FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shannon Sharpe
Quiz about Shannon Sharpe

Shannon Sharpe Trivia Quiz


Shannon Sharpe was one of the Denver Broncos' best tight ends.

A multiple-choice quiz by Moose356. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players
  8. »
  9. NFL Players S-Z

Author
Moose356
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,756
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
249
- -
Question 1 of 10
1. Which college did Shannon Sharpe play for? Hint


Question 2 of 10
2. In which round of the NFL Draft was Shannon Sharpe taken? Hint


Question 3 of 10
3. What team besides the Denver Broncos did Shannon Sharpe also play for? Hint


Question 4 of 10
4. How many Pro Bowls did Shannon Sharpe participate in? Hint


Question 5 of 10
5. What position was Shannon Sharpe originally drafted as? Hint


Question 6 of 10
6. Who was Shannon Sharpe's brother who also played in the NFL? Hint


Question 7 of 10
7. Which one of these records did Shannon Sharpe not hold? Hint


Question 8 of 10
8. What year was Shannon Sharpe elible for the NFL Hall of Fame? Hint


Question 9 of 10
9. How many Super Bowls did Shannon Sharpe win? Hint


Question 10 of 10
10. How many seasons did Shannon Sharpe play in the NFL? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which college did Shannon Sharpe play for?

Answer: Savannah State

Savannah State is a small school in Savannah, Georgia, with Division I-AA athletics.
2. In which round of the NFL Draft was Shannon Sharpe taken?

Answer: 7th

Shannon Sharpe was drafted in 1990 with the 192nd pick overall.
3. What team besides the Denver Broncos did Shannon Sharpe also play for?

Answer: Baltimore Ravens

He played with the Ravens in 2000-01.
4. How many Pro Bowls did Shannon Sharpe participate in?

Answer: 8

He went in 1992-1998, and also in 2001.
5. What position was Shannon Sharpe originally drafted as?

Answer: Wide receiver

He had a decent season as a rookie wide reciever before being moved to tight end by Dan Reeeves.
6. Who was Shannon Sharpe's brother who also played in the NFL?

Answer: Sterling

Sterling Sharpe was a wide receiver for the Green Bay Packers who played from 1988-1994.
7. Which one of these records did Shannon Sharpe not hold?

Answer: Most touchdowns by a tight end

He finished his career with 815 receptions and 10,060 yards receiving.
8. What year was Shannon Sharpe elible for the NFL Hall of Fame?

Answer: 2008

Because he has to wait 5 years after his last season, Shannon Sharpe will be eligible for the Hall of Fame in the year 2008.
9. How many Super Bowls did Shannon Sharpe win?

Answer: 3

He won Super Bowls XXXII and XXXIII with the Broncos. He won Super Bowl XXXV with the Ravens.
10. How many seasons did Shannon Sharpe play in the NFL?

Answer: 14

He played 14 seaseons, 12 with the Broncos and 2 with the Ravens.
Source: Author Moose356

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Amazing Barry Sanders Difficult
2. Emmitt Smith Tough
3. Kurt Warner Tough
4. Michael Vick Madness Tough
5. Chicago Bears Great Gale Sayers Tough
6. Johnny Unitas Average
7. Jeremy Shockey Average
8. Run Ricky Run: Ricky Williams Difficult
9. O. J. Simpson Tough
10. Roger Staubach Tough
11. Steve Spurrier Tough
12. In Memory of Cecil the Lion Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us