FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
One Hit Wonders  1990s Quizzes, Trivia and Puzzles
One Hit Wonders  1990s Quizzes, Trivia

One Hit Wonders - 1990s Trivia

One Hit Wonders - 1990s Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. One Hit Wonders

Fun Trivia
7 quizzes and 70 trivia questions.
1.
  One Singular Sensation (The Early 90s)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the third in a series on One Hit Wonders from the top 40 era. We are leaving the 1980s and entering the first half of the 1990s with this quiz. See what you remember.
Average, 10 Qns, Spaudrey, Dec 21 19
Average
Spaudrey
Dec 21 19
511 plays
2.
  Match The 1990s One Hit Wonders And Artists    
Match Quiz
 10 Qns
Each of these 1990s songs was the artist's only appearance in the US Billboard Top 40. Match the song with the artist who recorded it.
Average, 10 Qns, wilbill, Dec 03 16
Average
wilbill
663 plays
3.
  One Singular Sensation (The Late 90s)    
Multiple Choice
 10 Qns
Continuing my quiz series "One Singular Sensation", we reach the end of the 1990s. See if you can remember these one hit wonders.
Average, 10 Qns, Spaudrey, Mar 30 20
Average
Spaudrey
Mar 30 20
425 plays
4.
  One Hit Wonders of the 90's: 1992    
Match Quiz
 10 Qns
Here is my third in a series of quizzes about One Hit Wonders of the 90s. How well do you remember these songs whose claim to fame is being a one hit wonder on the US Billboard Top 40 in 1992?
Average, 10 Qns, apathy100, May 18 17
Average
apathy100 gold member
1307 plays
5.
  One Hit Wonders of the 90s: 1990    
Match Quiz
 10 Qns
How well do you know your 90s one hit wonders? You will be given a fact and you will need to match the name of the song with the fact. Good luck!
Average, 10 Qns, apathy100, Oct 11 16
Average
apathy100 gold member
384 plays
6.
  One Hit Wonders of the 90's: 1991    
Match Quiz
 10 Qns
Here are ten songs that peaked on the Billboard Top 40 in 1991 but were their artists only successful hit. How well do you know these one hit wonders?
Average, 10 Qns, apathy100, Oct 12 16
Average
apathy100 gold member
331 plays
7.
  1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot    
Multiple Choice
 10 Qns
VH1 did another compilation of the greatest one-hit wonders of the 1990s. I think they forgot a few. Chart data given is based on U.S. Billboard charts unless otherwise noted.
Difficult, 10 Qns, GoodVibe, Oct 11 16
Difficult
GoodVibe gold member
684 plays

One Hit Wonders - 1990s Trivia Questions

1. Who had the single "Don't Wanna Fall in Love" in 1990?

From Quiz
1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Jane Child

Jane Child spent three weeks at number two with her only major hit. A remix version in 1991 earned her a Juno Award. Her only other charting hit, "Welcome to the Real World," went to number 49.

2. Chesney Hawkes had a Top Ten in 1991 with "The One and Only". His father was a member of what 1960s British group?

From Quiz 1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Tremeloes

After that one single, Hawkes never had another song chart in the U.S. "The One and Only" topped the UK charts. Chesney's father, Len, was a member of the Tremeloes whose sings include "Here Comes My Baby" and "Silence is Golden".

3. What city did rhythm and blues group D.R.S. come from?

From Quiz 1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Sacramento

D.R.S. stood for Dirty Rotten Scoundrels. Their major hit was the 1993 number four hit "Gangsta Lean".

4. "It's been seven hours and fifteen days" begins a worldwide Number One song for this artist, successful in Britain, but achieving only one hit in the U.S. And it was actually a song that Prince loaned her. Who sang this worldwide smash from 1990?

From Quiz One Singular Sensation (The Early 90s)

Answer: Sinead O'Connor

Sinead O'Connor, born in Ireland, achieved the rare feat of reaching Number One on every significant chart in the world with "Nothing Compares 2U". A followup song in the States would not make the Top 40, and her career in America was completely knocked off the tracks when she made a bold decision to rip up a picture of the Pope on a live airing of "Saturday Night Live" in 1992. That image has defined her career, at least in the United States.

5. Complete the title of Ini Kamoze's 1995 chart-topper: "Here Comes the _________."

From Quiz 1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Hotstepper

Ini Kamoze is Jamaican reggae singer Chris Campbell. Campbell released his first album in 1984 and his tenth in 2009.

6. Nikki French went to number two with a dance cover of what 1980s song in 1995?

From Quiz 1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Total Eclipse of the Heart

French covered Bonnie Tyler's classic and topped the charts in Hong Kong, Brazil, Canada, Japan, and was number five in her native UK. She was set to release more songs in the US, but fell victim to management, poor promotion, label restructuring, and liquidation. French entered the Eurovision contest in 2000, became a gay pride icon, and acted in theater.

7. What Lilith Fair performer had a Top Ten in 1997 with "Sonny Came Home?"

From Quiz 1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Shawn Colvin

Colvin was one of the artists on the main stage of the 1997 show. Colvin won two of her three Grammys for "Sonny Came Home", her other being for her 1991 folk album "Steady On". Colvin released her tenth album in 2009, a live performance in San Francisco.

8. What was the name of Jennifer Paige's 1998 number three hit?

From Quiz 1990s One-Hit Wonders VH1 Forgot

Answer: Crush

The Georgia native first performed at the age of seventeen with a covers band and later in front of a crowd at the 1996 Summer Olympics. Paige toured the world, releasing a sophomore album in 2001, with little fanfare. After a third album released in 2008 went nowhere, she formed a group called The Fury in 2010.

This is category 22268
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.