FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
   PGA Championship Quizzes, Trivia and Puzzles
   PGA Championship Quizzes, Trivia

PGA Championship Trivia

PGA Championship Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tournaments

Fun Trivia
6 PGA Championship quizzes and 60 PGA Championship trivia questions.
1.
  PGA Championship Winners 2008-2018    
Match Quiz
 10 Qns
This quiz will require you to match the golfer with the year of his victory.
Easier, 10 Qns, lout62001, Jan 21 19
Easier
lout62001 gold member
Jan 21 19
276 plays
2.
  2015 PGA Championship    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of golf's final major of 2015. Best of luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Aug 17 15
Average
Triviaballer gold member
254 plays
3.
  Winners of the PGA Championship    
Multiple Choice
 10 Qns
Number 3 in a series of 4. This is to honour all the golfers who have won the PGA Championships. Good Luck!
Average, 10 Qns, grovermj, Oct 21 05
Average
grovermj
388 plays
4.
  2014 US PGA Championship    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the 2014 US PGA Championship, played at Valhalla Golf Club.
Average, 10 Qns, boytlax, Aug 15 14
Average
boytlax
219 plays
5.
  PGA Championship 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
How much did you pay attention to golfs final major in 2003, the PGA Championship? Good luck!
Average, 10 Qns, marchmadness, Aug 19 03
Average
marchmadness
334 plays
6.
  2002 PGA Championship    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the 2002 PGA Championship? This quiz will test your knowledge!
Difficult, 10 Qns, marchmadness, Apr 01 03
Difficult
marchmadness
331 plays
trivia question Quick Question
Who won the inaugural PGA Championship one up at Siwanoy Country Club?

From Quiz "Winners of the PGA Championship"





PGA Championship Trivia Questions

1. The 2015 PGA Championship was played at a beautiful course in Kohler, Wisconsin. What is the name of this course whose name was inspired by the strong winds and white-capped waves?

From Quiz
2015 PGA Championship

Answer: Whistling Straits

The 2015 PGA Championship was the third time that the event had been held at Whistling Straits as it had previously been held there in 2004 and 2010. The 2015 PGA Championship played at just over 7,500 yards and had an elevation change of eighty feet.

2. Who won the thrilling 1993 PGA Championship on the second extra hole?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Paul Azinger

Greg Norman missed two birdie putts to win the match on the last regulation hole, and on the first extra hole, and missed a par putt on the second extra hole.

3. Who won the inaugural PGA Championship one up at Siwanoy Country Club?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Jim Barnes

Tom Kerrigan was the pro at Siwanoy, and beat Charles Adams in the first round. He fell to the eventual champion, Jim Barnes, in the quarterfinals. He met Jock Hutchison Sr in the final. It was down to the wire all the way, but Jim sunk a five foot putt on the last to clinch it.

4. A total of 15 former PGA Championship winners appeared at the 2015 PGA Championship. Which player from Germany, that had previously won in 2010, finished in 12th place at -10, the highest position of any former winner of the tournament?

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Martin Kaymer

Kaymer won the 2010 PGA Championship after a playoff against Bubba Watson when both players finished the tournament at -11. The former PGA Championship winners that participated in the 2015 tournament included Martin Kaymer, Rory McIlroy, Phil Mickleson, Vijay Singh, Y.E. Yang, Keegan Bradley, Jason Dufner, Padraig Harrington, Shaun Micheel, Tiger Woods, Davis Love III, David Toms, Rich Beem, John Daly, and Mark Brooks.

5. Who won the PGA Championship in 1975 after having an up and down from 135m on the huge 625m par 5 17th?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Jack Nicklaus

Nicklaus' playing partner Bruce Crampton said after the final round "I'm not a machine. Jack's the closest thing we have to a machine, and even he makes some mistakes. Not very many, though".

6. Who shot a six-under par 66 to lead after the first round of the 2015 PGA Championship? Incredibly this was the third straight major that he had been in the lead after the first round.

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Dustin Johnson

Johnson finished the first round with five birdies, an eagle, and just one bogey. Dustin Johnson had an eventful final round to say the least as he had two eagles, six birdies, three bogeys, a quadruple bogey, and just six pars. Matt Kuchar and Dustin Johnson both finished at -12 to tie for seventh place.

7. Which players played in the final group on Sunday?

From Quiz 2014 US PGA Championship

Answer: Rory McIlroy and Bernd Wiesberger

As the top 2 on the leaderboard after Round 3, McIlroy and Wiesberger were the final pairing on day four. The championship will be remembered for McIlroy, Wiesberger, Fowler and Mickelson coming down 18 together to avoid the impending darkness.

8. Who won the 1962 PGA Championship, and became only the fifth international player to win the title?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Gary Player

Before he went to the championship he decided to carry a 4 Wood, and that proved decisive in his 2-under total, beating Bob Goalby by a shot.

9. The second round of the 2015 PGA Championship featured some very low scores and one player actually tied a major championship record with a nine-under par 63. Who was this player (from Japan), that had shot a five-over par 77 in round one?

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Hiroshi Iwata

While Iwata caught fire in the second round, he wasn't able to muster the same type of scores over the third and fourth rounds and he finished in 21st place at seven-under par. During the second round Iwata had a stretch of seven holes where he made five birdies, an eagle, and a par.

10. Which two countries had the most players at this year's championship excluding the United States?

From Quiz 2014 US PGA Championship

Answer: England and South Africa

England and South Africa both had 9 representatives at the championship. Australia was next with 8 representatives. Spain had 5 and Northern Ireland 3.

11. Who won the 2001 PGA Championship, setting the 72 hole record for a major championship?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: David Toms

David knocked a 5 Wood into the hole on the 243 yard 15th hole for a hole-in-one. He then grabbed the lead. Phil Mickelson holed a birdie putt on the same hole to tie, but dropped a shot on the next hole with a three putt. On the 18th, Toms elected to lay up short of the water for two on the par 4 hole. He hit his next shot to 12 feet, and with Mickleson in the hole for par, Toms made the putt to win his first major.

12. Who won the 1951 PGA Championship, defeating Walter Burkemo in the final?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Sam Snead

Sam won 7 and 6. He played the 202 holes of the championship in 21 under par, and 24 under for the front 9.

13. Similar to the second round, the third round of the 2015 PGA Championship featured some very low scoring and great golf. Which player from South Africa shot an eight-under par 64 in the third round and ended the tournament in third place at -15?

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Branden Grace

Branden Grace had a strong showing in the final three majors of 2015 as he finished tied for fourth at the U.S. Open, tied for 20th at the Open Championship, and third at the PGA Championship. Grace turned professional in 2007 and in 2012 he won four events on the European Tour.

14. Who won the 1994 PGA Championship at Southern Hills Country Club?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Nick Price

Nick became the first person since Tom Watson in 1982 to win 2 majors in a row, when he shot a final round 67 for a total of 271. With this victory, he became world No 1.

15. The nation of India is typically not highly represented on the leader board at golf's majors. Which player from Bangalore finished the 2015 PGA Championship in fifth place at -13, the highest-ever finish in major history for a player from India?

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Anirban Lahiri

Prior to the 2015 PGA Championship Lahiri had never finished better than 30th at a major. Lahiri turned professional in 2007 and in 2015 he won tournaments on the European Tour at the Maybank Malaysian Open and the Hero Indian Open.

16. Who was the youngest player at this year's championship?

From Quiz 2014 US PGA Championship

Answer: Jordan Spieth

American Spieth was 3 months younger than Matteo Manassero. Goss played at other majors but not the PGA and Molinari competed but is not the youngest.

17. Who won the 1982 PGA Championship, after an 8 under par 72 hole total?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Raymond Floyd

Ray never 3-putted on the slick Southern Hills Country Club greens. He had a putting average of 28.5 putts per round. His opening round of 63, tied the record for the lowest first round. This was his second PGA Championship and 3rd major title.

18. Which player finished the 2015 PGA Championship in second place at -17 to cap off a masterful 2015 major season, in which he won twice and finished in the top five at all four events?

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Jordan Spieth

In many years a score of -17 would win the PGA Championship. Possibly more so than any other player during the 2015 majors Spieth was able to bounce back from holes played over par and he rarely three-putted. By finishing the 2015 PGA Championship in second place Jordan Spieth became the number one ranked golfer in the world (he displaced Rory McIlroy).

19. Who was the oldest player at the 2014 PGA championship?

From Quiz 2014 US PGA Championship

Answer: Tom Watson

Tom Watson was the oldest player, aged 64. The other three were all in the field ( Beem and Brooks are past US PGA champions)>

20. Who won the 1968 PGA Championship at Pecan Valley Country Club?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Julius Boros

Julius then became the oldest winner of the PGA Championship at age 48. Arnold Palmer became annoyed that he couldn't win a PGA Championship, that being the only major that he hadn't won. He slashed his 18th tee shot into the trees, but still managed to smash a 3 Wood to 12 feet. He missed the putt to lose the tournament.

21. The 2015 PGA Championship was won by a player that finished with a remarkable score of -20. Who was this player from Australia that secured his first-ever major with a resounding win?

From Quiz 2015 PGA Championship

Answer: Jason Day

Day played remarkably well at the last three majors of 2015 as he held the lead going into the final round of the U.S. Open, Open Championship, and PGA Championship. Prior to his win at the 2015 PGA Championship Jason Day had finished second at a major three times. Day was incredibly consistent at the 2015 PGA Championship as his round scores were 68-67-66-67. His final score of 20-under par set a record for the PGA Championship.

22. Who lifted the Wanamaker Trophy as the 2014 US PGA champion?

From Quiz 2014 US PGA Championship

Answer: Rory McIlroy

Rory McIlroy finished the championship one shot ahead of Mickelson. Fowler and Stenson finished a further shot back.

23. Who won the 1999 PGA Championship at the age of 23?

From Quiz Winners of the PGA Championship

Answer: Tiger Woods

Tiger won by a shot from a young Sergio Garcia. Sergio hit an amazing shot on the 16th. He pushed a 3 Wood into the trees and landed 189 yards from the green lodged in large roots behind a large tree. He opened the face of his 6 iron, closed his eyes and hammered it 60 feet from the hole.

This is category 22910
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.