FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ecotone
Quiz about Ecotone

Ecotone Trivia Quiz


This quiz is about the episode voted by viewers as the all-time favorite. Enjoy the quiz as we have enjoyed this landmark series.

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Six Feet Under
  8. »
  9. Episodes

Author
rootsgrrl
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,443
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
414
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 15
1. To what hospital is Nate taken after his collapse? Hint


Question 2 of 15
2. Nate has a roommate in the hospital. What is this man's name? Hint


Question 3 of 15
3. When Claire comes to the hospital, and sees Maggie there, she asks David, "Why is she here?" What is David's answer? Hint


Question 4 of 15
4. What snack food does Brenda get from the machine at the hospital? Hint


Question 5 of 15
5. Who baby-sits Maya while Brenda is at the hospital? Hint


Question 6 of 15
6. When Ruth wanders through the park, looking for a way home, she encounters a group of Chinese people. What are they doing/practicing?

Answer: (Two Words--three letters each)
Question 7 of 15
7. A familiar actress played Nate's brain surgeon, Dr. Fraker. From which NBC series do we know her? Hint


Question 8 of 15
8. Which side of Nate's body is paralyzed?

Answer: (One Word--Right or Left)
Question 9 of 15
9. Fisher and Diaz do get a body at the beginning of this episode. What is the deceased's last name? Hint


Question 10 of 15
10. When Claire and Ted are out to dinner, Claire says, "I think we've stumbled onto a Republican nest." Ted disagrees with the use of the word "nest." Which word does he say he thinks Claire means? Hint


Question 11 of 15
11. Which of David and Keith's sons hates hospitals?

Answer: (One Word--Anthony or Durrell)
Question 12 of 15
12. How many times does Brenda say she tried to call Nate while he was with Maggie? Hint


Question 13 of 15
13. When the brain surgeon tells the family that Nate might have brain damage, Ted mentions that a relative of his had a stroke and learned to walk and talk again. Which relative? Hint


Question 14 of 15
14. During the dream sequence, which transfers from Nate to David, we hear a classic R&B tune, "Strawberry Letter 23," by The Brothers Johnson. What year was this record originally released? Hint


Question 15 of 15
15. After Nate dies, the screen on his monitor, indicating his respiratory rate, strangely does not read "0" (zero). What number does it say? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. To what hospital is Nate taken after his collapse?

Answer: St. Bridget's

Maggie calls David, using Nate's cell phone, and tells him to meet her at the hospital, and then asks David to call Brenda.
2. Nate has a roommate in the hospital. What is this man's name?

Answer: Chuck

We find out later that Chuck is a Buddhist.
3. When Claire comes to the hospital, and sees Maggie there, she asks David, "Why is she here?" What is David's answer?

Answer: Later

David was correctly reluctant to discuss the circumstances in front of Brenda. There was no need for Brenda to know that Maggie and Nate were together before Nate's collapse. She did find out later.
4. What snack food does Brenda get from the machine at the hospital?

Answer: Ruffles

David sees her eating the chips, and asks her, "Would you like me to go to the cafeteria and get you some tea, or some real food?" To which Brenda replies, "No, I'm fine with these." This is also when Brenda tells David that the baby she's carrying is a girl.
5. Who baby-sits Maya while Brenda is at the hospital?

Answer: Margaret

Nate is not happy when he hears this, and Brenda tells him, "It was an emergency."
6. When Ruth wanders through the park, looking for a way home, she encounters a group of Chinese people. What are they doing/practicing?

Answer: Tai Chi

Ruth gets a ride home on their bus, along with some advice. Namely, "Stick with the devil you know."
7. A familiar actress played Nate's brain surgeon, Dr. Fraker. From which NBC series do we know her?

Answer: L.A. Law

Michele Greene played Abby Perkins from 1986-1991. She was also featured on the very short-lived "Bay City Blues."
8. Which side of Nate's body is paralyzed?

Answer: Right

Nate says it feels strange and that it takes a lot of effort to get anything to happen. Sadly, he doesn't live to get the physical therapy that might help.
9. Fisher and Diaz do get a body at the beginning of this episode. What is the deceased's last name?

Answer: Matheson

Lawrence Hall Matheson; mauled by a cougar while hiking in the canyon. When Rico describes the death while at the hospital visiting Nate, Nate brings up the concept of the "ecotone." The ecotone is the place where nature and civilization overlap. That is the idea behind the title of this episode.
10. When Claire and Ted are out to dinner, Claire says, "I think we've stumbled onto a Republican nest." Ted disagrees with the use of the word "nest." Which word does he say he thinks Claire means?

Answer: enclave

This is how Claire finds out that Ted is a Republican. They argue about the war in Iraq until she gets the phone call about Nate.
11. Which of David and Keith's sons hates hospitals?

Answer: Anthony

Anthony tries to run out of the hospital twice. Their mother was a drug addict, and Durrell explains to David, "We always had to go when Mama OD'd."
12. How many times does Brenda say she tried to call Nate while he was with Maggie?

Answer: 20

This scene was where Brenda figured out what Nate and Maggie were really doing for two hours.
13. When the brain surgeon tells the family that Nate might have brain damage, Ted mentions that a relative of his had a stroke and learned to walk and talk again. Which relative?

Answer: His grandfather

Claire doesn't care. She says that this is the worst possible news she could get.
14. During the dream sequence, which transfers from Nate to David, we hear a classic R&B tune, "Strawberry Letter 23," by The Brothers Johnson. What year was this record originally released?

Answer: 1977

Great song. We hear only the words, "Strawberry Letter 22," not "23." The singer is looking forward to number 23, of the letters his girlfriend wrote on strawberry scented paper.
15. After Nate dies, the screen on his monitor, indicating his respiratory rate, strangely does not read "0" (zero). What number does it say?

Answer: 3

And why hasn't a nurse responded to the alarm? Hmmm... Incidentally, the death of Nathaniel Samuel Fisher, Jr. is Number 18 on TV Land's "Most Unexpected Moments."

Thanks for playing, and being a "SFU" fan.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us