FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
FZero Quizzes, Trivia and Puzzles
FZero Quizzes, Trivia

F-Zero Trivia

F-Zero Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games D-F

Fun Trivia
5 F-Zero quizzes and 50 F-Zero trivia questions.
1.
  "F-Zero X" Characters and Cars    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz was designed to test your knowledge of the characters and cars of "F-Zero X" for the Nintendo 64. Good luck!
Tough, 10 Qns, kyleisalive, Mar 28 05
Tough
kyleisalive editor
344 plays
2.
  "F-Zero GX" Track Spectator    
Multiple Choice
 10 Qns
Kept an eye on the tracks while you raced? Took a moment to smell the roses during Story Mode? We'll see how much you know the tracks from "F-Zero GX" on the Gamecube.
Average, 10 Qns, Krethean, Jan 12 09
Average
Krethean
163 plays
3.
  "F-Zero GX" Master    
Multiple Choice
 10 Qns
"F-Zero GX" on the Nintendo GameCube is arguably the best racer of all time, but how much do you really know about the future of racing? Take this quiz and find out.
Tough, 10 Qns, ocicat, Jun 16 06
Tough
ocicat
319 plays
4.
  "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the characters, cars, and tracks of the best racing game on the SNES.
Tough, 10 Qns, simpsonman17, Jan 23 06
Tough
simpsonman17
373 plays
5.
  F-Zero GX    
Multiple Choice
 10 Qns
This is quite possibly the coolest racer on the Gamecube, but how much do you know?
Average, 10 Qns, pinkpont, Dec 12 05
Average
pinkpont
472 plays
trivia question Quick Question
What is the first race in Ruby Cup?

From Quiz "F-Zero GX"





F-Zero Trivia Questions

1. This track closely resembles 'Mute City - Figure Eight' from "F-Zero X" on the N64. Which track is it?

From Quiz
"F-Zero GX" Track Spectator

Answer: Mute City - Twist Road

The only difference between those two tracks is that 'Twist Road' has a (shock horror!) single twist at the end of the lap. Bit of an interesting thing to note, especially if you look at the layout before you select the track as they both have a loop and they both have the "Figure Eight" design.

2. Who drives the Blue Falcon?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: Captain Falcon

He is the most famous "F-Zero" racer and is a defender of justice. He is a big rival of Samurai Goroh.

3. Who drives the "Wild Boar"?

From Quiz "F-Zero X" Characters and Cars

Answer: Michael Chain

The "Wild Boar" is 2110 kilograms, and it has an A-type body. Its boost and grip are both rated C.

4. Who drives the Blue Falcon?

From Quiz F-Zero GX

Answer: Captain Falcon

Captain Falcon is the main Character in the game and his ship has a rating of BCB.

5. This one has steps in the air with some sharp turns at the beginning of the lap. What is this track?

From Quiz "F-Zero GX" Track Spectator

Answer: Aeropolis - Dragon Slope

A pretty fun track thanks to the airborne platforms and the sharp turns make for some nifty boost-sliding...if you can pull it off. Of course the steps make for a lot of entertainment, especially since if you miss one, as you end up in a near vertical nose dive.

6. Who Commands the Fire Stingray?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: Samurai Goroh

Very little is known about this Japanese American racer. His hideout is located in the Red Canyon.

7. What is "The Skull's" real name?

From Quiz "F-Zero X" Characters and Cars

Answer: Arbin Gordon & Arbin

Arbin drives the "Sonic Phantom" which has a body, boost, and grip of C, A, and C respectively. Arbin Gordon (aka Skull) is actually a walking skeleton. He is among the last group of racers that you can unlock.

8. What is the first race in Ruby Cup?

From Quiz F-Zero GX

Answer: Twist Road

This is quite possibly the easiest track on the game.

9. How old is Pico?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: 34

This is stated in the manual. You couldn't tell otherwise because Pico just looks like a green alien. He is also a great assasin.

10. Each pilot has his/her/its own theme song that plays in the background of their Pilot Profile. That being said, which pilot's theme song contains the following phrase: "You never know if we are watching you through secret eyes"?

From Quiz "F-Zero GX" Master

Answer: Phoenix

Here's the full first verse of the song: "You never know if we are watching you through secret eyes and Find a place where you can hide underground Change your name and change your face and Feel the heat around you It's the force; it's the order detective."

11. Who drives the Crazy Bear?

From Quiz F-Zero GX

Answer: Dr. Clash

Dr. Clash has these cool robotic arm things.

12. Speed kills on these bumps! Which track does this apply to?

From Quiz "F-Zero GX" Track Spectator

Answer: Fire Field - Undulation

There are two areas where there are tiny bumps that little those parts, boost at your own risk! These can and will send you over the guard rail and into the lava.

13. What is Dr. Stewart's home town?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: Mute City

This is the main race track in the game. There are three different versions of this track in this game. It also has super cool theme music.

14. Who drives the "Big Fang"?

From Quiz "F-Zero X" Characters and Cars

Answer: Bio Rex

The "Big Fang" has a boost/body/grip rating of B, D, A, and it weighs 1520 kilograms. There aren't that many games featuring dinosaurs in space, let alone driving a car, but Bio Rex does both.

15. What's the name of Deathborn's ship?

From Quiz F-Zero GX

Answer: Dark Schneider

You have to face Deathborn on story mode 8.

16. Which story track has you traveling through the Big Blue region at night?

From Quiz "F-Zero GX" Track Spectator

Answer: Chapter 4

There is one thing in the game that gives it away: the area below the road is a massive ocean, just like Big Blue... which isn't easy to notice. Another thing that gives it away isn't showing in the game... it's on the OST: the theme for Chapter 4 happens to be "Night of Big Blue".

17. Who built the Golden Fox?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: Kevin Stewart

While Dr. Stewart raced the Golden Fox, it was his father who built the car. Kevin Stewart is no longer living for unknown reasons.

18. Two characters are doctors. One is Dr. Stewart, who is the other?

From Quiz "F-Zero X" Characters and Cars

Answer: Dr. Clash

Dr. Clash drives the "Crazy Bear" car. It has a body/boost/grip rating of A, B, and E, and it weighs 990 kilograms.

19. What is the last track on the game? (spoiler)

From Quiz F-Zero GX

Answer: Sonic Oval

This is one of the "F-Zero AX" tracks. This is the arcade game.

20. There is a massive, black chasm under the right angle turns. Which track is it?

From Quiz "F-Zero GX" Track Spectator

Answer: Big Blue - Ordeal

After you take one last, giant jump on this wicked track, you'll see nothing but a black gap below the sharp turns. If you boost really fast you can skip one of the turns and quickly slide to take the other.

21. What is the name of Pico's car?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: Wild Goose

The Wild Goose is the round, green car. This car has pretty average stats. It is good for beginners to use.

22. What is the lightest car in the game?

From Quiz "F-Zero X" Characters and Cars

Answer: Twin Noritta

The "Twin Noritta" is driven by Gomar and Shioh, and it has a body/boost/grip rating of E, A, and C. It weighs a mere 770 kilograms. The heaviest car weighs in at 2340 kilograms and it's owned by Black Shadow.

23. How old is Pico?

From Quiz F-Zero GX

Answer: 124

He is also a hitman and has a shell.

24. What region is Chapter 2 in?

From Quiz "F-Zero GX" Track Spectator

Answer: Red Canyon

This is the ONLY track that is in Red Canyon... so there's no multiplayer track for it. You have to race Samurai Goroh and beat him while boulders crash down and block you off. The annoying thing is that he has unlimited boost power/shield power.

25. How many different difficulty levels are there?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: 4

These are knight, queen, king, and master. If you are really good and beat those first three levels, you will unlock the master difficulty level.

26. In Chapter 6 of Story Mode (Black Shadow's Trap), Blood Falcon straps a speed-sensitive bomb on the Blue Falcon. On Hard Mode, the bomb will explode if your speed dips below how many km/h?

From Quiz "F-Zero GX" Master

Answer: 750 km/h

On Normal Mode, the minimum speed is 700 km/h, and it's 800 km/h on Very Hard. These objectives are easy to meet if you can memorize the track.

27. Which person's car has a type-B body?

From Quiz "F-Zero X" Characters and Cars

Answer: Pico

Pico drives the "Wild Goose". It also has a type-B boost and a type-C grip. It weighs in at 1620 kilograms.

28. What is Blood Falcon?

From Quiz F-Zero GX

Answer: The Clone of Captain Falcon

Although he is entered as the same age as Captain Falcon he is technically 4.

29. How many different Mute City race tracks are there?

From Quiz "F-Zero" Cars, Tracks, and Drivers

Answer: 3

There is one in each grand prix. Each one is harder than the last and they can be tough if you don't know what you're doing. Be sure to drive smart, not fast.

30. What AX machine are you able to unlock by beating Story Mode Chapter 7 (The F-Zero Grand Prix) on Very Hard?

From Quiz "F-Zero GX" Master

Answer: Pink Spider

The Pink Spider is piloted by the triplets Dai, San, and Gen. Its stats are CCA, and it weighs 1100 kg.

This is category 13105
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.