FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Avengers Quizzes, Trivia and Puzzles
Avengers Quizzes, Trivia

Avengers Trivia

Avengers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C

Fun Trivia
2 Avengers quizzes and 20 Avengers trivia questions.
1.
  'The Avengers' - the Original Series   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
'The Avengers'. A British TV show first shown in the 1960s which generally follows the antics of super-spy John Steed and his companion of the time. This quiz is on the original show only which ran from 1961 to 1969.
Tough, 10 Qns, Brackster, Feb 08 08
Tough
Brackster
1044 plays
2.
  "The Avengers" Original Series (1961-1968)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a general quiz about the original British cult classic.
Average, 10 Qns, operafan, Feb 08 08
Average
operafan
1626 plays
trivia question Quick Question
What year did "The Avengers" begin production in color?

From Quiz ""The Avengers" Original Series (1961-1968)"




Related Topics
  Avengers [Entertainment] (14 quizzes)

  Avengers, The [Movies] (18 quizzes)


Avengers Trivia Questions

1. Which channel was 'The Avengers' originally shown on in Britain?

From Quiz
'The Avengers' - the Original Series

Answer: ITV

The show was originally shown on ITV and funded by ABC, later it was bought by the BBC.

2. Only one character made it through the entirety of the original run of the series (1961-1968). Who was he?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: John Steed

John Steed is secret agent extraordinaire.

3. Taken from the episode 'The Winged Avenger,' which word became a common greeting among Avengers fans?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: Eeurp!

'Eeurp!' is Steed's amusing attempt at mimicking the sound made by the title villian - the Winged Avenger.

4. Through the original run of the series Steed had three major female partners. Who was the first (1963-1964)?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: Cathy Gale

Cathy Gale was played by Honor Blackman who left the show after only two seasons. She then appeared in the James Bond film "Goldfinger."

5. Who played regular Tara King?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: Linda Thorson

Linda Thorson played Tara King from 1968-1969.

6. Who was the second, and most popular, of Steed's partners, appearing from 1965-1967?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: Mrs. Emma Peel

Mrs. Emma Peel, played by Diana Rigg, is the most remembered of Steed's partners.

7. Who was the show's only constant character throughout the original series?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: John Steed

John Steed, played by Patrick MacNee, first appeared in the very first episode of the series, 'Hot Snow', and appeared in almost every single episode of 'The Avengers' until the end of the series with 'Bizzare'. He then appeared as Steed in a champagne advert in France alongside Tara King and was the only character from the original series to be carried over to 'The New Avengers'.

8. And who was Steed's third partner, appearing in only one season (1968)?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: Tara King

Tara King (played by Canadian Linda Thorson) disappointed many viewers after Diana Rigg had left the show. The original run of the series was cancelled after Linda's first and only season on the show.

9. Why did Doctor David Keel originally agree to assist Steed during the first episode of 'The Avengers', 'Hot Snow'?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: To avenge the death of his fiancée.

Only the first 20 minutes of 'Hot Snow' exist now as the rest of it was destroyed in order to make room to store other footage in the archives.

10. Who plays John Steed in "The Avengers"?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: Patrick MacNee

Patrick MacNee played the debonaire Steed through the entirety of both runs of the show ("The Avengers" 1961-1968 and the "New Avengers" 1976-1977). Though often thought of as the consumate British gentleman actor, MacNee actually became an American citizen in 1959 well before the show began production.

11. What is the second half of this common phrase said by Steed: "Mrs. Peel ___"?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: "We're needed."

Throughout the first sixteen episodes of season five (the first colour season)each episode had a 'We're needed' scene after the episode title. One example of which is from the episode 'The Hidden Tiger' in which Emma removes a strip of old wallpaper whilst redecorating her flat to reveal written beneath, "Mrs. Peel." Steed then enters and removes another strip of wallpaper to reveal, "We're Needed!"

12. What year did "The Avengers" begin production in color?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: 1967

The color era began during Mrs. Peel's reign and the show was actually on the air in the U.S. at this time as well.

13. Who was Steed's companion in the episode 'A Touch of Brimstone'?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: Emma Peel

'A Touch of Brimstone' was the 21st Emma Peel episode shown and was banned in the US due to a scene involving Emma being whipped.

14. What is Steed's address during the color era?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: 3 Stable Mews

His apartment is filled with very nice wood panelling (yuck!).

15. How many people have played Emma Peel in the series (not including the movie)?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: 2 & two

It is a little known fact that Emma Peel was played by two actors! Elizabeth Shepherd was originally cast as Steed's partner, but after filming one and a half episodes ('The Town of No Return' and the first half if 'The Murder Market'), the general consensus was that she just did not fit the part. This was an expensive decision to make, too, considering how much filming was done. But the switch to Diana Rigg, as history shows, paid off.

16. How did Steed address Mrs. Emma Peel?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: Mrs. Peel

He always called her "Mrs. Peel" until the episode which recreated her leaving "The Organization." Then he called her "Emma." Funnily enought though he always referred to Tara King as "Tara."

17. How many times has Steed called Mrs. Peel 'Emma' to her face?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: 2 & two

The first time is in 'Who's Who???' after Steed has swapped minds with an enemy agent. He is luring Mrs. Peel into a trap so that she too can have her mind switched when he calls her Emma. This is one of the three things that makes her suspicious - the other two being that he doesn't want a drink and that he fails to hold the door open and let her pass through it first. The other time is when Steed and Mrs. Peel say their farewells to each other in a touching scene at the end of 'The Forget-Me-Knot' shortly before she leaves with her husband.

18. Who is Steed's superior in "The Organization"?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: Mother

Steed's superior is Mother, played by Patrick Newell. Newell actually turns up a couple of times as different characters in earlier seasons of the show. The character of Mother was not a regular until the final season of the show, 1968.

19. What were the names of the two people who occasionally helped Steed during the Cathy Gale and David Keel eras?

From Quiz 'The Avengers' - the Original Series

Answer: Venus Smith and Martin King

Venus Smith was a singer and Martin King was a doctor.

20. What two articles is Steed never without?

From Quiz "The Avengers" Original Series (1961-1968)

Answer: His bowler hat and his umbrella

Steed's bowler hat and umbrella became his trade marks. Though he often had a red carnation he was also frequently without it.

This is category 17937
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.