FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
One Hit Wonders Quizzes, Trivia and Puzzles
One Hit Wonders Quizzes, Trivia

One Hit Wonders Trivia

One Hit Wonders Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture

Fun Trivia

One hit wonders and two hit wonders!


142 quizzes and 1,988 trivia questions.
1.
  Top 40 Radio VI - One-and-Done    
Multiple Choice
 10 Qns
Back in the days of Top 40 radio, "one hit wonders" were common. How well do you remember these performers or their brief time in the spotlight? Any chart positions refer to the the "Top 40" positions on the Billboard Hot 100.
Average, 10 Qns, JRooowe, Aug 27 23
Average
JRooowe gold member
Aug 27 23
338 plays
2.
  VH1's 100 Greatest One-Hit Wonders    
Multiple Choice
 25 Qns
Five hours of one-hit wonders are crammed into this 25-question quiz. From the original 2002 broadcast.
Average, 25 Qns, GoodVibe, Jan 08 21
Average
GoodVibe gold member
Jan 08 21
13053 plays
3.
Those Memorable Solo Hits
  Those Memorable Solo Hits    
Photo Quiz
 10 Qns
Some bands and artists seem able to produce hit after hit and yet others rocket to the top and then fade and die just as quickly. How many of those one hit wonders do you remember?
Average, 10 Qns, EnglishJedi, Nov 05 22
Average
EnglishJedi gold member
Nov 05 22
848 plays
4.
  One Hit Wonders; My Top 10   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the U.S. Singles Charts and may be different from the U.K. Charts. This quiz will focus on my favorite One Hit Wonders. I will ask a question about the group or the song and you have to give me the correct answer.
Average, 10 Qns, Treasurehunter, Sep 21 22
Average
Treasurehunter
Sep 21 22
7517 plays
5.
  More, Please?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There have been many artists that have graced the charts with a song or two, only to leave us asking for more. Here's a quiz about ten of those one-hit wonders that have left us asking, "More, please?" Good luck!
Easier, 10 Qns, tiffanyram, Jan 25 19
Easier
tiffanyram gold member
Jan 25 19
864 plays
6.
  One Hit Wonders    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about Artist who only hit it once in The USA and then went blah. All the songs should be familiar to people so have loads of fun.
Average, 10 Qns, yoyoblond, Jan 04 23
Average
yoyoblond
Jan 04 23
8675 plays
7.
  One Hit Wonders - America   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These are singers who had one major hit on the American Billboard Charts, then slid away from slight. These are mostly from the sixties to the nineties. Good luck with the quiz.
Tough, 10 Qns, diamondjim68, Feb 28 08
Tough
diamondjim68
6870 plays
8.
  One Day One-Ders in the USA    
Match Quiz
 10 Qns
There is considerable controversy over what constitutes a "One Hit Wonder". The chosen songs in this quiz have all appeared on at least two "One Hit Wonder" published lists. Match the singers with their one American hit.
Very Easy, 10 Qns, nyirene330, Dec 20 19
Very Easy
nyirene330
Dec 20 19
539 plays
9.
  One Hit Wonder    
Multiple Choice
 15 Qns
These are the songs that came and went in the 70's 80's and 90's GOOD LUCK
Average, 15 Qns, jamaal2, Apr 10 16
Average
jamaal2
8258 plays
10.
  One, One and Done!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There were only ten instances from 1958 to 1999 where a recording artist's only entry on Billboard's Top 100 Chart, then Hot 100 Chart, was a Number One hit! Think you know them? This challenging (but fair) quiz will tell you.
Average, 10 Qns, maddogrick16, Mar 21 20
Average
maddogrick16 gold member
Mar 21 20
310 plays
trivia question Quick Question
What one Hit wonder sang "Tootsee Roll" in 1994?

From Quiz "One Hit Wonders"




11.
  Female Singer One-Hit Wonders   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
One-hit songs by female singers from the fifties through the eighties.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Oct 24 08
Tough
shanteyman
1857 plays
12.
  Actors Who Were One-Hit Wonders as Singers    
Multiple Choice
 10 Qns
These actors had a second career as singers, but that second career produced exactly one Top 40 hit. Are you familiar with them or their hits?
Average, 10 Qns, AyatollahK, Aug 16 21
Average
AyatollahK gold member
Aug 16 21
472 plays
13.
  Lyrics Of One-Hit Wonders That Made Number One    
Multiple Choice
 10 Qns
From 1958-1965, many tunes were "one-hit wonders" (an artist's only song to ever reach the top 40 of Billboard's Top/Hot 100). From the lyrics given, name these ten that made it to number one. [All songs listed are top ten "one-hit wonders" 1958-1965.]
Easier, 10 Qns, lowtechmaster, Nov 26 17
Easier
lowtechmaster
Nov 26 17
829 plays
14.
  Tougher One Hit Wonders    
Match Quiz
 15 Qns
I recently completed a series of quizzes about one hit wonders through the decades. Here are fifteen of the toughest of the remainder. Are you up for the challenge? (Chart positions are based on the US Billboard Magazine Hot 100 )
Average, 15 Qns, wilbill, Dec 06 16
Average
wilbill
502 plays
15.
  One Hit Wonders in the USA   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It must be hard to be a one hit wonder. Even worse when your one hit was a number one hit, then nothing else, ever. US chart: The Joel Whitburn book of Billboard Top Pop Singles. UK chart: The Guinness book of British Hit Singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Dec 26 18
Average
shipyardbernie gold member
Dec 26 18
438 plays
16.
  One Shot to the Top #1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Throughout rock and roll history, many acts have made but one appearance on Billboard's Top 40 pop chart. A scant few have taken their one moment of glory all the way to the #1 position. Try to identify these songs from the clues given, and have fun!
Average, 10 Qns, LeeRoyBoy, Oct 22 10
Average
LeeRoyBoy
4094 plays
17.
  One-Hit Wonders' 15 Minutes Of Fame    
Multiple Choice
 15 Qns
One-hit wonders. 15 questions revolving the artists who've had and passed their 15 minutes of fame with one song that became a hit. Enjoy!
Difficult, 15 Qns, Lostio, Apr 07 06
Difficult
Lostio
5160 plays
18.
  One Hit Wonders in the UK    
Multiple Choice
 10 Qns
It must be hard to be a one hit wonder. Even worse when your one hit was a number one hit, then nothing else, ever. UK chart: The Guinness book of British Hit Singles. US chart: The Joel Whitburn book of Billboard Top Pop Singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Feb 21 19
Average
shipyardbernie gold member
Feb 21 19
317 plays
19.
  One Hit Wonders in the U.S.    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the song title, you give me the artist.
Average, 10 Qns, peachesbns, May 17 11
Average
peachesbns
7912 plays
20.
  Don't Give Up The Day Jobs, Guys!    
Multiple Choice
 15 Qns
One hit wonders usually means one number one hit and nothing else. These groups never even managed that and will remain a footnote to the '60s. UK chart: Guinness book of British Hit Singles. US chart: Joel Whitburn's Billboard book of Top Pop Singles.
Tough, 15 Qns, shipyardbernie, Nov 18 21
Tough
shipyardbernie gold member
Nov 18 21
332 plays
21.
  One Hit Wonders From the UK Charts    
Multiple Choice
 10 Qns
One Hit Wonders from the UK charts since the 60s
Average, 10 Qns, fmace-62, Dec 25 10
Average
fmace-62
2343 plays
22.
  British One Hit Wonders    
Multiple Choice
 15 Qns
One single, one number one and nothing afterwards. Thats the qualification here: how well do you know them? NB: this refers solely to the UK charts. I have used the 'Guiness British Hit Singles' for reference.
Average, 15 Qns, high_is_low, Mar 02 13
Average
high_is_low
5304 plays
23.
  VH1 One Hit Wonders: Goofy Greats    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz based on another one of VH1's "One-Hit Wonder" episodes.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Jan 12 04
Average
GoodVibe gold member
5234 plays
24.
  One Hit Wonders: What's the Album?    
Match Quiz
 10 Qns
One hit wonders with a twist! Match the artist with the album in which their one hit appeared. All are from the US Billboard Hot 100 between 1970 and 2000.
Average, 10 Qns, AlexT781, Jul 01 18
Average
AlexT781
Jul 01 18
279 plays
25.
  One Hit Wonderfulness    
Multiple Choice
 15 Qns
Here are some random music facts that have bounced around in my musical brain. Lets see if they are in yours as well.
Average, 15 Qns, jbeeeb, Jan 25 19
Average
jbeeeb
Jan 25 19
1690 plays
26.
  One Hit Wonders...I Wonder?    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the artists who placed their only U.S. top 40 hit on the Billboard Charts. These are songs we all know, but can't remember who sings them. See how your memory is.
Tough, 10 Qns, allan007, May 02 05
Tough
allan007
2905 plays
27.
  One Hit or Two?    
Multiple Choice
 15 Qns
You have to identify whether the following were one-hit wonders or two-hit wonders. The one or two hit wonder status in these questions applies to hits in the United States only.
Average, 15 Qns, GoodVibe, Oct 21 09
Average
GoodVibe gold member
3471 plays
28.
  One Hit Wonder Song Covers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about One Hit Wonders in the United States that have been covered by other bands.
Difficult, 10 Qns, todd226, Aug 21 07
Difficult
todd226
2374 plays
29.
  VH1 One Hit Wonders : Hip-Hop Nation    
Multiple Choice
 10 Qns
This is another installment of VH1's "One-Hit Wonders."
Difficult, 10 Qns, GoodVibe, Oct 26 11
Difficult
GoodVibe gold member
1580 plays
30.
  Bet You Can't Have Just One!    
Multiple Choice
 10 Qns
Sometimes, bands or singers become extremely famous, and people may think that many of their songs were popular, while in reality, they only had one hit. Note: Here, the definition of a "hit" is a song that charts on the Billboard Top 40.
Difficult, 10 Qns, daBomb619, Oct 27 09
Difficult
daBomb619
1111 plays
31.
  VH1 One Hit Wonders :TV Themes    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the "TV Themes" episode.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, Sep 24 02
Tough
GoodVibe gold member
3824 plays
32.
  One-Hit Wonders of the 2000s    
Multiple Choice
 10 Qns
A new millennium brought a new flock of one-hit wonders. All chart data applies to the United States.
Difficult, 10 Qns, GoodVibe, Aug 17 17
Difficult
GoodVibe gold member
233 plays
33.
  One Hit Wonders (UK)    
Multiple Choice
 10 Qns
Well, it's my birthday, so a music quiz. I will give you the lyric from the song, and you have to name the artist who sang the song. The names of the songs will be given in the interesting information section.
Tough, 10 Qns, Flynn_17, Oct 03 11
Tough
Flynn_17
1361 plays
34.
  One Hit Wonders of the 1980s and 1990s    
Multiple Choice
 15 Qns
Here's the way this works...I'll give you a lyric, and you tell me the name of the band responsible for the one hit. You should probably know most of them.
Very Difficult, 15 Qns, ShampooCell, Aug 23 09
Very Difficult
ShampooCell
3916 plays

One Hit Wonders Trivia Questions

1. In 1962 this group had "A Wonderful Dream" that their record made the Top 40 on the Billboard Hot 100 chart. It did. Then they woke up and never made the Top 40 again. Who were they?

From Quiz
Top 40 Radio VI - One-and-Done

Answer: The Majors

This Philadelphia quintet almost made the Top 20... but topped out at Number 22. This bouncy "feel good" song featured a falsetto lead vocal by Ricky Cordo. Just two weeks after this entered the charts another falsetto-led group, The Four Seasons, began their climb with the Number One hit "Sherry". They lasted much longer.

2. Richard Harris was worried that playing Dumbledore in the first two Harry Potter movies would overshadow the rest of his acting career. Which Top Ten single from 1968 overshadowed the rest of his singing career?

From Quiz Actors Who Were One-Hit Wonders as Singers

Answer: MacArthur Park

Although Harris recorded at least eight albums on his own, as well as appearing on several "original cast" albums from musicals, "MacArthur Park", written by Jimmy Webb for The Association (who turned it down), was his only Billboard Top 40 hit, reaching number two in the US and the top 10 in most of the world. Webb wrote two full albums of original songs for Harris to record, "A Tramp Shining" (including both "MacArthur Park" and its B-side, the almost-hit "Didn't We") and "The Yard Went On Forever", without generating another hit -- but no other producer could get him another hit either.

3. Perhaps you've never heard of Los del Río, but in 1995, the "Bayside Boys Mix" version of one of their songs reached the number one spot on multiple charts, including the US Billboard Hot 100 and the Eurochart Hot 100 Singles. Which one?

From Quiz More, Please?

Answer: Macarena

The original version of "Macarena" was released in 1993 on the album "A mí me gusta", but it was "Macarena (Bayside Boys Mix)" from the album "Macarena Non Stop" that got the most attention and topped the charts. Antonio Romero Monge and Rafael Ruiz Perdigones formed Los del Río in 1962 in Spain. Their musical genre and style can be described as Flamenco pop and Rumba flamenca, but the duo also has some songs that are 'sevillanas', which is a traditional style of music and dance from Seville, in Spain's Andalucía region.

4. What were The Silhouettes telling us to do in 1958?

From Quiz One Hit Wonders in the USA

Answer: Get A Job

"Get A Job" written by Beal/Edwards/Lewis/Horton, was number one for two weeks on the Billboard Hot 100 for The Silhouettes in 1958. It did not chart on the UK singles chart. The Silhouettes were formed in Philadelphia, Pennsylvania, USA, in 1956, as The Thunderbirds. They toured with Sam Cooke, Clyde McPhatter, Jackie Wilson and others but never hit the Billboard Hot 100 again. The Silhouettes disbanded in 1968 but the original four members reformed in the 1980s and performed until 1993.

5. This group had a number one hit with a cover version of The Beatles' "Michelle". Who were they?

From Quiz One Hit Wonders in the UK

Answer: The Overlanders

"Michelle" written by Lennon/McCartney was number one for three weeks on the UK singles chart for The Overlanders in 1966. It did not chart in the USA. The original group was a trio with Paul Arnold (lead guitar, vocals), Peter Bartholomew (guitar, vocals) and Laurie Mason (piano, percussion, vocals). They had a minor hit on the Billboard Hot 100 when "Yesterday's Gone" peaked at number 75 in 1964. Another version of "Michelle" by David & Jonathon and produced by George Martin peaked at number 11 on the UK singles chart and number 18 on the Billboard Hot 100 in 1966. "Michelle" was written for The Beatles' sixth UK album, "Rubber Soul", which was released in December 1965. The Beatles' version of "Michelle" was released in some countries and was number one in Belgium, France, Netherlands, New Zealand and Norway.

6. From what 1965 "one-hit wonder" come these lines? "Come on baby 'cause the time is right, Love your daddy with all your might. Put your arms around me, hold me tight."

From Quiz Lyrics Of One-Hit Wonders That Made Number One

Answer: Game Of Love

In 1965, all four tunes made the top ten of Billboard's Hot 100, led by "Game Of Love" (Wayne Fontana & The Mindbenders) at number one. "The Birds And The Bees" (Jewel Akens) reached number three, "Keep On Dancing" (The Gentrys) got to number four, and "The Jerk" (The Larks) made number seven.

7. What country was the origin of Samantha Mumba, best known for 2000's "Gotta Tell You"?

From Quiz One-Hit Wonders of the 2000s

Answer: Ireland

Dublin-born Mumba had her biggest song chart number four in the US, while topping the charts in Ireland and New Zealand. Mumba never had another major US hit and went into acting before announcing a comeback to music in 2013.

8. The Routers were an American instrumental group. What is the title of their only Billboard Top 20 hit?

From Quiz Don't Give Up The Day Jobs, Guys!

Answer: Let's Go (Pony)

"Let's Go (Pony)" was written by Lanny Duncan/Robert Duncan. It was a number 19 hit on the Billboard Hot 100 for The Routers in 1962. It only made it to number 32 on the UK singles chart the same year. The Routers were formed in 1961 by Michael Z. Gordon who also formed another instrumental group, The Marketts, of "Out Of Limits" fame (a US number three hit in 1964). The Routers had one more minor hit with "Sting Ray" which peaked at number 50 on the Billboard Hot 100 in 1963.

9. The Grateful Dead have left a long legacy behind them. Which song of theirs hit #9 on the Billboard Hot 100?

From Quiz Bet You Can't Have Just One!

Answer: Touch of Grey

"Touch of Grey" was the only song of theirs that charted higher than #60. "Truckin'" hit #64, "Alabama Getaway" hit #68, and "Shakedown Street" didn't even chart.

10. Which band had a hit with "I'll Be There for You"?

From Quiz One Hit Wonders From the UK Charts

Answer: The Rembrandts

This is the theme From "Friends". They also sang the theme to "Thundercats" as an extra on the DVD "Thundercats-Season 2 Vol 1" boxset.

11. "Johnny Get Angry" was a 1962 number seven hit for which singer?

From Quiz Female Singer One-Hit Wonders

Answer: Joanie Sommers

Ten-year-old Joan Drost won a radio singing contest singing "Your Cheatin' Heart". After her family relocated to California she landed a role on television's "77 Sunset Strip" and sang a duet with one of the show's stars. Before long she was recording solo singles under the name Joanie Sommers and scored a hit with "Johnny Get Angry". The exposure of the single led to roles in movies such as "The Lively Set" in 1964. Soon she was a regular on many game shows and after singing a Pepsi commercial she became known as "The Pepsi Girl". After a decade of being in the spotlight Joannie decided to focus on raising a family. Shelly's Number One one-hit wonder was "Johnny Angel". Irma Thomas had her one hit with the number 17 "Wish Someone Would Care". Jean Knight's claim to the one-hit wonder list is "Mr. Big Stuff" from 1971.

12. Originally released in 1980, the Gary Numan classic "Cars" was covered by which Heavy Metal band in 1999?

From Quiz One Hit Wonder Song Covers

Answer: Fear Factory

Fear Factory's cover of Gary Neumann's "Cars" appeared as a bonus track on their 1999 re-release of the CD "Obsolete". Fear Factory has also covered U2's "I Will Follow", which appears on their 2005 release, "Transgression"

13. What is the only #1 popular song with music written by a U.S. Vice President (also a major general and a Nobel Peace Prize winner).

From Quiz One Hit Wonderfulness

Answer: It's All in the Game - Tommy Edwards

Charles Gates Dawes penned the music as a young man. Words were later added and recorded by Tommy Edwards who hit the top of the charts twice with the song.

14. Who placed "Video Killed the Radio Star" on the charts in 1979?

From Quiz One Hit Wonders...I Wonder?

Answer: The Buggles

This was the very first video played on MTV, but it was a hit two years prior to August 1, 1981, by making the Billboard Top 40s chart, barely, at number 40.

15. This novelty song was about a beast with an appetite for colorful humans.

From Quiz One Shot to the Top #1

Answer: Purple People Eater

Sheb Wooley took this ditty to #1 in 1958.

16. 'Must be the reason why I'm king of my castle'. Who sang this?

From Quiz One Hit Wonders (UK)

Answer: Wamdue Project

The song was called 'King of my Castle', and it was released in the United Kingdom on November 27, 1999, and remained at number one for one week only. It was the brainchild of an American dance artist and an Italian singer.

17. What one hit wonder sang "Turning Japanese" in 1980?

From Quiz One Hit Wonders

Answer: The Vapors

"Turning Japanese", had a lot to do with the bands success, of course, but without the support from the Jam, the Vapors might never have played a venue outside their native Surrey, might never have signed a major-label deal, and might not now be the subject of EMI's recent compilation: "Turning Japanese - The Best Of The Vapors".

18. What song was number 100, from the original 2002 broadcast?

From Quiz VH1's 100 Greatest One-Hit Wonders

Answer: "Kung-Fu Fighting"

Carl Douglas had the 1974 classic that was #100 on VH1's special, not Blind Melon's "No Rain" (#99), Stacey Q's "Two of Hearts" (#98), or "Whoomp (There It Is) by Tag Team, which was number 97.

19. Did Sixpence None the Richer have one U.S. Top 40 or two?

From Quiz One Hit or Two?

Answer: Two & 2

The Texas group had its first hit in 1998 with the #2 hit "Kiss Me." A cover of "There She Goes" went to #32 in 1999. The group broke up in 2004.

20. Number 10: Atlanta-based Buckner and Garcia have a song based on what popular game?

From Quiz VH1 One Hit Wonders: Goofy Greats

Answer: Pac Man

"Pac-Man Fever" was popular in 1982. The game is making a comeback.

21. "Shadows grow so long before my eyes, with the help of some fireflies."

From Quiz One Hit Wonders of the 1980s and 1990s

Answer: Will to Power

"Baby I Love Your Way/Freebird Medley (Free Baby)" (1988). The best slow jam of all time, without question. They took Frampton's and Skynnard's song and made a masterpiece. Kudos, Will to Power.

22. Number 10: Jamie Walters and the Heights had a song "How Do You Talk to an Angel?" from the TV show "The Heights." What year did the song top the charts?

From Quiz VH1 One Hit Wonders :TV Themes

Answer: 1992

Walters has a new CD out called "Believed." The Fox show lasted only one season. Walters later was on "Beverly Hills 90210."

23. In 1954 Kitty Kallen was the very first 'one hit wonder'. She sang 'Little Things Mean _____ '?

From Quiz British One Hit Wonders

Answer: A Lot

23 weeks on the chart in 1954, but nothing else on this side of the pond for the American songstress.

24. In 1964 this "British Invasion" group scored their only Top 40 hit with the John D. Loudermilk penned "Tobacco Road". Who were they?

From Quiz Top 40 Radio VI - One-and-Done

Answer: The Nashville Teens

The group was formed in Surrey, England in 1962; the group's co-founders, Ramon Philips and Arthur Sharp were both past their teens. They also have no actual connection to Nashville; the group's name evolved from an Everly Brothers song "Nashville Blues".

25. In 1958, The Elegants had a Number One hit with an adaption of an old English nursery rhyme. Do you know which one?

From Quiz One, One and Done!

Answer: Twinkle, Twinkle, Little Star

The nursery rhyme "Twinkle, Twinkle, Little Star" was written in 1806 by English poet Jane Taylor. Sometime earlier, in the 1700s, Mozart had adapted a French melody, "Ah, Vous Dirai-je, Maman", and some anonymous person married the two into the nursery rhyme song that survives to this day. The Elegants were a Staten Island based doo-wop group and two members, Vito Picone and Arthur Venosa, further adapted that nursery rhyme song and turned it into the Number One hit "Little Star". Despite remaining active in the recording studio and in live performances, the group would never again have a Billboard charting hit of any sort, classic one hit wonders. As of 2020, Vito Picone continues to tour with The Elegants on the nostalgia circuit, he the only original member left in the group. In the department of odd curiosities, "Little Star" replaced "Volare" by Domenico Modugno at Number One for one week before "Volare" rebounded to reclaim top spot a week later. Were it not for a song entitled "Piove" released by Modugno in 1959 that charted for just one week at Number 97, he would have also been a true one hit wonder.

26. Which Oscar-nominated actress had a Billboard top-ten hit in 2013 with an updated version of the 1931 Carter Family song "When I'm Gone", retitled "Cups"?

From Quiz Actors Who Were One-Hit Wonders as Singers

Answer: Anna Kendrick

Despite her singing talent, which enabled her to be cast at age 12 in the Broadway musical "High Society", as of 2020 Kendrick has never recorded a stand-alone album of music. Her 2013 hit "Cups (When I'm Gone)" was recorded for the soundtrack of "Pitch Perfect" and then re-recorded (and extended) for release as a single to promote the movie. The arrangement of the song used in the movie was developed by Luisa Gerstein of the band "Lulu and the Lampshades", and Kendrick said she learned it by watching a video of a remake of that version on Reddit.

27. The 1981 hit "Tainted Love" reached the top of the UK Official Charts, the only one of this group's songs to reach the top ten in the US. Which group, who also had top 40 hits in the UK with "Bedsitter" and "Say Hello, Wave Goodbye", sang this song?

From Quiz More, Please?

Answer: Soft Cell

"Tainted Love", "Bedsitter", and "Say Hello, Wave Goodbye" all came from Soft Cell's 1981 album "Non-Stop Erotic Cabaret". While all three songs made it to the top five, "Tainted Love" was the only one to make the number one spot on the UK Official Charts. "Bedsitter" made it to number four, and "Say Hello, Wave Goodbye" made it to number three. "Tainted Love", a cover of the 1964 Gloria Jones song, made it to number eight on the US Billboard Top 100. Since they only had one top ten hit in the US, they are often found on lists of one-hit wonders, but the group did have more success in the UK, with three top ten albums and five top ten hits. Additionally, their "Memorabilia"/"Persuasion" single did break the top 40 in the US in 1981, but it only made it to number 35. Soft Cell was a synthpop duo from England, with Marc Almond as the vocalist and David Ball as the instrumentalist. The duo stayed together from 1978 until 1984. The duo came back together for a few reunion releases in 2001-2002 and again in 2018.

28. Long before the British invasion this British singer took "He's Got The Whole World (In His Hands)" to number one. Who was it?

From Quiz One Hit Wonders in the USA

Answer: Laurie London

"He's Got The Whole World (In His Hands)" written by Robert Lindon/William Henry was number one for four weeks on the Billboard Hot 100 for Laurie London in 1958. It peaked at number 12 on the UK singles chart in 1957. "He's Got The Whole World (In His Hands)" is a traditional American spiritual. It was first published in 1927 but was credited to British song writers Robert Lindon and William Henry. Laurie London was 13 years old when he recorded "He's Got The Whole World (In His Hands)". It was the biggest hit by a British male singer in the USA, in the '50s. It sold in excess of 1,000,000 copies and was awarded a Gold Disc.

29. "I am the god of hellfire and I bring you, fire" is the opening line of "Fire". Who brought you those foreboding words and the song?

From Quiz One Hit Wonders in the UK

Answer: Crazy World of Arthur Brown

"Fire", written by Brown/Crane/Finesilver/Ker, was number one for one week on the UK singles chart for the Crazy World of Arthur Brown in 1968. It peaked at number two on the Billboard Hot 100 the same year. The first incarnation of the Crazy World of Arthur Brown included Arthur Brown (vocals), Vincent Crane (Hammond organ and piano), Nick Greenwood (bass) and Drachen Theaker (drums). The record was produced by The Who's manager Kit Lambert and lead guitarist Pete Townshend; it sold in excess of 1,000,000 copies. Arthur Brown was known for the flaming helmet that he wore on stage and which occasionally led to him being burned. He also had a penchant for stripping naked while performing.

This is category 1772
Last Updated Jun 22 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.