FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Simpsons Quizzes, Trivia and Puzzles
Simpsons Quizzes, Trivia

Simpsons Trivia

Simpsons Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T

Fun Trivia
'The Simpsons' Hi! I'm Troy McClure! You might remember me from such trivia categories as 'Who shot Mr. Burns' or 'Krusty's Reunion Show'! Welcome to the Fun Trivia Quizzyland Simpsons Category! Come on in and have a great time!
535 Simpsons quizzes and 7,490 Simpsons trivia questions.
1.
  10 Questions on "The Simpsons"    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on an awesome television show.
Easier, 10 Qns, linkinpark_lp, Oct 25 11
Easier
linkinpark_lp
35298 plays
2.
  Very Easy 'Simpsons' Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Unless you live in a bubble, or have never seen the show, this quiz should be fairly easy.
Easier, 10 Qns, Nutter2002, Jul 25 08
Easier
Nutter2002
34153 plays
3.
  "The Simpsons": Millionaire Format    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on "The Simpsons" TV show (the best show ever), and in "Who Wants To Be A Millionaire" format it has 15 questions that get harder from 1 through to 15. Enjoy!
Average, 15 Qns, Fi B, Mar 31 10
Average
Fi B
18191 plays
4.
  The Simpsons    
Multiple Choice
 10 Qns
10 questions about my favorite ten episodes of "The Simpsons".
Tough, 10 Qns, professorjon, Nov 21 04
Tough
professorjon
14633 plays
5.
  Average "The Simpsons" Trivia   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about my favourite TV show, "The Simpsons". It's a mix of general knowledge, quotes and episode specific questions. Enjoy!
Average, 15 Qns, guitargoddess, Jul 29 10
Average
guitargoddess gold member
9688 plays
6.
  "The Simpsons": Severity Warned    
Multiple Choice
 20 Qns
Hello, fans of 'The Simpsons'. I have made over 60 'Simpsons' quizzes to this point, but this one? Well, just as the title suggests, it is not for amateurs. You HAVE been warned... Enjoy!
Difficult, 20 Qns, crumbworks, Oct 15 07
Difficult
crumbworks
10875 plays
7.
  'Simpsons' Stuff    
Multiple Choice
 20 Qns
A fun quiz with mixed questions from several episodes.
Average, 20 Qns, Harrison, Apr 28 07
Average
Harrison
13122 plays
8.
  "Simpsons" Episode Trivia    
Multiple Choice
 25 Qns
In this quiz you won't be quizzed on the episode titles but more on what the episode was about. Have fun, but be prepared!
Average, 25 Qns, Eema-U, Feb 26 07
Average
Eema-U
11092 plays
9.
  Simpsonology 102!    
Multiple Choice
 15 Qns
This is the second in the set of Simpsonology quizzes. How well do you know the show?
Average, 15 Qns, crumbworks, Dec 22 09
Average
crumbworks
10544 plays
10.
  Test yourself! "The Simpsons" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about "The Simpsons". Just answer the questions. Have a whole lot of fun.
Difficult, 10 Qns, glitteringgem, Feb 28 12
Difficult
glitteringgem
15434 plays
trivia question Quick Question
When Alex Whitney (Lisa Kudrow) comes to Springfield Elementary, what industry are Bart and Homer aspiring in?

From Quiz ""Simpsons" Episode Trivia"




11.
  "The Simpsons": A Quest For Knowledge    
Multiple Choice
 20 Qns
If you feel you are a fan right down to the very drop, then this is, by far, the quiz for you!
Difficult, 20 Qns, crumbworks, Oct 15 07
Difficult
crumbworks
8710 plays
12.
  Is Your Refrigerator Running?    
Multiple Choice
 10 Qns
...Well, you'd better go catch it! This classical prank call can be compared to the many pranks Moe has fallen victim of in "The Simpsons". Can you name some? Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jul 24 22
Average
Lpez
Jul 24 22
975 plays
13.
  'Simpsons' Impossibilium    
Multiple Choice
 20 Qns
If you know 'the Simpsons' this well...either get a job working for Matt Groening or seek therapy.
Tough, 20 Qns, Frinkiac_7, Jun 05 11
Tough
Frinkiac_7
8010 plays
14.
  "The Simpsons" Quiz for Experts    
Multiple Choice
 25 Qns
Just a few questions about America's favorite family. Good luck!
Difficult, 25 Qns, pointyman, Oct 15 07
Difficult
pointyman
8242 plays
15.
  Think You Know 'The Simpsons'?    
Multiple Choice
 25 Qns
Mmmmmm Macamadamia nuts. Mmmmmm Floor pie. Mmmmmm Meat on a stick.
Tough, 25 Qns, Elisa, Oct 15 07
Tough
Elisa
7832 plays
16.
  "Simpsons" Again    
Multiple Choice
 10 Qns
Another quiz on our favorite cartoon sitcom.
Average, 10 Qns, harrison, Feb 16 09
Average
harrison
9147 plays
17.
  Who Wants to be a "Simpsons" Millionaire?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a "Simpsons" quiz based on the "Millionaire" format. The questions get more difficult as the quiz progresses.Good luck!
Average, 15 Qns, bjs501, Dec 27 11
Average
bjs501
1933 plays
18.
  D'oh!    
Multiple Choice
 10 Qns
Homer Simpson's favorite catchphrase has been used several times in titles of episodes of "The Simpsons". Can you name them? Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Dec 08 23
Average
Lpez
Dec 08 23
352 plays
19.
  Simpsonology 104!    
Multiple Choice
 15 Qns
How well do you know your 'Simpsons'? Well enough to pass the fourth in the set of "Simpsonology" quizzes? Find out!
Tough, 15 Qns, crumbworks, Oct 15 07
Tough
crumbworks
7048 plays
20.
  Another Greatalicious 'Simpsons' Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
Welcome to my second quiz! Hopefully this will be a little tougher than the last one.
Tough, 20 Qns, sugar_chicky812, Oct 15 07
Tough
sugar_chicky812
8831 plays
21.
  "The Simpsons": Puzzle Concept!    
Multiple Choice
 15 Qns
For the most part, this quiz asks simple questions, but to figure out the final three answers, you must use the answers of the previous questions! One wrong answer could throw you off! Dare to try?
Average, 15 Qns, crumbworks, Oct 25 07
Average
crumbworks
8944 plays
22.
  Simpsons    
Multiple Choice
 10 Qns
These questions are based on the television series.
Average, 10 Qns, megsalicious, Apr 27 11
Average
megsalicious
12719 plays
23.
  Simpsonology 105!    
Multiple Choice
 15 Qns
This is the fifth in the set of "Simpsonology" quizzes!
Tough, 15 Qns, crumbworks, Oct 15 07
Tough
crumbworks
5028 plays
24.
  "Simpsons" Quiz #2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second "Simpsons" quiz. Good luck!
Average, 10 Qns, blazer_525, Dec 22 09
Average
blazer_525
8018 plays
25.
  'Simpsons' Again    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you a real 'Simpsons' fan?
Tough, 10 Qns, culdood, Sep 17 12
Tough
culdood
7201 plays
26.
  How well do you know your "Simpsons"?    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know your "Simpsons"? Well, find out with this quiz. Are you a Simpson yourself or are you a Springfield Elementary 5th grader?
Average, 10 Qns, KK12003, Jul 19 13
Average
KK12003
873 plays
27.
  Simpsonology 103!    
Multiple Choice
 15 Qns
This is the 3rd in the set of "Simpsonology" quizzes! This one tests your knowledge on seasons 9 and on!
Tough, 15 Qns, crumbworks, Jun 17 19
Tough
crumbworks
Jun 17 19
5649 plays
28.
  Another "Simpsons" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Greatest show ever! Good luck all!
Average, 10 Qns, pointyman, Aug 30 12
Average
pointyman
6200 plays
29.
  Simpsonology 101!    
Multiple Choice
 15 Qns
The term Simpsonology combines the greatest animated series ever with the quest for knowledge....so how well do you know "The Simpsons"? Take this, the first in the set of "Simpsonology" quizzes, to find out!
Tough, 15 Qns, crumbworks, Oct 15 07
Tough
crumbworks
5329 plays
30.
  The "Simpsons" Mixed Episode Quiz    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a "Simpsons" quiz. It will contain 25 questions you need to see the episodes to answer. It may be tough for people who haven't seen majority of the episodes. Good luck!
Tough, 25 Qns, Dead Man Inc, Oct 15 07
Tough
Dead Man Inc
3172 plays
31.
  Surprise, It's The 'Simpsons'!    
Multiple Choice
 10 Qns
Surprise Surprise, yet another 'Simpsons' quiz. They must be going out of style! Have fun!
Difficult, 10 Qns, Elisa, Oct 15 07
Difficult
Elisa
7420 plays
32.
  El Barto    
Multiple Choice
 10 Qns
Another quiz on everyone's favorite animated family.
Average, 10 Qns, Harrison, Nov 28 05
Average
Harrison
6426 plays
33.
  'The Simpsons': A Quick Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a short 'Simpsons' quiz. Have fun!
Tough, 10 Qns, sugar_chicky812, Oct 15 07
Tough
sugar_chicky812
4056 plays
34.
  Random "Simpsons" Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
If you are a die hard "Simpsons" fan like me, you will appreciate this quiz.
Tough, 10 Qns, simpsons4ever, Oct 15 07
Tough
simpsons4ever
5183 plays
35.
  "Simpsons" - Can You Handle It?    
Multiple Choice
 10 Qns
Woo hoo! A quiz to test your "Simpsons" knowledge.
Tough, 10 Qns, PaperLuigi, Dec 22 09
Tough
PaperLuigi
4859 plays
36.
  Mega-Difficult "The Simpsons" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Even many of you hardcore "Simpsons" fans will probably struggle with this.
Difficult, 10 Qns, bjs501, Dec 21 11
Difficult
bjs501
1120 plays
37.
  Simpsonopedia I    
Multiple Choice
 10 Qns
Volume One of the Great Simpsonopedia of Trivia.
Tough, 10 Qns, krikkit, Aug 23 09
Tough
krikkit
4588 plays
38.
  My Greatalicious Simpsons Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
Here are some not too difficult (I hope) questions about my favorite show, 'The Simpsons'. Enjoy!
Average, 20 Qns, sugar_chicky812, Jan 06 11
Average
sugar_chicky812
4657 plays
39.
  Do You Know "The Simpsons"?    
Multiple Choice
 10 Qns
If you are a true "Simpsons" fanatic, this quiz should be fairly easy.
Average, 10 Qns, Dasted22, Oct 15 07
Average
Dasted22
3240 plays
40.
  Another Super 'Simpsons' Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy taking this quiz on 'The Simpsons'.
Difficult, 10 Qns, jgm546, Dec 22 09
Difficult
jgm546
5776 plays
41.
  "The Simpsons": Quiz Creation Quiz!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will help anyone who is thinking of creating a quiz on the ever-popular animated series "The Simpsons".
Average, 10 Qns, crumbworks, Apr 05 04
Average
crumbworks
3100 plays
Related Topics
  Simpsons Movie, The [Movies] (6 quizzes)

  Simpsons Video Games [Video Games] (20 quizzes)


Simpsons Trivia Questions

1. Episode "D'oh-in in the Wind", from season 10, featured Homer becoming a hippie while trying to find what the "J" of his middle name stood for. Which name, revealed for the first time in this episode, is given as Homer's second name?

From Quiz
D'oh!

Answer: Jay

The episode's name is based on Bob Dylan's song "Blowin' in the Wind", and shows how Homer's search for the meaning of his middle name turns Homer into a hippie. Homer's dad, who doesn't know what the "J" stands for either, goes with Homer to the "Groovy Grove Natural Farm" to look for Mrs. Simpson, who is running away from the law. They find two hippies who produce juice for a living, and Homer decides to join them. Homer finds out his middle name is Jay in a mural painted by his mother when he was a child. After Homer destroys the juice bottles that the hippies were going to sell, he works overnight and makes all the vegetables he found juice, including the hippies' "personal vegetables", which is the hallucinogenic peyote. The episode ends with Homer trying to convince the police not to shoot him and the hippies, and places flowers in each gun, however, Chief Wiggum shoots, lodging a flower in Homer's head.

2. Who created the theme song?

From Quiz How well do you know your "Simpsons"?

Answer: Danny Elfman

Danny Elfman created the theme song in 1989 and he received $125,000 for creating it. It took him two days.

3. What is the name of Bart Simpson's mother?

From Quiz Who Wants to be a "Simpsons" Millionaire?

Answer: Marge Simpson

Originally, she was actually going to be named Margaret, but creator Matt Groening thought Marge was a funnier name.

4. Who wrote the season two episode "One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish"?

From Quiz Mega-Difficult "The Simpsons" Quiz

Answer: Nell Scovell

She was a one-time writer. There have been a few of those over the show's long history, including Brian K. Roberts.

5. During "Fear of Flying" Homer got banned from where?

From Quiz The "Simpsons" Mixed Episode Quiz

Answer: Moe's Tavern

Moe kicked him out because when Moe asked for the sugar, Homer opened the lid just enough so then when Moe opened it the sugar would come pouring out. It did, and Moe was angry, so he kicked him out of his bar.

6. What is Mr. Burns' full name?

From Quiz Do You Know "The Simpsons"?

Answer: Charles Montgomery Burns

He is usually just called Mr. Burns or Monty Burns, though.

7. What is the name of Springfield's neighboring city?

From Quiz "The Simpsons"

Answer: Shelbyville

Springfield and Shelbyville have many longtime traditions and rivalries.

8. When Professor Frink is describing computers of the future to Apu and the rest of his class, who does he say will be the only people who will be able to afford them?

From Quiz 'Simpsons' Impossibilium

Answer: The 5 richest kings of Europe

"It is my prediction that within 10 years, computers will be twice as powerful, ten thousand times larger, and so expensive that only the 5 richest kings of Europe will own them."

9. What does Ralph claim his cat's name is?

From Quiz "The Simpsons"

Answer: Mittens

He says it in many episodes, in particular the one with the new girl, Alison, who is smarter than Lisa. At the beginning of the episode, the class is writing a test, and Ralph asks Lisa for an answer. She says she can't tell him the answer because that wouldn't be honest. Ralph just stares blankly, then says "My cat's name is Mittens".

10. Who is the only foundation repairman in Springfield?

From Quiz "The Simpsons": Severity Warned

Answer: Surly Joe

Season 4, episode 7: "Marge Gets a Job". Surly Joe estimates that the repairs will cost $8500. Homer is, of course, furious. "Forget it! You're not the *only* foundation guy in town!" Homer consults the Yellow Pages. [Advertisement] "Surly Joe's Foundation Repair: The *only* foundation repair company in town."

11. What is the title of the 300th episode?

From Quiz "Simpsons" - Can You Handle It?

Answer: Barting Over

Kudos to "star sapphire" for pointing this out.

12. How many kids do Apu and Manjula have?

From Quiz "Simpsons" Quiz #2

Answer: 8

The octuplets become famous, and they get put in a zoo. However, Apu gets them back.

13. What is the name of the machine that would replace KBBL radio's Bill and Marty if they didn't get Bart an elephant?

From Quiz Simpsonology 105!

Answer: DJ 3000

DJ 3000: "Those clowns in congress did it again. What a bunch of clowns." Bill: "How does it keep up with the news like that?"

14. The giant statue that Mr. Burns gets for the Simpson family is of what type?

From Quiz "The Simpsons": Puzzle Concept!

Answer: Olmec

This is from the season two episode "Blood Feud". When Maggie holds up an 'Aztec' flashcard, Lisa says: "No, Maggie. Not Aztec, Olmec. Oooool-mec."

15. In "A Star is Burns", Jay Sherman ("The Critic") guest stars as a judge for the Film Festival. He recognizes Homer as the one who didn't know "if it was a pimple or a boil". What was it?

From Quiz Another "Simpsons" Quiz

Answer: Gummi Bear

Barney's film won, "Pukahontas".

16. When will you find true love, according to the fortune cookie Homer wrote?

From Quiz "The Simpsons"

Answer: Flag Day

Julia Louis-Dreyfus voiced Burns' girlfriend in this episode.

17. In the episode "Homer the Vigilante", Grampa wants to join Homer's neighborhood watch team because he is filled with ______ and vinegar.

From Quiz "The Simpsons": A Quest For Knowledge

Answer: piss

When Homer is elected to run the neighborhood watch, everyone wants to help him, including Grampa. He says: "I'll join! I'm filled with piss and vinegar. At first I was just filled with vinegar." Homer then rejects his plea to join because he is too old.

18. When Sideshow Bob wants to abolish television, what is the name of the oversized projection television he appears on at the air show?

From Quiz Simpsonology 104!

Answer: Tyranno Vision

Bob: "By the way, I'm aware of the irony of appearing on TV in order to decry it. So don't bother pointing that out."

19. In the episode "Miracle on Evergreen Terrace", the townspeople donate a large amount of cash because of the Simpsons' unfortunate Christmas disaster. How much is donated, approximately?

From Quiz Simpsonology 103!

Answer: $15,000

This scene is mirroring "It's A Wonderful Life".

20. What is the audition line for the role of "Fallout Boy"?

From Quiz Simpsonology 102!

Answer: "Watch out, Radioactive Man!"

Bart repeatedly says this line in awe of the director's content, but is turned down because he is an inch too short.

21. At the conclusion of the episode "Lisa vs. Malibu Stacy", Homer obsessively plays what instrument?

From Quiz Simpsonology 101!

Answer: Piano

This is parodying Tom Hank's hit film "Big".

22. How much does Bart sell beer for when he's trying to raise money to buy 'Radioactive Man #1'?

From Quiz Another Super 'Simpsons' Quiz

Answer: A nickel

Homer is very upset when he finds Bart selling his beer. This is in the episode 'Three Men and a Comic Book'.

23. What show replaces 'New, Improved Kidz Newz' when it gets cancelled?

From Quiz "Simpsons" Episode Trivia

Answer: 'Mattel & Mars Quick Energy Chocobot Hour'

Lisa and Bart appear on a kids news show. Unfortunately it get cancelled and is replaced by Chocolate superheroes.

24. What is Bart's full name?

From Quiz Very Easy 'Simpsons' Quiz

Answer: Bartholomew

'Bart' is an anagram of 'brat'.

25. Who is the waiter Freddy Quimby is accused of attacking?

From Quiz Random "Simpsons" Questions

Answer: Lacoste

Freddy lands in jail for attacking Lacoste for mispronouncing the word "chowder".

26. What would Homer rather do than win "Father of the Year"?

From Quiz Simpsonopedia I

Answer: Drink a beer

Homer sung this in the Sherry Bobbins episode.

27. In episode 4F22: "The City of New York Vs. Homer Simpson"; the sign hung in Moe's bar says "Have you Seen Me? Last Seen With: Barney." What is the sign asking if you saw?

From Quiz Simpsons

Answer: Homer's car

Barney, being designated driver, takes Homer's car and disappears for two months. He ended up taking it to New York where Homer has to go back and pick it up.

28. What is Seymour Skinner's real name before he assumed the identity of Seymour Skinner?

From Quiz "The Simpsons"

Answer: Armin Tamzarian

Skinner was a no good street punk.

29. What year was the penny Itchy dropped off the space needle?

From Quiz Another Greatalicious 'Simpsons' Quiz

Answer: 1989

30. What is the name of Springfield's phone book?

From Quiz My Greatalicious Simpsons Quiz

Answer: 'Springfield Bell'

Baby Bart and Lisa ended up on the cover.

This is category 2438
Last Updated Jun 18 2024 11:23 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.