FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
       NFL Players SZ Quizzes, Trivia and Puzzles
       NFL Players SZ Quizzes, Trivia

NFL Players S-Z Trivia

NFL Players S-Z Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players

Fun Trivia
21 quizzes and 294 trivia questions.
All Sub-Categories:
Hines Ward Hines Ward (2 quizzes)
1.
  Chicago Bears Great Gale Sayers editor best quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What kind of a player is elected to the Pro Football Hall of Fame after a career lasting only 68 games? An awesome player, an awesome man: Gale Sayers of the Chicago Bears!
Tough, 10 Qns, d2407, Dec 07 05
Tough
d2407
949 plays
2.
  In Memory of Cecil the Lion    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the life and career of Cecil Souders.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Aug 14 15
Average
Shadowmyst2004
332 plays
3.
  Reggie White    
Multiple Choice
 10 Qns
In respect to one of the greatest pass rushers of all-time, Reggie White.
Average, 10 Qns, Moose356, May 02 09
Average
Moose356
375 plays
4.
  Roger Staubach    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quick one about one of the all-time great QBs in NFL history.
Tough, 10 Qns, ncb1gdog, Feb 07 07
Tough
ncb1gdog
406 plays
5.
  Johnny Unitas    
Multiple Choice
 10 Qns
Johnny Unitas is an all-time favorite football player. Test your knowledge of this gridiron legend.
Average, 10 Qns, addendum, Apr 20 09
Average
addendum
482 plays
6.
  O. J. Simpson    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a fun quiz about O.J's greatness on the football field.
Tough, 10 Qns, iateaflea, Apr 29 09
Tough
iateaflea
439 plays
7.
  Jeremy Shockey    
Multiple Choice
 10 Qns
A simple quiz if you know anything about Jeremy Shockey, the best tight end in the NFL.
Average, 10 Qns, nygiantsfan80, Apr 29 09
Average
nygiantsfan80
482 plays
8.
  QB Vinny Testaverde    
Multiple Choice
 10 Qns
Vinny Testaverde was a successful QB in college and the NFL. He retired in 2007 after 21 seasons in the NFL.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, Apr 20 09
Tough
GoodVibe gold member
268 plays
9.
  Jack Tatum    
Multiple Choice
 10 Qns
So, how well do you know Mr. Jack Tatum?
Average, 10 Qns, pimpwin, Apr 29 09
Average
pimpwin
206 plays
10.
  Derrick Thomas    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my quiz about the best player to ever play the game. Enjoy!
Tough, 10 Qns, grissom77, Jan 14 10
Tough
grissom77
334 plays
trivia question Quick Question
Unitas was traded to which NFL team in 1973?

From Quiz "Johnny Unitas"




11.
  Emmitt Smith    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about the football superstar Emmitt Smith! Let's just see how much you know. Some questions are easy and some are hard. Good luck!
Tough, 15 Qns, stinger07, Apr 20 09
Tough
stinger07
1686 plays
12.
  Steve Spurrier    
Multiple Choice
 15 Qns
See how much you know about the 2002 coach of the Washington Redskins.
Tough, 15 Qns, demstones, Apr 29 09
Tough
demstones
398 plays
13.
  Shannon Sharpe    
Multiple Choice
 10 Qns
Shannon Sharpe was one of the Denver Broncos' best tight ends.
Average, 10 Qns, Moose356, Apr 21 08
Average
Moose356
249 plays
14.
  The Amazing Barry Sanders    
Multiple Choice
 15 Qns
This is the first ever Barry Sanders quiz on Fun Trivia! I think its pretty hard, but I hope you'll learn something.
Difficult, 15 Qns, fluttergirl, Apr 20 09
Difficult
fluttergirl
1998 plays
15.
  Kurt Warner    
Multiple Choice
 10 Qns
Kurt Warner Quiz. Are you Ram tough?
Tough, 10 Qns, johnmaxmena, Apr 20 09
Tough
johnmaxmena
1116 plays
16.
  Run Ricky Run: Ricky Williams    
Multiple Choice
 10 Qns
#34 is not only one of the top RBs in the NFL, he is also one of the best college football players of all-time.
Difficult, 10 Qns, hornmafia, Apr 29 09
Difficult
hornmafia
451 plays
17.
  Michael Vick Madness    
Multiple Choice
 5 Qns
A quiz about one of the most dynamic and most exciting players to watch in the NFL.
Tough, 5 Qns, chipperboy1, Apr 29 09
Tough
chipperboy1
1008 plays

NFL Players S-Z Trivia Questions

1. Cecil Souders played his entire three-year NFL career with the Lions. What city was the team based in during his career?

From Quiz
In Memory of Cecil the Lion

Answer: Detroit

The Detroit Lions franchise was founded in 1930 in Portsmouth Ohio. They were known as the Spartans then. In 1934 the team moved to Detroit and was renamed the Lions. Souders played three seasons from 1947-49.

2. Testaverde was drafted first overall in 1987 by the Tampa Bay Buccaneers. What school did he go to?

From Quiz QB Vinny Testaverde

Answer: Miami (Florida)

Testaverde played in the 1987 Fiesta Bowl the same season, where he was intercepted five times en route to a loss against Penn State. During his days as a Hurricane, Testaverde won the Heisman Trophy, Maxwell Award, Walter Camp Award, and the Davey O'Brien award.

3. Which college did Shannon Sharpe play for?

From Quiz Shannon Sharpe

Answer: Savannah State

Savannah State is a small school in Savannah, Georgia, with Division I-AA athletics.

4. What year was Roger drafted by the Dallas Cowboys?

From Quiz Roger Staubach

Answer: 1964

He was drafted in the 10th round even though he won the Heisman Trophy in 1963. The reason for his low selection was that since he was a graduate of the Naval Academy, he had to serve his full 4-year commitment of military service prior to playing in the NFL, which he did honorably.

5. What was Tatum's nickname around the NFL?

From Quiz Jack Tatum

Answer: The Assassin

He got this name from his hard-hitting of offensive players during games while on the Oakland Raiders.

6. Where was Gale Sayers born?

From Quiz Chicago Bears Great Gale Sayers

Answer: Wichita, KS

Where else would one expect the "Kansas Comet" to start his life? Sayers spent his youth in Omaha, NE, but went to college at University of Kansas, where he starred in football and track.

7. What do the initials "O.J." stand for?

From Quiz O. J. Simpson

Answer: Orenthal James

Think he might have been teased just a bit as a kid?

8. Where did Ricky play college ball?

From Quiz Run Ricky Run: Ricky Williams

Answer: Texas

Though originally from Souther California, Ricky ended up in Austin, Texas, where he starred for the Longhorns.

9. From which town in Oklahoma was Jeremy Shockey born and raised?

From Quiz Jeremy Shockey

Answer: Ada

Jeremy Shockey lettered all four seasons at Ada High School. He played wide receiver and outside linebacker also in high school.

10. What team traded the #1 draft pick in 2001 to the Falcons, for the Falcons #5 pick because they could not reach a deal with Vick?

From Quiz Michael Vick Madness

Answer: San Diego Chargers

San Diego could not reach a deal with Vick, so the day before the draft, they swapped picks with the Falcons and ended up with LaDanlian Tomlinson, who is a very good running back.

11. Derrick Thomas played for what college?

From Quiz Derrick Thomas

Answer: Alabama

Derrick majored in criminal justice while at Alabama. He won unanimous 1st-Team All-American honors as a senior. He had 27 sacks his senior season at Alabama. He lead the Crimson Tide with 88 tackles. He won the prestigious Butkis Award and the Lombardi Trophy as the nation's top defensive player of 1988. Derrick was the fourth player selected by the Chiefs in the first round of the draft.

12. Stephen Orr Spurrier was born April 20, 1945, in what city?

From Quiz Steve Spurrier

Answer: Miami Beach, Florida

Though raised in Tennessee, Steve was actually born at St. Francis Hospital in Miami Beach where his father was working as a minister.

13. Where was Kurt Warner born?

From Quiz Kurt Warner

Answer: Burlington, Ia

14. How many yards did Barry run for on his first ever NFL carry

From Quiz The Amazing Barry Sanders

Answer: 18

15. While he played his entire career with the Lions, Cecil Souders was drafted by another team. Which team did he almost become a native of?

From Quiz In Memory of Cecil the Lion

Answer: Redskins

The Washington Redskins drafted Souders in the 25th round in 1945. He failed to make the team and signed with the Lions two years later. Souders was born in Ohio, the Lions were the closest to a hometown team he could play for in the 1940s.

16. What college did Reggie White play for?

From Quiz Reggie White

Answer: Tennessee

Reggie White played for Tennessee from 1980 to 1983. While at Tennessee, he set a school record for most sacks in a career, season, and game. White also was named an All-American in his senior year.

17. How many NFL teams did Testaverde play for?

From Quiz QB Vinny Testaverde

Answer: 7

In a 21-year NFL career, Testaverde played for: Tampa Bay Buccaneers (1987-1992), Cleveland Browns (1993-1995), Baltimore Ravens (1996-1997), New York Jets (1998-2003, 2005), Dallas Cowboys (2004), New England Patriots (2006), and Carolina Panthers (2007).

18. What college did Johnny play football at?

From Quiz Johnny Unitas

Answer: University of Louisville

He was offered a scholarship at Louisville, where he played quarterback.

19. In which round of the NFL Draft was Shannon Sharpe taken?

From Quiz Shannon Sharpe

Answer: 7th

Shannon Sharpe was drafted in 1990 with the 192nd pick overall.

20. Roger won the Heisman Trophy in 1963. Which other major college award did he win that year?

From Quiz Roger Staubach

Answer: Maxwell Award

The Maxwell Award is given to the best collegiate football player in the U.S. The award is named for Robert W. Maxwell, a college football player, coach, and sportswriter.

21. How many interceptions did he finish up with in his career?

From Quiz Jack Tatum

Answer: 37

He had 30 interceptions with the Oakland Raiders (1971-1979), and 7 with the Houston Oilers (1980).

22. What AFL team drafted Gale?

From Quiz Chicago Bears Great Gale Sayers

Answer: Kansas City Chiefs

Kansas City made an aggressive offer for Sayers, and wooed him hard to join their team. He summarized the package Chicago offered him as "$4.95 and a carton of Cokes", but spurned the Chiefs to sign with the Bears.

23. O. J. had a terrible disease as a child. What was it?

From Quiz O. J. Simpson

Answer: Ricketts

O. J. wore braces on his legs as a youth. As a result he was very bow-legged, which resulted in him having incredible balance. I never recall seeing him knocked off his feet, he was always tightly grabbed and hauled to the ground.

24. Against what team did Ricky score his first college touchdown?

From Quiz Run Ricky Run: Ricky Williams

Answer: Hawaii

Texas opened the 1995 season in the Aloha State, and Ricky ran for 95 yards and two TDs in his freshman debut.

25. Against what team did Michael Vick sit out in during the 2002 season?

From Quiz Michael Vick Madness

Answer: Giants

Vick had a minor injury and sat out the game, so Johnson came in and won the game for the Falcons.

26. What was the sack total his rookie year?

From Quiz Derrick Thomas

Answer: 10

He had 10 sacks, 55 quarterback pressures, and 75 tackles.

27. As a kid, Steve was adopted as the mascot of what college football team?

From Quiz Steve Spurrier

Answer: Tennessee Wesleyan College

Tennessee Wesleyan is located in his childhood hometown of Athens, Tennessee, and he spent most of his fall afternoons watching the players go through their drills on the practice field. The team won the 1951 Junior College National Championship.

28. On what date was Emmitt Smith born?

From Quiz Emmitt Smith

Answer: May 15th, 1969

29. What was Kurt Warners cereal called?

From Quiz Kurt Warner

Answer: Warner's Crunchtime

30. How many yards did Barry run for in his rookie season?

From Quiz The Amazing Barry Sanders

Answer: 1470

This is category 13018
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.