FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Six Feet Under  Seasons and Episodes Quizzes, Trivia and Puzzles
Six Feet Under  Seasons and Episodes Quizzes, Trivia

'Six Feet Under' - Seasons and Episodes Trivia

'Six Feet Under' - Seasons and Episodes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Six Feet Under

Fun Trivia
19 quizzes and 355 trivia questions.
1.
  'Six Feet Under': Season One   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Some questions about *only* the first season of the Golden Globe-winning 'Six Feet Under.' It's not just (dead people on) TV: it's (dead people on) HBO.
Tough, 20 Qns, enfranklopedia, Feb 12 05
Tough
enfranklopedia
4018 plays
2.
  The Last Few Episodes--Part 2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz concerns the last three episodes of the late, great HBO TV show, "Six Feet Under," may it rest in peace.
Easier, 10 Qns, robynraymer, Sep 21 05
Easier
robynraymer
816 plays
3.
  The Last Few Episodes--Part 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I watched the last three episodes on one 12-hanky evening. I'd never before cried so hard and so long over a TV show.
Average, 15 Qns, robynraymer, Aug 30 05
Average
robynraymer
897 plays
4.
  "Six Feet Under": Season Two, Part 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
The first of two quizzes covering the second season of HBO's hit series. Fill out your "pre-need" and hop on in!
Tough, 20 Qns, enfranklopedia, Dec 09 05
Tough
enfranklopedia
1727 plays
5.
  And Finally It's Quiet    
Multiple Choice
 20 Qns
And finally, season four comes to a close on HBO's "Six Feet Under". This covers the episode "Untitled". The finale aired September 12, 2004.
Average, 20 Qns, Gamemaster1967, Oct 03 07
Average
Gamemaster1967 gold member
613 plays
6.
  "Six Feet Under": Season Two, Part 2    
Multiple Choice
 20 Qns
The conclusion of my quiz covering season two of the hit HBO series. Get some formaldehyde ready and join the fun!
Tough, 20 Qns, enfranklopedia, Dec 16 05
Tough
enfranklopedia
1476 plays
7.
  "An Open Book "    
Multiple Choice
 25 Qns
Here's yet another episode quiz from "Six Feet Under". This one's on "An Open Book" from season one, good luck!
Tough, 25 Qns, Lazellia, Dec 15 06
Tough
Lazellia
697 plays
8.
  "Six Feet Under" Season 3    
Multiple Choice
 15 Qns
These are questions for season three of the hit show "Six Feet Under."
Average, 15 Qns, beckita13, May 17 04
Average
beckita13
1215 plays
9.
  Ecotone   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the episode voted by viewers as the all-time favorite. Enjoy the quiz as we have enjoyed this landmark series.
Difficult, 15 Qns, rootsgrrl, Jun 29 07
Difficult
rootsgrrl
414 plays
10.
  "Six Feet Under" - "Hold My Hand"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on episode 54 of "Six Feet Under", called "Hold My Hand".
Average, 10 Qns, Sarah606, Jul 04 05
Average
Sarah606
490 plays
trivia question Quick Question
How many people are in the elevator with Kenneth Henderson?

From Quiz "And Finally It's Quiet"




11.
  "Six Feet Under" - "A Coat of White Primer"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the season five premier of "Six Feet Under", "A Coat of White Primer".
Average, 10 Qns, Sarah606, Jun 30 05
Average
Sarah606
538 plays
12.
  Everyone's Waiting    
Multiple Choice
 15 Qns
Here is my quiz on the final episode of HBO's finest series. It is not an easy one. Good Luck!
Difficult, 15 Qns, rootsgrrl, Jun 29 07
Difficult
rootsgrrl
506 plays
13.
  "Six Feet Under" - "Dancing For Me"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about "Dancing For Me", the 53rd episode of "Six Feet Under".
Average, 10 Qns, Sarah606, Jul 02 05
Average
Sarah606
438 plays
14.
  "Six Feet Under" - "A Private Life"    
Multiple Choice
 25 Qns
Well, I thought it was about time for another episode quiz, so this one is about "A Private Life" from season 1. Good luck!
Difficult, 25 Qns, Lazellia, May 17 04
Difficult
Lazellia
462 plays
15.
  "Six Feet Under" - "The Room"    
Multiple Choice
 25 Qns
Here's yet another "Six Feet Under" quiz, this one's on "The Room" from season 1. Good luck!
Difficult, 25 Qns, Lazellia, May 26 10
Difficult
Lazellia
542 plays
16.
  "Six Feet Under" - "Knock, Knock"    
Multiple Choice
 25 Qns
Here's another of my "Six Feet Under" quizzes - this one is on the final episode from series 1, "Knock, Knock".
Difficult, 25 Qns, Lazellia, May 17 04
Difficult
Lazellia
425 plays
17.
  "Six Feet Under" - "Crossroads"    
Multiple Choice
 25 Qns
This is my second of the "Six Feet Under" episode quizzes, and it's about "Crossroads" from season 1. It's very specific to this episode, so you'll need to have seen it a couple of times.
Tough, 25 Qns, Lazellia, May 17 04
Tough
Lazellia
488 plays
18.
  1.7 "Brotherhood"    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz about the episode "Brotherhood" from series one. It's quite specific, so you may need to have seen it a couple of times to know all the answers. Good Luck!
Difficult, 25 Qns, Lazellia, Dec 16 06
Difficult
Lazellia
409 plays
19.
  "Six Feet Under "- "The New Person"    
Multiple Choice
 25 Qns
Well, here's another episode quiz on my favourite show "Six Feet Under" This one is about "The New Person", which guest starred Ileana Douglas as Angela. Good luck!
Difficult, 25 Qns, Lazellia, May 17 04
Difficult
Lazellia
415 plays

'Six Feet Under' - Seasons and Episodes Trivia Questions

1. To what hospital is Nate taken after his collapse?

From Quiz
Ecotone

Answer: St. Bridget's

Maggie calls David, using Nate's cell phone, and tells him to meet her at the hospital, and then asks David to call Brenda.

2. What is baby Willa's full name?

From Quiz The Last Few Episodes--Part 2

Answer: Willa Fisher Chenowith

I assume that Willa is named for Billy (William), Brenda's brother. Although she is over a month premature, Willa turns out to be fine.

3. Why doesn't Nate's memorial service include a viewing?

From Quiz The Last Few Episodes--Part 1

Answer: He did not want to be embalmed.

Nate has a "green" funeral. He is not embalmed and he has no casket. He is buried in a cloth shroud in a beautiful wilderness area. His late wife Lisa Kimmel Fisher would have approved.

4. What was Claire trying to buy when her card was declined?

From Quiz "Six Feet Under" - "Hold My Hand"

Answer: a digital camera

There were no funds in Claire's account. She was trying to buy a camera to experiment with.

5. In the beginning of this episode, what are Ruth and George eating?

From Quiz "Six Feet Under" - "Dancing For Me"

Answer: lasagna

Ruth and George were eating lasagna. George was trying to make pleasant conversation, but Ruth kept snapping at him.

6. What is Brenda watching at the beginning of the episode?

From Quiz "Six Feet Under" - "A Coat of White Primer"

Answer: Nate and Lisa's wedding video

Brenda does not want anything to be the same in her wedding as in Nate and Lisa's wedding. She is afraid it would make the guests uncomfortable.

7. How many people are in the elevator with Kenneth Henderson?

From Quiz And Finally It's Quiet

Answer: 3

There are two women and one other man in the elevator with poor Ken Henderson. One lady, who was pregnant, was played by actress Jenni Blong. Jenni guest starred in "Angel", "NYPD Blue", "Cold Case" and "24".

8. At the beginning of the episode, Mitzi is playing golf with Gilliardi, and she tells him that she wants a number of new funeral homes from him in the L.A. area. How many does she want?

From Quiz "Six Feet Under" - "Knock, Knock"

Answer: At least 3

Gilliardi seemed to be really ruthless and vicious when we first met him at the beginning of the series, but he is nothing compared to Mitzi!

9. What causes the death of adult film actress Viveca St. John?

From Quiz "An Open Book "

Answer: Electrocution

Sadly, she had electric hair rollers on and next to the bathtub, and her cat knocked them into the water. Vivica, whose real name was Jean Louise Macarthur, was played by real life adult film star Veronica Hart. Kathy Bates directed this episode, the first of five total. She went on to play Bettina, on the show, in later seasons.

10. The lady who dies at the beginning of the episode is called Mildred Effinger Jones. What name is she more commonly called?

From Quiz "Six Feet Under" - "The Room"

Answer: Hattie

Mrs Jones dies in her sleep beside her husband.

11. How many men assault Marcus and his boyfriend?

From Quiz "Six Feet Under" - "A Private Life"

Answer: 2

They pull up in a car when Marcus is getting money from a cash point. They attack his boyfriend first, then run after him while he tries to call for help.

12. Jonathan Arthur Hanley, the man who dies in the beginning of the episode, is talking about a customer who didn't have what?

From Quiz "Six Feet Under "- "The New Person"

Answer: Order number

He is moaning about the customer when his wife hits him in the head with a frying pan, then sits down calmly to eat breakfast.

13. At the beginning of the episode, when the camera is panning around the house, what is the item left in the Slumber Room?

From Quiz "Six Feet Under" - "Crossroads"

Answer: Vacuum cleaner

The house is deserted and very quiet.

14. When Victor Kovitch is making a video to send home in the pre-credit sequence, whom does he NOT mention?

From Quiz 1.7 "Brotherhood"

Answer: Dad

We later hear from his brother Paul that both parents are deceased, so maybe their father was already dead when he made the video.

15. The season kicks off about how many months after Nate's surgery?

From Quiz "Six Feet Under" Season 3

Answer: 7

No more problems with his AVM ever returned at all during the season.

16. 'Six Feet Under' revolves around the Fishers, a somewhat quirky family whose home doubles as a funeral parlor. Which member of the Fisher family do we see first in the premiere episode?

From Quiz 'Six Feet Under': Season One

Answer: Nathaniel

Nathaniel Fisher, Sr. (Richard Jenkins) is shown driving his new hearse through Los Angeles traffic in the opening moments of the series premiere. He dies in a collision with a crosstown bus just minutes later.

17. Nate has a roommate in the hospital. What is this man's name?

From Quiz Ecotone

Answer: Chuck

We find out later that Chuck is a Buddhist.

18. At the end of the episode, Fisher and Sons has been a family business for over how many years (indicated on the sign)?

From Quiz Everyone's Waiting

Answer: 60 years

The sign was changed after Rico was bought out, and the business was no longer "Fisher and Diaz."

19. What does Vanessa Diaz discover at an Iraq veteran's funeral?

From Quiz The Last Few Episodes--Part 2

Answer: that she enjoys comforting bereaved people

With his sister's help, the veteran kills himself. (He is an amputee whose sole remaining limb is his right arm.) Since the Fishers are too devastated to help with the funeral, Rico recruits Vanessa. She is able to provide comfort to the dead man's sister, who is clearly in a deep depression.

20. After Nate's death, David keeps "seeing" an evil man in a hooded red sweatshirt. Ultimately, who does the man turn out to be?

From Quiz The Last Few Episodes--Part 1

Answer: part of David himself

After David embraces the man (who turns out to have David's own terrified face), he begins to recover from his intense grief and paranoid fear.

21. What was the problem at the adoption clinic?

From Quiz "Six Feet Under" - "Hold My Hand"

Answer: David's arrest in Las Vegas

David was caught with a male prostitute. David thought that Keith had this arrest expunged. The adoption agent was very angry.

22. Claire showed some photographs to the gallery owner that had used her mosaics in a show of his. He didn't want to show these photographs. Why?

From Quiz "Six Feet Under" - "Dancing For Me"

Answer: He said they would not sell.

They were pictures from Nate and Brenda's wedding. He said no one would want to buy wedding pictures.

23. Which family member did not make it to the rehearsal dinner?

From Quiz "Six Feet Under" - "A Coat of White Primer"

Answer: Ruth

Ruth stayed home to relax and get ready for George to come home.

24. George has this horrific disaster dream. When Ruth wakes him she asks what he was dreaming about, what does he say?

From Quiz And Finally It's Quiet

Answer: I don't remember

Apparently George's mental condition, and preoccupation with disaster, stems from his paranoid mother. She was in the dream and later in the episode Ruth discovers George talking to her while he is awake. Though credited as "woman in turquoise", she tells him "don't be naive George, you weren't brought up that way". This leads me to believe she is his mother.

25. What does Mitzi say she ate when she gets heartburn?

From Quiz "Six Feet Under" - "Knock, Knock"

Answer: Escargot

This scene makes the audience think that Mitzi is going to be the fatality of the episode, because she looks as though she is having a heart attack. However, it is just heartburn, and she, unfortunately, lives to see another day.

26. What job, in the church, did Father Jack offer to David?

From Quiz "An Open Book "

Answer: Deacon

David applied for the job, previously held by his father Nate, and was accepted.

27. When Nate goes to the garage, the mechanic recognises him as Nathaniel's son, but thinks he is from where, as opposed to Seattle?

From Quiz "Six Feet Under" - "The Room"

Answer: Oregon

Everywhere Nate goes it seems his father has told people about him, even though he thought his father was ashamed of him.

28. Rico tells Nate that holding a baby is like holding a what?

From Quiz "Six Feet Under" - "A Private Life"

Answer: watermelon & water melon & melon

He tries to get David to hold the baby too, but he odesn't want to. Rico then makes the awkward comment about Nate and David making Ruth a Grandmother.

29. When Nate and David are interviewing the applicants for the embalming job, the first interviewee mentions a lawsuit involving an unembalmed arm at his previous job. Where does he say he worked?

From Quiz "Six Feet Under "- "The New Person"

Answer: Hope Valley

The second applicant has panic attacks and likes to chant, and the third was Angela, who they eventually hire.

30. What does David say is the longest time Fisher and Sons has gone without a body?

From Quiz "Six Feet Under" - "Crossroads"

Answer: 9 days

During the 1984 Olympic games.

This is category 11888
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.