FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elementary  Season 1
Quiz about Elementary  Season 1

"Elementary" - Season 1 Trivia Quiz


Sherlock Holmes is in New York City!

A multiple-choice quiz by Hitch. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. E

Author
Hitch
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
282
Last 3 plays: Peachie13 (10/10), Guest 68 (8/10), Guest 90 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the actor that plays Sherlock Holmes in New York City? Hint


Question 2 of 10
2. Who plays Watson? Hint


Question 3 of 10
3. What is Dr. Watson's first name? Hint


Question 4 of 10
4. What was Dr. Watson's former occupation? Hint


Question 5 of 10
5. What does Watson say her new profession is? Hint


Question 6 of 10
6. In the pilot episode, how does Sherlock leave rehab? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "While You Were Sleeping", what does Sherlock want to use to find out whether a suspect is really in a coma? Hint


Question 8 of 10
8. What does Sherlock do to the violin that Watson finds in his closet, and encourages him to resume playing? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the serial killer referred to as 'M', who seems to have followed Sherlock from London? Hint


Question 10 of 10
10. In the season finale "Heroine", what sentimental gesture does Sherlock make to Watson? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 28 2024 : Peachie13: 10/10
Jun 22 2024 : Guest 68: 8/10
Jun 12 2024 : Guest 90: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the actor that plays Sherlock Holmes in New York City?

Answer: Jonny Lee Miller

Geoff Stults was in a series called "The Finder", and looks a lot like Jonny Lee Miller. George Stults is his brother; they often audition for the same roles. They were both on "7th Heaven" as brothers. Benedict Cumberbatch stars as Sherlock in the BBC show "Sherlock".
2. Who plays Watson?

Answer: Lucy Liu

Lucy Lawless was "Xena, Warrier Princess". Margaret Colin played detective Joan Watson in a CBS television movie, "The Return of Sherlock Holmes". Lucy Punch played in "Bad Teacher".

Both Jonny Lee Miller and Lucy Liu initially turned down their respective roles in "Elementary".
3. What is Dr. Watson's first name?

Answer: Joan

In other versions of Sherlock Holmes media, Dr. Watson and Moriarity are both male. In this version they are both female. Moriarity's first name is Jamie.
4. What was Dr. Watson's former occupation?

Answer: Surgeon

She left the field of medicine after the death of a patient.
5. What does Watson say her new profession is?

Answer: Sober companion

Addict sitter is how Sherlock describes Dr. Watson's position. He also refers to her as a glorified helper monkey in the pilot. When she is first introduced to New York detective Thomas Gregson (Aidan Quinn), he refers to her as his valet.
6. In the pilot episode, how does Sherlock leave rehab?

Answer: He escapes

Although he is scheduled to be released, he admits to Watson that he was bored, and as a result of his escape he is willing to reveal security flaws to the rehab center.
7. In the episode "While You Were Sleeping", what does Sherlock want to use to find out whether a suspect is really in a coma?

Answer: a needle

Watson threatens Sherlock with a thumb tack if he fails to pay attention at an AA meeting. Sherlock wants to stick the needle in the suspect's thigh; Watson is going to do the same to him.
8. What does Sherlock do to the violin that Watson finds in his closet, and encourages him to resume playing?

Answer: He burns it

Watson thinks it would be good 'therapy' for Sherlock to resume playing. Although, he doesn't completely destroy it; Sherlock does resume playing it at the end of the episode.
9. What is the name of the serial killer referred to as 'M', who seems to have followed Sherlock from London?

Answer: Sebastian Moran

Moriarity is Sherlock's nemesis, Martin Ennis is the serial killer transported from prison to donate an organ to his dying sister and Danilo Gura is the 'Angel of Mercy' killing terminal patients at a hospital.

The serial killer is named Martin in the episode description, but in the actual episode, his name is Howard.
10. In the season finale "Heroine", what sentimental gesture does Sherlock make to Watson?

Answer: names a bee after her

Sherlock names the rare bee, who is not supposed to be able to reproduce, Euglassia Watsonia. Watson is touched and they sit on the roof together and watch as the bees are born.
Source: Author Hitch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us