FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
E Quizzes, Trivia and Puzzles
E Quizzes, Trivia

Television D-G: 'E' Trivia

Television D-G: 'E' Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G

Fun Trivia
16 quizzes and 175 trivia questions.
1.
  "Empty Nest" Syndrome   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Empty Nest" was a TV comedy which aired on NBC from 1988-1995. Hope you enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, NiceGuy789, Mar 31 18
Average
NiceGuy789
Mar 31 18
256 plays
2.
  The Visions of "Eli Stone"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Eli Stone" was a show about a lawyer who kept having waking hallucinations which were due either to a brain aneurysm, or to the fact that he was a modern-day prophet. This quiz is about the visions depicted during the first season of the show.
Average, 10 Qns, jmorrow, Feb 20 09
Average
jmorrow editor
175 plays
3.
  Ertugrul    
Multiple Choice
 10 Qns
This is based on an interesting Turkish TV program called "Dirilis:Ertugrul" (or "Ressurection:Ertugrul") and is based on the history behind the founding of the Ottoman Empire. It can be found on Netflix.
Average, 10 Qns, dgiacalone, Jul 08 20
Average
dgiacalone gold member
Jul 08 20
316 plays
4.
  "Elementary" - Season 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Sherlock Holmes is in New York City!
Average, 10 Qns, Hitch, May 15 14
Average
Hitch
282 plays
5.
  'Ever Decreasing Circles' - The Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about one of the forgotton classics of the 80's. 'Ever Decreasing Circles' is about an obsessive but lovable man who can, at times, have a very fatalistic view on life.
Average, 10 Qns, tracycn, Feb 10 04
Average
tracycn
278 plays
6.
  "Eerie, Indiana"- The Basics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just as the title suggests, this is all about the 90's show "Eerie, Indiana", covering just the basics.
Tough, 10 Qns, morrigan, Jun 22 07
Tough
morrigan
246 plays
7.
  In the Know About "The Ed Sullivan Show"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ed Sullivan hosted his show from 1948 to 1971. This quiz will put you in the know about some of the little known or maybe known facts about the show and the man himself. How much do you know?
Tough, 10 Qns, zambesi, Dec 06 18
Tough
zambesi
Dec 06 18
193 plays
8.
  'Elfen Lied'    
Multiple Choice
 10 Qns
Remember, this quiz is based on the 'Elfen Lied' TV show so you may get a few question wrong if you've only read the manga. Enjoy.
Tough, 10 Qns, gaocorp, Sep 22 08
Tough
gaocorp
504 plays
9.
  And Now For a Really Big Show....    
Multiple Choice
 10 Qns
"The Ed Sullivan Show" was a television variety show that was broadcast on CBS for many years. Baby Boomers remember it well. How much do you know about this entertainment series?
Tough, 10 Qns, Toneman52, Apr 21 12
Tough
Toneman52
246 plays
10.
  Elemental Gelade    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you have knowledge to go with the facts of the anime series, "Elemental Gelade"? Try it out!
Average, 10 Qns, singer_5320, Aug 14 12
Average
singer_5320
91 plays
trivia question Quick Question
What was the surname of Howard and Hilda?

From Quiz "'Ever Decreasing Circles' - The Quiz"




11.
  "Earth 2": The First and Only Season    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz will be easy for the diehard "Earth 2" fans, but others may find it a little tricky. Give it a shot!
Difficult, 25 Qns, jj080778, Nov 07 02
Difficult
jj080778
238 plays
12.
  The Easter Bunny Is Coming To Town    
Multiple Choice
 10 Qns
Seven years later after "Santa Claus Is Coming to Town", Rankin-Bass sequels its own special called "The Easter Bunny Is Coming to Town".
Tough, 10 Qns, Toucan, Apr 02 18
Tough
Toucan
Apr 02 18
244 plays
13.
  8th & Ocean    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a short quiz based on the new MTV show "8th & Ocean."
Average, 10 Qns, iceicebabyrockz, May 11 06
Average
iceicebabyrockz
206 plays
14.
  "Extreme Dodgeball"    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi. This is a quiz about my favorite TV show "Extreme Dodgeball". Enjoy.
Difficult, 10 Qns, hitmenbling, Oct 17 06
Difficult
hitmenbling
218 plays
15.
  "Eve" Guest Stars    
Multiple Choice
 10 Qns
These are questions about guest stars from UPN's "Eve."
Average, 10 Qns, 12friends12, Apr 05 04
Average
12friends12
207 plays
16.
  "Endurance"    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, this is my first quiz! It is about the reality TV show "Endurance" which first aired on Discovery Kids. Hope you enjoy it!
Tough, 10 Qns, AVS12, Nov 10 14
Tough
AVS12
270 plays

Television D-G: 'E' Trivia Questions

1. Although it was known as "The Ed Sullivan Show" it did have another name from 1948 to 1955. What was the original name of the show?

From Quiz
In the Know About "The Ed Sullivan Show"

Answer: Toast of the Town

Ed Sullivan hosted the "Toast of the Town" variety show from the first program on June 20, 1948. The name changed to "The Ed Sullivan Show" on September 25, 1955. Before television Ed had been a newspaper columnist and radio show host. He did not sing or dance but was able to get artists on his show that could performed very well. Many artists got their first break on his show.

2. According to the series, who is our hero-brave, strong and faithful to Allah?

From Quiz Ertugrul

Answer: Ertugrul

Ertugrul is a real figure from Turkish history who has reached almost mythic status. He is pictured on coins and monuments although few facts are actually known about him. According to tradition he is the son of Suleyman Shah and father of Osman. Osman is acknowledged as the founder of what would become the Ottoman Empire. It is interesting to note that Turkish television tried to do a series about Osman but this proved too politically charged to be successful. Ertugrul has been a tremendous hit, however.

3. Who is the actor that plays Sherlock Holmes in New York City?

From Quiz "Elementary" - Season 1

Answer: Jonny Lee Miller

Geoff Stults was in a series called "The Finder", and looks a lot like Jonny Lee Miller. George Stults is his brother; they often audition for the same roles. They were both on "7th Heaven" as brothers. Benedict Cumberbatch stars as Sherlock in the BBC show "Sherlock".

4. What is Ren's full name?

From Quiz Elemental Gelade

Answer: Reverie Metherlence

Reverie Metherlence (Ren) is the Edel Raid that Cou found on ship of the sky pirates.

5. "The Ed Sullivan Show" was on CBS every Sunday night for a number of years. Do you know how many?

From Quiz And Now For a Really Big Show....

Answer: Nearly 23

The show ran from June 20th, 1948 to June 6th, 1971. Dean Martin and Jerry Lewis were on the first broadcast when it was known as "Toast of the Town". Singer Melanie along with a number of other performers were a part of the final airing.

6. Which actor played the role of Dr. Harry Weston?

From Quiz "Empty Nest" Syndrome

Answer: Richard Mulligan

Richard Mulligan played pediatrician Dr. Harry Weston who was a recent widower. The show focused on his work practice and home life with his two adult daughters who both move back into his home. Mr. Mulligan is also known for his role as Burt Campbell on the TV series "Soap" (1977-1981). Richard won two Emmys for Outstanding Actor in a Comedy Series. He passed away in 2000 at the age of 67 from cancer.

7. In the pilot episode, Eli kept hearing organ music, and only realized what song it was when George Michael performed it in his living room. What was the name of the song?

From Quiz The Visions of "Eli Stone"

Answer: Faith

Although he couldn't remember it at first, the song "Faith" had a special significance for Eli. It was playing during an important milestone in his life involving Beth Keller, the single mother who wanted to retain him to sue a pharmaceutical company for marketing a vaccine which she believed caused her son's autism. The song was also a fitting choice, as Eli was grappling with the possibility that something divine was responsible for his visions.

8. In season 1 of "Endurance," who was on the Orange team?

From Quiz "Endurance"

Answer: Skyler and Chelsea

The Orange team was the third team eliminated from "Endurance" season 1.

9. Who is the character that narrates each episode?

From Quiz "Eerie, Indiana"- The Basics

Answer: Marshall

Marshall Teller is your average 13 year old. Originally from New Jersey, his family relocated to Eerie to provide a better life for their two kids, Syndi and Marshall.

10. What does "diclonius" mean?

From Quiz 'Elfen Lied'

Answer: Two twig

The prefix "di" mean two so you don't even need to watch to show to get this question right. The name "diclonius" is Latin and refers to the horns on their heads.

11. What team won the season one championship?

From Quiz "Extreme Dodgeball"

Answer: CPA's

The CPA's had five players. They were Tobias McKinney, Michael Costanza, Steve Altes, Mandy Sommers, and Gretchen Weiss.

12. "Beautiful Love" is the theme song to "8th & Ocean". Who sings this song?

From Quiz 8th & Ocean

Answer: The Afters

The Afters is a Texas-based rock quartet.

13. At the start of the first series, Martin and Ann get a new neighbour. What is his first name?

From Quiz 'Ever Decreasing Circles' - The Quiz

Answer: Paul

Paul was the kind of man who was good at everything. Whatever he touched turned to gold, especially if it was bound to upset Martin.

14. What was the actual name of the "Earth 2" planet?

From Quiz "Earth 2": The First and Only Season

Answer: G8-89

15. Which group on their first appearance on the show refused to change the lines of a song and were never invited again to appeared on the show?

From Quiz In the Know About "The Ed Sullivan Show"

Answer: The Doors

The Doors were to make their first appearance on the show on September 17, 1967. During rehearsal they were asked to change some words in the song "Light My Fire". They said they would come up with something but during the live performance sang the original version. This was their first and last time on the show. Ed Sullivan did not particularly like The Rolling Stones, mainly due to their appearance. They were asked to change the lyrics to a song, and unlike The Doors, they obliged, and were invited back. They appeared six times on the show. The Dave Clark Five appeared 12 times on the show and Herman's Hermits appeared 3 times.

16. Of what tribe is Suleyman Shah, Ertugrul's father, who is the "Bey" or lord?

From Quiz Ertugrul

Answer: Kayi

The term "Oghuz", which is referenced in "Resurrection:Ertugrul" many times, has been used to refer to groups likely to be the forbearers of the Turks since 220 BCE. By 800 CE it was consistently applied to two loose confederations of tribes: The Grey Arrows (which included the Kayi, Bayat and Doger tribes) and the Three Arrows (which included the Kinik tribe). The term "Turk" or "Turkmen" was generally used to refer specifically to those Oghuz tribes who followed Islam.

17. Which actress played the part of Barbara Weston?

From Quiz "Empty Nest" Syndrome

Answer: Kristy McNichol

Kristy McNichol, born in 1962, played the part of middle daughter, Barbara, who was a police officer. Kristy was on the show from 1988-1992, then came back for the series finale in 1995. Ms. McNichol was a child actress appearing in movies such as "The End" (1978) and "Only When I Laugh" (1981). She won two Emmy Awards for her role as "Buddy" in the TV show "Family" (1976-1980).

18. Which "Endurance" mission was the only one played twice?

From Quiz "Endurance"

Answer: Fireball

Fireball was played in seasons 2 and 4 of "Endurance".

19. Who is the narrator's best friend?

From Quiz "Eerie, Indiana"- The Basics

Answer: Simon

Simon is a 9 year old, who's lived in Eerie his whole life. He'd never realized that Eerie was so strange until Marshall moved there. Together, Marshall and Simon explore the strange happenings that happen all over Eerie.

20. How much did the ice cream cost that Nana wanted to buy?

From Quiz 'Elfen Lied'

Answer: 500 yen

I didn't think it was quite hard to remember since it was so funny. She had millions of yen in her bag but had no concept of currency.

21. What player appeared in the movie "Dodgeball: A True Underdog Story"?

From Quiz "Extreme Dodgeball"

Answer: Tobias McKinney

Tobias McKinney played a minor role as a German Blitzkreig player. He and his team in the movie lost to Average Joe's.

22. What is the name of the modeling agency the models work for?

From Quiz 8th & Ocean

Answer: Irene Marie

Irene Marie is a prominent modeling agency based in Miami.

23. Which member of "The Electric Company" voiced the title character, Sunny the Easter Bunny?

From Quiz The Easter Bunny Is Coming To Town

Answer: Skip Hinnant

Skip was on "The Electric Company" from 1971-77. He worked with Rita Moreno, who was already famous, and Morgan Freeman, who would later be famous himself.

24. What is the name of the house that Martin and Ann live in?

From Quiz 'Ever Decreasing Circles' - The Quiz

Answer: 'Brooksmead'

Martin tells Paul that all of the houses in their street have names. The name of Paul's house is 'Hill View', until he decides to take the sign down, much to the chagrin of Martin.

25. What was the name of the privately-funded expedition whose mission was to colonize another Earth-like planet?

From Quiz "Earth 2": The First and Only Season

Answer: Eden Project

Eden Project was the name of the entire expedition, which consisted of two missions. Eden Advance was the name of the ship that was launched first and contained the Advance crew; their job was to set up a communications outpost for the families aboard the Colony Ship, which was to arrive later.

26. The show debuted on June 20, 1948. Which comedy duo appeared on that first show?

From Quiz In the Know About "The Ed Sullivan Show"

Answer: Martin and Lewis

Dean Martin and Jerry Lewis performed on that first night with composers Rodgers and Hammerstein, the American jazz singer Monica Lewis, a ballerina, boxing referee, a singing fireman, another comedian duo and a female dance group called the Toastettes.

27. Ertugrul falls in love with a woman he rescues early in the narrative. What is her name?

From Quiz Ertugrul

Answer: Halime

Halime is a captive, along with her father Numan and her brother Yigit. Although they claim to be merely merchants taken hostage, their real value to their captives is revealed later. Gokce and Selcan are sisters, raised by Ertugrul's parents after they are orphaned. Hayme is usually referred to as Mother Hayme and is Suleman Shah's wife, mother of Ertugrul. She has also taken on almost mythic status in Turkish lore. There are statues to her and her tomb is a revered site.

28. What is Dr. Watson's first name?

From Quiz "Elementary" - Season 1

Answer: Joan

In other versions of Sherlock Holmes media, Dr. Watson and Moriarity are both male. In this version they are both female. Moriarity's first name is Jamie.

29. What is the name of the voice that Ren hears in her head?

From Quiz Elemental Gelade

Answer: Eve

Eve is the Edal Raid that is used as a tool at Chaos Choir. She has a resemblance to Ren and is replaced with her later on.

This is category 2192
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.