FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mario Party Quizzes, Trivia and Puzzles
Mario Party Quizzes, Trivia

Mario Party Trivia

Mario Party Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Mario Games

Fun Trivia
28 Mario Party quizzes and 295 Mario Party trivia questions.
1.
  "Mario Party DS" Games Part 1   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will cover ten of the many, many, many different mini-games found in "Mario Party DS". Enjoy!
Average, 10 Qns, salami_swami, Jun 28 21
Average
salami_swami gold member
Jun 28 21
853 plays
2.
  "Mario Party DS" Games Part 2   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a VERY special quiz! Why, you might ask? Because, I might say, it is my 100th quiz on FunTrivia! Please let me know how you like my 100th quiz!
Average, 10 Qns, salami_swami, Jun 28 21
Average
salami_swami gold member
Jun 28 21
611 plays
3.
  "Mario Party DS" Games Part 3   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the third edition of my "Mario Party DS" games! Enjoy!
Average, 10 Qns, salami_swami, Jun 28 21
Average
salami_swami gold member
Jun 28 21
695 plays
4.
  "Mario Party 8" for the Wii   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The eighth "Mario Party" is a great addition to the series, especially due to the unique quality of motion-controlled minigames. This quiz contains spoilers. You do not need knowledge of any other "Mario Party" game.
Average, 10 Qns, Kwedeth, Nov 14 21
Average
Kwedeth
Nov 14 21
2515 plays
5.
  "Mario Party DS" Games Part 4   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you believe we are already on the fourth installment of my "Mario Party DS" mini-games series of quizzes? There are a total of 62 mini-games, and 5 boss battles!
Average, 10 Qns, salami_swami, Jun 28 21
Average
salami_swami gold member
Jun 28 21
425 plays
6.
  "Mario Party" - Mini-Games [1]   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz covers ten of the fifty mini-games in the first edition of "Mario Party" for the Nintendo 64 system. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 28 21
Average
kyleisalive editor
Jun 28 21
1826 plays
7.
  "Mario Party" - Mini-Games [3]   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third "Mario Party" mini-game quiz in a series of five quizzes. This only features mini-games from the first "Mario Party" for the Nintendo 64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 28 21
Average
kyleisalive editor
Jun 28 21
1350 plays
8.
  Mario Party 5   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These questions are from the Nintendo GameCube video game "Mario Party 5." I hope you enjoyed this video game, and I hope you do an excellent job on this quiz! Good luck.
Average, 10 Qns, DashAdams, Nov 14 21
Average
DashAdams
Nov 14 21
2450 plays
9.
  "Mario Party" - Mini-Games [5]   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my final mini-game quiz for the first "Mario Party" game for the N64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 28 21
Average
kyleisalive editor
Jun 28 21
1173 plays
10.
  "Mario Party" - Mini-Games [2]   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second quiz in a series of "Mario Party" mini-game quizzes. This game can be played on the Nintendo 64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 28 21
Average
kyleisalive editor
Jun 28 21
1048 plays
trivia question Quick Question
When playing a "Battle Game", what is the largest amount of coins that can be taken from each player?

From Quiz ""Mario Party 4" Mania"




11.
  "Mario Party 8" - Mini-Games, Candy, and More    
Multiple Choice
 10 Qns
Ladies and gentlemen, welcome to the Star Carnival! This quiz covers "Mario Party 8" for the Wii and we have mini-games, candy, and game boards for you to try. Ready? Then let's begin!
Easier, 10 Qns, breath21k, Nov 14 21
Easier
breath21k
Nov 14 21
319 plays
12.
  "Mario Party 4" Mania    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the game "Mario Party 4" for Gamecube. I love playing this game and hope you enjoy my quiz!
Average, 10 Qns, BeeBeeDucks, Nov 14 21
Average
BeeBeeDucks
Nov 14 21
2692 plays
13.
  "Mario Party" - Mini-Games [4]    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my penultimate quiz in a series of "Mario Party" mini-game quizzes. This game is for the N64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 28 21
Average
kyleisalive editor
Jun 28 21
741 plays
14.
  "Mario Party 6": The Party's Back   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This GCN game is, in my opinion, the best in the series. This is my first quiz.
Average, 10 Qns, all_a_kid, Nov 14 21
Average
all_a_kid
Nov 14 21
1650 plays
15.
  "Mario Party DS" Minigames    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the minigames in "Mario Party DS", the tenth game in the "Mario Party" series.
Average, 10 Qns, AdamM7, Jun 28 21
Average
AdamM7 gold member
Jun 28 21
219 plays
16.
  Mario Party    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the first version of "Mario Party", for the Nintendo 64 system. It is a great game for parties, and anyone interested in multiplayer games should pick this up.
Average, 10 Qns, marchmadness, Jun 28 21
Average
marchmadness
Jun 28 21
2380 plays
17.
  "Mario Party DS" - Boards, Items, and Mini-Games    
Multiple Choice
 10 Qns
If you played "Mario Party DS" for the DS, then this is the quiz for you! Get ready to hit the Dice Block as this one covers the boards, items, and mini-games. Ready, set... HIT!
Easier, 10 Qns, breath21k, Jun 28 21
Easier
breath21k
Jun 28 21
234 plays
18.
  "Mario Party 6": Partying Day and Night    
Multiple Choice
 15 Qns
All you need is a feuding sun and moon to show the "Mario Party" legacy still lives on. Let's see how much you remember from the sixth larger-than-life board game iteration, for the GameCube.
Tough, 15 Qns, golfmaniac667, Nov 14 21
Tough
golfmaniac667
Nov 14 21
217 plays
19.
  Cruising Through "Mario Party 7"    
Multiple Choice
 10 Qns
Mario and friends get the chance to take a trip around the world in a luxury ocean liner! Unfortunately for them, poor uninvited Bowser has some sinister plans in mind. See if you can answer ten questions about this Nintendo GameCube game. Good luck!
Average, 10 Qns, pent2go, Nov 14 21
Average
pent2go
Nov 14 21
151 plays
20.
  "Mario Party 9"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about "Mario Party 9" on the Wii, not any others on other systems.
Average, 10 Qns, steana18, Nov 14 21
Average
steana18
Nov 14 21
234 plays
21.
  The Original "Mario Party": Ahhhh the Memories    
Multiple Choice
 15 Qns
"Mario Party's" moved on to the Wii and the DS now, but how much do you remember from the original game for the Nintendo 64? Let's take a walk down memory lane. Some questions are about specific mini-games, while others are more general.
Average, 15 Qns, golfmaniac667, Jun 28 21
Average
golfmaniac667
Jun 28 21
199 plays
22.
  Mario Party DS    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on "Mario Party DS", the tenth game in the "Mario Party" series.
Average, 10 Qns, AdamM7, Jun 28 21
Average
AdamM7 gold member
Jun 28 21
250 plays
23.
  Welcome to Horror Land!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Horror Land board for the Nintendo 64 game 'Mario Party 2'. Enjoy :)
Average, 10 Qns, SayuriCocoa, Nov 14 21
Average
SayuriCocoa
Nov 14 21
192 plays
24.
  "Mario Party 4": The Birthday Party of a Lifetime    
Multiple Choice
 15 Qns
The fourth incarnation of the seminal "Mario Party" series (the first for GameCube) sees Mario and the gang duking it out again, this time in a mystical Party Cube. Step right up, take a seat, and test your knowledge of this whimsical birthday party.
Average, 15 Qns, golfmaniac667, Nov 14 21
Average
golfmaniac667
Nov 14 21
213 plays
25.
  Mario Party 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about one of my favorite N64 games: "Mario Party 2". This should be pretty easy if you have played several times. Have fun!
Average, 10 Qns, strilenca, Nov 14 21
Average
strilenca
Nov 14 21
1277 plays
26.
  "Super Mario Party" Mania    
Multiple Choice
 10 Qns
The "Mario Party" series hits the Switch with more mini-games, more characters, and more fun! How much do you know about this Switch game? Let's find out!
Average, 10 Qns, dragon30k, Nov 14 21
Average
dragon30k
Nov 14 21
101 plays
27.
  "Mario Party"    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about "Mario Party 1-9" and the portable ones! Hope you played them all!
Average, 10 Qns, Gamer322, Jan 05 19
Average
Gamer322
Jan 05 19
219 plays
28.
  "Mario Party 10"    
Multiple Choice
 10 Qns
This game released on the Wii U on March 2015. Enjoy!
Average, 10 Qns, doublecherry, Nov 14 21
Average
doublecherry
Nov 14 21
153 plays

Mario Party Trivia Questions

1. How much does each Star will cost you during the game?

From Quiz
"Super Mario Party" Mania

Answer: 10 coins

When you reach Toadette, she'll offer you a Star if you have enough coins. Stars are the key to winning the mode.

2. How many game boards are there?

From Quiz "Mario Party 10"

Answer: Five

The boards are Mushroom Park, Haunted Trail, Whimsical Waters, Airship Central, and Chaos Castle. The boards each have their own unique theme.

3. How many minigames are in the game?

From Quiz "Mario Party 9"

Answer: Eighty

They are new minigames. Some are related to other ones, but not all of them are related.

4. Who is the host of this "Mario Party"?

From Quiz Cruising Through "Mario Party 7"

Answer: Toadsworth

Toadsworth made his first appearance in "Super Mario Sunshine". He helps narrate most of the game. He has an English accent, and uses several English phrases.

5. Who was the host of "Mario Party 9"?

From Quiz "Mario Party"

Answer: Yellow Toad

Toad is sometimes the host of the series, but since he is a playable character in this installment, Yellow Toad is the host instead. Green Toad is there for one segment when your adventure is almost over.

6. Which Mario series character moved from a playable character to an NPC in "Mario Party 6"?

From Quiz "Mario Party 6": Partying Day and Night

Answer: Donkey Kong

Sorry, you can no longer play as DK after "Mario Party 4". From what I hear, DK was no longer playable in "Mario Party 5", but I can't speak from experience on that one, since I've never played that game. DK now appears when a player lands on a DK Space on the board. He occasionally gives the player free coins or even a Star, but usually he draws all players into one of three special DK Mini-Games ("Tally Me Banana", "Pier Factor", and "Banana Shake"), in which players try to collect as many bananas as possible. Each banana is worth one, two, or three coins, depending on DK's roulette. DK also appears dispensing Stars on Castaway Bay and Clockwork Castle. Toad first became a playable character in "Mario Party 5". In previous games in the series, Toad gave out Stars and appeared in various Mini-Games. Yoshi and Wario have been playable characters in the "Mario Party" series since the beginning, and are still playable.

7. How many different ways (cards) to enter the Party Cube are available upon first loading the game?

From Quiz "Mario Party 4": The Birthday Party of a Lifetime

Answer: Six

When the player first selects a game file and enters the main menu screen, six cards appear from a magical envelope before the Party Cube. These represent the six major modes of play in "Mario Party 4": Party Mode- the main multiplayer area of the game, containing the classic board game square-off between four characters. Of course, you can also play a one-player game with three computer players, but that's not very much fun. Story Mode- the game's one-player mode. Pick a character and difficulty level, then try to defeat each board to win special birthday presents. Mini-Game Mode- Here, you can play any mini-game you've previously played in Party or Story Mode. Players can even play special battle and tic-tac-toe modes to spice things up a bit. Option Room- Set the game options, listen to music/sounds, and view records here. Present Room- Here, you can view the presents you've unlocked in Story Mode. There is one room for each character, and a mini-games room. Extra Room- Thwomp and Whomp prepared a few additional cool boards and mini-games to play here.

8. How many different boards are available to party on?

From Quiz The Original "Mario Party": Ahhhh the Memories

Answer: Eight

You start the game with only six boards, one for each character: Mario's Rainbow Castle, Luigi's Engine Room, Peach's Birthday Cake, Yoshi's Tropical Island, Wario's Battle Canyon, and DK's Jungle Adventure. After you've played on all six of these, you may buy Bowser's Magma Mountain from the Mushroom Shop for 999 coins. Also, after you collect 100 stars in the bank, and play it once, you will be able to play on the Eternal Star board, for a total of eight boards. Each board has its own unique rules and events.

9. Can you finish this game board, 'DK's ______________ Temple'?

From Quiz "Mario Party 8" - Mini-Games, Candy, and More

Answer: Treetop

This is the first board of the game. Here, players can pay twenty coins to buy a Star and the Lucky Path will take players to a secret place where you can get Stars for free. This is the basic board of "Mario Party 8".

10. Which game board has the boss mini-game "Hammer Chime"?

From Quiz "Mario Party DS" - Boards, Items, and Mini-Games

Answer: Toadette's Music Room

Toadette has a music room in this game and in "Hammer Chime", you must match Hammer Bro.'s notes. Just make sure you don't hit the wrong note. This is one of the easiest mini-games in "Mario Party DS"!

11. What is the difficulty of the Horror Land board (how many stars does it have)?

From Quiz Welcome to Horror Land!

Answer: 3 & Three & 3 Stars & Three Stars

Horror Land is rated three stars and is a fairly difficult board to complete. This board and the unlockable 'Bowser Land' board are the only ones to have this rating of three stars.

12. In which game must you avoid falling off while the screen moves upwards?

From Quiz "Mario Party DS" Games Part 4

Answer: Cyber Scamper

In "Cyber Scamper", the bricks below you continuously disappear, on and off. You must remember where these are, and make your way to the end without falling into the holes along the way. You can jump on other people's heads, and it will cause them to walk slower, and they won't be able to jump for a while! Rules: Race to the finish or just be the last one standing on a course full of holes and chasm crossings. Tips: When the lights go out, you can't tell where the gaps are. Memorize where the safe footing is when the lights are on! Directional buttons: Move A: Jump

13. In what game must you slide your stylus up to gain speed so you jump the farthest when you exit the ramp?

From Quiz "Mario Party DS" Games Part 3

Answer: Rail Riders

In "Rail Riders", you slide down a rail at top speed. To win, you must be the player who lands the farthest at the end of the ramp. Rules: Build speed for a long jump. You'll go farther the more you slide your stylus up the screen before you jump. Tips: As you slide your stylus rapidly, use the full height of the screen. Stylus: Slide up to accelerate

14. In which game must you dodge bombs on a wobbly island?

From Quiz "Mario Party" - Mini-Games [4]

Answer: Bombs Away

In "Bombs Away", four players must run, dip, and dive away from bombs being shot at them from a pirate ship. As long as you don't fall in the water, you win the game. This game costs 250 coins to buy in Mushroom Village.

15. Which game must you play twice on Mini-game Island?

From Quiz "Mario Party" - Mini-Games [3]

Answer: Slot Car Derby

The first time you play is against three regular players, and on the second round, you face two players and Toad on a more technical track with more bends and turns. To buy the first-version of "Slot Car Derby", you'll need 450 coins.

16. In this game, you need to cut out one of three shapes in concrete. What game is it?

From Quiz "Mario Party" - Mini-Games [2]

Answer: Crazy Cutter

"Crazy Cutter" is a game where you need a steady hand because not only do you have to cut out the outline of the shape, but you have to do it well, and you have to do it in time. You'll be marked on your accuracy and you win if what you've cut out breaks open. This game costs only 150 coins at the mini-game house.

17. In this game, you'll get a distorted picture of Bowser and you'll have to shape the same face with your character's hand or glove. What game is it?

From Quiz "Mario Party" - Mini-Games [1]

Answer: Face Lift

"Face Lift" is a four player game where everyone is against everyone. You just move parts of Bowser's face around like you can do with Mario's face in the beginning of "Super Mario 64". You use the "A" button to click the part of his face you want to move. You'll be rated out of one hundred on your work and the person with the highest score wins. To buy this game at the mini-game house in Mushroom Village, you'll need to pay a whopping 400 coins.

18. How many rare minigames are there?

From Quiz "Mario Party 6": The Party's Back

Answer: 4

They are "Dunk Bros.", "Block Star", "Lab Brats" and "Seer Terror". "Seer Terror" is bought at the Star Bank for 50 stars. The other three are unlocked in Solo Mode.

19. How many playable characters are there in "Mario Party"?

From Quiz Mario Party

Answer: 6

Mario, Luigi, Yoshi, Wario, Peach and Donkey Kong are the characters available in "Mario Party".

20. What is the name of the character that wears a yellow dress?

From Quiz Mario Party 5

Answer: Daisy

Daisy is another princess in the "Mario Party" video games. Daisy made her first appearance in the "Mario Party" games in "Mario Party 3."

21. How many characters are there to choose from to play with?

From Quiz "Mario Party 4" Mania

Answer: 8

There are eight Nintendo Mario characters to choose from. Daisy is my personal favorite!

22. On which game board do you use Chain Chomps to steal stars from your opponents?

From Quiz Cruising Through "Mario Party 7"

Answer: Pyramid Park

To steal the stars, you'll have to crush your opponents with a Chain Chomp. This requires you to pay the Chain Chomps. Most of the Chain Chomps require you to pay 10 coins for one Dice Block and 20 coins for two Dice Blocks. However, there is a special red Chain Chomp that has much cheaper prices; it will give you three dice blocks for a bargain price of 10 coins! It is a highly strategic board that requires much skill!

23. What feature did "Mario Party 7" have that no other entry in the series had?

From Quiz "Mario Party"

Answer: Eight players

In a certain game mode, two Players could share one half of a controller, and if four controllers were connected, eight players could play at once. The player on the left uses the control stick and L button. The player on the right uses the C stick and R button.

24. Candy is what the game is known for. How many Candy Pieces are there in all?

From Quiz "Mario Party 8" - Mini-Games, Candy, and More

Answer: fourteen

All of these pieces are divided up into four Candy colors: Red, Blue, Green, and Yellow. The red candy pieces are Twice Candy, Thrice Candy, and Slowgo Candy. These affect the Dice Block. The blue ones are Bowser Candy, Bullet Candy, Thwomp Candy, and Duelo Candy and they make massive impact while you move. The green ones allows the player to throw a dart to determine what character or how many coins. They are Cashzap Candy, Springo Candy, and Vampire Candy. The yellow candy pieces makes impact while you move and they are Bitsize Candy, Weeglee Candy, Bloway Candy, and Bowlo Candy.

25. Bowser is the villain in this game, but he changes his name to suit the board being played. What is his villainous name in Horror Land?

From Quiz Welcome to Horror Land!

Answer: Wizard Bowser

Wizard Bowser is an evil magician who resides in the haunted forest. The players must defeat him to become the Superstar of Horror Land.

26. In which game must you click on Boos to collect more than your opponents?

From Quiz "Mario Party DS" Games Part 4

Answer: Peek-a-Boo

"Peek-a-Boo" is a game where you must click as many boos as you can. However, you can only click a boo wearing a certain object, so be careful! When are the 1 in the 1 vs. 3... Rules: Tap as many Boos that match the target type as you can. You'll have to shift your view of the floor as you scan the crowd for them. Tips: Your view is much larger than the other team's views. But there are three of them and only one of you! Directional buttons: Shift view A, B, X, and Y: Shift view Stylus: Tap a Boo to catch it If you are the 3 in the 1 vs. 3... Rules: Tap as many Boos that match the target tpe as you can. You'll have to shift your view of the floor as you scan the crowd for them. Tips: The single player's view is much larger than your team's views. Fortunately, there are three of you, so divide up the floor for your search! Directional buttons: Shift view A, B, X, and Y: Shift view Stylus: Tap a Boo to catch it

27. In which game must you blow out a bomb?

From Quiz "Mario Party DS" Games Part 3

Answer: Short Fuse

"Bob-ombs Away!" does not exist. "Gusty Blizzard" involves snow, and "Big Blowout" involves candles. To win "Short Fuse", you must avoid being blown up by the bomb, and try to blow up others. It is a battle game. Rules: All players take turns blowing on the bomb fuse, hoping to make the bomb blow up for the next player. If you're caught in a blast, you're out! Tips: You must blow on the bomb at least a little, or else the bomb will blow up anyway! So blow just a little, even if the fuse is very short! Mic: Blow on the fuse

28. What are the only two playable characters that are not unlocked right from the beginning?

From Quiz "Mario Party 8" for the Wii

Answer: Blooper and Hammer Bro

Both of these characters can be unlocked in the same way: simply playing through to the end of the single-player mode, "Star Battle". One of them will challenge you on the very last board.

29. How much does a star cost?

From Quiz Mario Party 2

Answer: 20 coins

Toad gives you the star. You can also steal a star from another player with Boo, which costs 50 coins.

30. Which game is played underground?

From Quiz "Mario Party" - Mini-Games [5]

Answer: Buried Treasure

In "Buried Treasure", players dig for their prize in a large area filled with dirt and rocks. Players can also uncover arrows telling the direction of the chest. This game costs 150 coins to buy in Mushroom Village.

This is category 13289
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.