FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Avengers Quizzes, Trivia and Puzzles
Avengers Quizzes, Trivia

Avengers Trivia

Avengers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Marvel Comics

Fun Trivia
14 Avengers quizzes and 150 Avengers trivia questions.
1.
  East or West?    
Classification Quiz
 10 Qns
Original "Avengers" Teams
The original Avengers team first appeared in 1963 with a roster of five superheroes, based in New York City. The West Coast Avengers formed in 1984 as an offshoot, also with five founding members. Can you put each superhero in the correct Avengers team?
Easier, 10 Qns, reedy, Jan 27 23
Easier
reedy gold member
Jan 27 23
329 plays
2.
  'Avengers' - Earth's Greatest Heroes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Mighty Avengers have, at one point or another, included the majority of major heroes in the "Marvel" universe.
Average, 10 Qns, milo1908, Jun 29 21
Average
milo1908
Jun 29 21
2191 plays
3.
  Superhuman Registration Act - Avengers   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Under the Superhuman Registration Act, all superpowered beings must submit their true names to the government. But would you need that file? Play this quiz to find out!
Average, 10 Qns, FuzzyElf, Jun 29 21
Average
FuzzyElf
Jun 29 21
714 plays
4.
  "Avengers" Honorary Members   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
None of these characters became full members of the Avengers, but were instead made Honorary Avengers for assisting the team above and beyond the call of duty. How much do you know about them?
Tough, 10 Qns, Tenebrae, Jun 29 21
Tough
Tenebrae
Jun 29 21
1233 plays
5.
  A History of The Avengers: vol. 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Avengers are Marvel Comics' equivalent of DC Comics' superhero team, the Justice League. Test your knowledge of the team and its history here. All the questions pertain to the group's adventures from issues #1-402 (vol. 1) Have fun!
Tough, 10 Qns, jbug1262, Jun 29 21
Tough
jbug1262
Jun 29 21
626 plays
6.
  "Avengers" New And Old    
Multiple Choice
 15 Qns
For fans of both the old and new "Avengers". Have fun and Avengers Assemble!
Average, 15 Qns, morgana03, Jun 29 21
Average
morgana03
Jun 29 21
1416 plays
7.
  Avengers Assemble!    
Multiple Choice
 15 Qns
If you are a fan of "The Avengers", here is a history lesson for you.
Average, 15 Qns, joopie, Jun 29 21
Average
joopie
Jun 29 21
3472 plays
8.
  Here Come the 'Avengers' - Part Two   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In "Essential Avengers Volume Four", Earth's Mightiest Heroes faced the Sons of the Serpent, the Zodiac and many other threats, terrestrial and intergalactic!
Tough, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 29 21
Tough
anthonyrappfan
Jun 29 21
784 plays
9.
  The War Between the Avengers and the Defenders   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Avengers-Defenders War was one of the big events of comics before publishers had big events. See how much you know about one of the 70s most well-remembered comic book conflicts.
Difficult, 10 Qns, vig407, Jun 29 21
Difficult
vig407
Jun 29 21
517 plays
10.
  Kang, the Tyrant of Time    
Multiple Choice
 10 Qns
Kang the Conqueror has been a menace to the Avengers since their early days, even though they've occasionally teamed up against a common foe. He resides in the 41st century.
Average, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 29 21
Average
anthonyrappfan
Jun 29 21
334 plays
trivia question Quick Question
What are The Avengers called?

From Quiz "A History of The Avengers: vol. 1"




11.
  Here Come the Avengers Part Three    
Multiple Choice
 10 Qns
In "Essential Avengers Volume 5", the Avengers faced Magneto, the Savage Land, Loki and even Thanos! Test your knowledge of issues #98-119.
Tough, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 29 21
Tough
anthonyrappfan
Jun 29 21
539 plays
12.
  There He Goes: Speed    
Multiple Choice
 10 Qns
Speed is Wiccan's brother and a member of the Young Avengers.
Average, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 29 21
Average
anthonyrappfan
Jun 29 21
342 plays
13.
  Quasar: Galactic Everyman    
Multiple Choice
 10 Qns
Quasar is a superhero who has been a member of the Avengers. His adventures have taken him into the cold depths of space on several occasions.
Average, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 29 21
Average
anthonyrappfan
Jun 29 21
288 plays
14.
  Here Come The Avengers!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will cover the stories found in "Essential Avengers Volume 3". How much do you know?
Difficult, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 29 21
Difficult
anthonyrappfan
Jun 29 21
806 plays
Related Topics
  Avengers [Television] (2 quizzes)

  Avengers, The [Movies] (18 quizzes)


Avengers Trivia Questions

1. What is Captain America's real name?

From Quiz
Superhuman Registration Act - Avengers

Answer: Steve Rogers

Steve Rogers died at the end of the Civil War story arc when he was shot by an assassin. Prior to his death, he had been leading the secret Avengers. ('Captain America #25, 2007 and 'Civil War' #2, 2007.)

2. In what year did the Avengers make their comic book debut?

From Quiz A History of The Avengers: vol. 1

Answer: 1963

Writer/ Editor, Stan Lee, and artist, Jack Kirby, brought the Avengers to life in September, 1963. The group consisted of the Hulk, Iron Man, Ant Man, the Wasp, and the mighty Thor and would see constant line up changes throughout its history. In fact, the group would lose a member and gain a new one all before the first five issues of the series were completed.

3. What was Speed known as when he was adventuring?

From Quiz There He Goes: Speed

Answer: Thomas Shepherd

Clint Barton is best known as the archer Hawkeye, but Speed's real name is Thomas Shepherd. He was raised as an only child, although Wiccan, also known as Billy Kaplan, is his brother.

4. Phillip Jarvert was the second man to be called The Swordsman. The first Swordsman was a full member of the Avengers before his death. What was his real name?

From Quiz "Avengers" Honorary Members

Answer: Jacques Duquesne

Jacques Duquesne was actually working as a mole for the Mandarin when he originally joined the Avengers, but later reformed and rejoined the team. He was killed by Kang. Phillip Jarvert was the Swordsman of an alternate reality who worked with the Avengers for some time but never officially joined. Nathan Garrett was the criminal Black Knight, Sigurd Jarlsen was one of the mortal identities used by Thor, and Miguel Santos is the real name of the Avenger known as Living Lightning.

5. In issue #98, which Avenger is missing?

From Quiz Here Come the Avengers Part Three

Answer: Clint Barton

Clint Barton is best-known as the overly-accurate archer Hawkeye, but he has also taken Hank Pym's growth serum to become Goliath. He had been missing ever since the end of the Kree-Skrull War, but soon returned.

6. In "Avengers" #69, which hero is in the hospital?

From Quiz Here Come the 'Avengers' - Part Two

Answer: Iron Man

Iron Man is really Tony Stark, wealthy industrialist and the man who funds the Avengers. Stark was a long time in revealing his dual identity to his fellow team members, however.

7. The Black Knight is introduced for the first time in this book. His uncle died fighting which superhero?

From Quiz Here Come The Avengers!

Answer: Iron Man

Nathan Garrett used his powers for evil, but repented on his deathbed. He charged his nephew, Dane Whitman, with reviving the family's honor, and Dane became the superheroic Black Knight.

8. Who did Matthew Murdock go to the Raft to see in "New Avengers" #1?

From Quiz "Avengers" New And Old

Answer: The Sentry

Luke Cage, Foggy Nelson and Matthew Murdock went to see the Sentry on behalf of Reed Richards.

9. In what comic book issue did the Avengers-Defenders War storyline begin?

From Quiz The War Between the Avengers and the Defenders

Answer: Avengers #115

The prologue to the story began in "Avengers" #115, which led into "Defenders" #8. The story then continued for the next three months in each title, giving readers something to look forward to for the entire summer of 1973. The entire story can be found in "Avengers" #115-188 and "Defenders" Volume 1, #8-11. It was also reprinted in 2002 in the trade paperback, "The Avengers Defenders War".

10. The "Avengers" were formed as the result of a plot against his step-brother, by which villain?

From Quiz 'Avengers' - Earth's Greatest Heroes

Answer: Loki

Loki is Thor's stepbrother who tried to get Thor to fight the Hulk. The message was intercepted by Ant Man, Wasp, and Iron Man. When the plot against Thor was revealed the Avengers were formed by Ant-Man, the Wasp, Thor, Iron Man, and the Hulk (who didn't remain with them long).

11. What was the original line-up?

From Quiz Avengers Assemble!

Answer: Antman, Hulk, Iron Man, Thor & Wasp

They all came together by Rick Jones' radio transmission, intercepted by Loki.

12. A close friend of Cap's was Iron Man. What is his real name?

From Quiz Superhuman Registration Act - Avengers

Answer: Tony Stark

The Avengers' resident billionaire, Tony has the charisma to go along with his outrageous wealth. Unfortunately, his arrogance often blinds him to his shortcomings, which, though few, tend to be terribly grievous. ('Civil War' #11, 2007)

13. What are The Avengers called?

From Quiz A History of The Avengers: vol. 1

Answer: Earth's Mightiest Heroes

The team is called Earth's Mightiest Heroes, and with a former lineup which included the Mighty Thor, The Invincible Iron Man, and the Incredible Hulk, it's a title that is hard to dispute.

14. In the Destiny War, whom did Kang battle?

From Quiz Kang, the Tyrant of Time

Answer: Immortus

Immortus, a future version of Kang from one of an infinite number of divergent timelines, became a preserver of timelines rather than a destroyer of timelines. As an agent of the Time-Keepers, Immortus became immortal, but battled his younger self, who could not comprehend giving up his violent lifestyle. The Destiny War was covered in the twelve-issue run of "Avengers Forever", a limited series than ran from 1998 to 2000.

15. Quasar wields the Quantum Bands. What is needed to wear these?

From Quiz Quasar: Galactic Everyman

Answer: A flexible will

Rather than a strong, unbending will, Quantum Bands require a flexible will. Quasar learned this when he first donned them and felt an energy buildup that threatened to destroy him.

16. The second Yellowjacket, Rita DeMara, was an honorary Avenger but only put in active service with one team of heroes. Who were they?

From Quiz "Avengers" Honorary Members

Answer: Guardians of the Galaxy

Once a member of the Masters of Evil, Yellowjacket smuggled her way to the 30th Century with the Guardians of the Galaxy and, after proving herself to them, joined their ranks. She served happily with them for some time before returning to the 20th Century and being murdered by a mind-controlled Iron Man upon her arrival. The Thunderbolts are a team of reformed super villains, the New Warriors are a team of young heroes, and the Rangers were a short-lived team of South Western heroes.

17. Which Avenger has forgotten his name and his past?

From Quiz Here Come the Avengers Part Three

Answer: Hercules

Hercules was found in Europe by Hawkeye before he returned to the Avengers after the Kree-Skrull War. Hercules eventually regains both his memories and everything else, and helps the Avengers fight the hate-mongering crowds in New York's roads.

18. The Avengers became reluctant allies of Kang the Conqueror when Kang played a dangerous game with what intergalactic villain?

From Quiz Here Come the 'Avengers' - Part Two

Answer: The Grandmaster

The Grandmaster offers Kang the power of life or the power of death. He can use the power of life to restore his comatose love Ravonna, or he can use the power of death to kill his eternal enemies, the Avengers. Luckily, the Avengers beat him when Kang chooses the latter.

19. Who constructed the Vision?

From Quiz Here Come The Avengers!

Answer: Ultron

The Vision, although built by the evil Ultron, does not have the same dastardly ambitions as his "father". He started a romance with the Scarlet Witch, and the two were later married.

20. Who were the villain or villains behind the conflict between the two super-hero teams?

From Quiz The War Between the Avengers and the Defenders

Answer: Dormammu and Loki

Dormammu was the schemer behind the whole plan. He wanted the Evil Eye in order that he could finally conquer Earth. Dormammu was bound by his word to Doctor Strange to never invade Earth's dimension again, so the flame-headed being planned to use the power the Evil Eye to expand his dimension until it engulfed Earth as well. He enlisted Loki, the God of Evil, to help him by working as his contact on Earth. In return, Loki would be cured of the blindness he had suffered in battle with his half-brother, the Mighty Thor.

21. In issue number 4 of their original series, the "Avengers" discovered this 'Golden Age' hero floating in the sea, having been frozen in ice for decades. Who is he or she?

From Quiz 'Avengers' - Earth's Greatest Heroes

Answer: Captain America

Captain America had been frozen in ice. This block of ice was thrown by Namor, the Sub-Mariner into the sea, where it drifted until Captain America was partially freed from the ice when the "Avengers" submarine picked him up.

22. Who was the first Avenger to die?

From Quiz Avengers Assemble!

Answer: Wonder Man & wonderman

He started as a villian & died an Avenger.

23. What is Wolverine's real name?

From Quiz Superhuman Registration Act - Avengers

Answer: James Howlett

Despite the fact that this diminutive, yet fierce, fighter is best known for his affiliation to the X-Men, he has been on the Avengers since before the Civil War. During the conflict, he sided with Captain America and anti-registration ('Civil War' #3, 2007).

24. Who is credited for giving the team their name?

From Quiz A History of The Avengers: vol. 1

Answer: The Wasp

After the team defeated Thor's evil half-brother, Loki, the heroes were going to return to their solo careers until the Ant Man (Hank Pym) suggested that they could accomplish more good as a team. It was the Ant Man's wife, the Wasp, who came up with the name the Avengers to the approval of the rest of the group.

25. When the Young Avengers first encountered Speed, where was he?

From Quiz There He Goes: Speed

Answer: A detainment facility

Although Kate Bishop described the place as a juvenile hall, the guards were heavily armored and carried serious weaponry. Speed was held there because he vaporized his school, although he claimed that he had been locked up for months as experiments were carried out.

26. The very first person to be made an Honorary Avenger was Rick Jones, the sidekick of more than one notable hero. Who did he marry?

From Quiz "Avengers" Honorary Members

Answer: Marlo Chandler

Rick and Marlo have had a turbulent relationship but the marriage still survives. Rick has been associated with superheroes since he was a teenager, acting as either sidekick or partner to the Hulk, Captain America, and Captain Mar-Vell. Jackie Shorr is a woman who claimed to be Rick's long lost mother, Betty Ross married the Hulk, and Bernie Rosenthal is a former girlfriend of Captain America.

27. Every superhero who had ever been an Avenger gathered at Garrett Castle to plan an invasion of what place?

From Quiz Here Come the Avengers Part Three

Answer: Olympus

The Avengers planned to infiltrate Olympus and defeat the god of war, Ares, who had been up to his usual evil deeds down on Earth, and whom the Avengers blamed for erasing Hercules' memories.

28. In issue #72, whom does Captain America literally bump into?

From Quiz Here Come the 'Avengers' - Part Two

Answer: Rick Jones

Rick Jones was once Captain America's sidekick, and he also had a hand in the creation of The Hulk. He has also been associated with Captain Marvel. His finest hour was when he played a pivotal role in the Kree-Skrull war.

29. In the first few issues in the collection, the Avengers battled Magneto, newly returned to Earth! Who fought alongside Magneto?

From Quiz Here Come The Avengers!

Answer: Toad

Toad, lackey to Magneto, is actually Mortimer Toynbee, whose agility and long tongue have earned him the fitting but less-than-impressive codename Toad.

30. Who was Hawkeye married to?

From Quiz "Avengers" New And Old

Answer: Mockingbird, a.ka. Barbara Morse

On a break from the Avengers, Hawkeye met S.H.I.E.L.D. agent Barbara Morse who called herself Mockingbird. They were married before his return to the team and subsequent transfer out West to lead the West Coast Avengers.

This is category 24053
Last Updated Jun 15 2024 5:54 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.