you guess the song with these lyrics? "Maybe I'm Just Better Off Not Knowing Who Knew"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: Old L.A. Tonight

This song is from "Ozzmosis" (1995). Ozzy's father was a toolmaker at GEC and his mother, Lillian, worked for the car components firm Lucas.

23. On Ozzy's 2001 release "Down To Earth" the bassist on the album tour was Robert Trujillo. What band was he a part of in 2003?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: Metallica

Robert's debut album with Metallica was released in 2003 - "St. Anger".

24. "Overkill enough is enough There's nothing left of me to devour You've had your fill I'm all I have left What can stop your hunger for power 'cos you took advantage of things that I said Now the feeling is dead"

From Quiz Ozzy Osbourne's Guess The Song

Answer: The Ultimate Sin

Album named after the song "The Ultimate Sin" 1986.

25. Who took the place of OZZY's guitarist (studio work) after Randy Rhoads' tragic death?

From Quiz History of OZZY

Answer: Jake E. Lee

Brad Gillis (from Night Ranger) finished up the tour schedule for OZZY. Jake's first studio album with OZZY was 'Bark at the Moon'.

26. Which song has this line? "Help me get The thrill I'm after"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: 11 Silver

All these songs are from the album "Black Rain" (2007) The song was originally supposed to be the last song of the album, the eleventh song, which is why the song contains "11" in front of the tittle, after a song was removed the song was replaced as the sixth song on the album but Ozzy decided to keep the number eleven in it anyway. Ozzy has five siblings, two brothers and three sisters.

27. What was the name of the 2003 greatest hits release Ozzy compiled?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: The Essential Ozzy Osbourne

"We Sold Our Soul For Rock and Roll" was a Black Sabbath Greatest Hits, and "Ozzman Cometh" was a greatest hits but it was recorded in 1997.

28. Which song landed OZZY in court after a teenager died from a self inflicted gunshot wound?

From Quiz History of OZZY

Answer: Suicide Solution

The song was actually written as a warning against alchohol abuse following the death of AC-DC's Bon Scott.

29. What song is this? "The rich getting richer, Paint you into their picture"

From Quiz Ozzy Osbourne: Guess The Song

Answer: Diggin' Me Down

This song is from the album "Scream" (2010). Ozzy has dyslexia and some other learning disabilities.

30. What track for "The Scorpion King" did Ozzy record with Rob Zombie?

From Quiz Ozzy Knowledge

Answer: Ironhead

"Ironman" was a Black Sabbath release, "Dragula" was a Rob Zombie release and "I Stand Alone" was made by Godsmack.

This is category 11116
Last Updated Feb 25 2024 9:09 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.