FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about And Then There Was One
Quiz about And Then There Was One

And Then There Was One Trivia Quiz


Jakeroo and myself were chosen for a biosphere project and our responsibilities included taking care of an animal and something else. We quickly learned it was bad to have the animals and their favorite foods in close proximity.

A multiple-choice quiz by BxBarracuda. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia

Author
BxBarracuda
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,210
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
745
Last 3 plays: crawfish64 (5/10), Catreona (8/10), bernie73 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. From the word go I had no chance for my biosphere responsibilities being a success when they put me in charge of both the salt and which sodium loving animal? Hint


Question 2 of 10
2. Things certainly seemed doomed with my biosphere responsibilities when I was put in charge of the insects as well as which insect eating southern African animal? Hint


Question 3 of 10
3. I don't know how I did it, with regard to my biosphere responsibilities, but I chose both rodents and this member of the Felidae family to be in charge of, which didn't turn out well. Hint


Question 4 of 10
4. It's all gone, when it came to my biosphere responsibilities, at least in terms of the acacia trees I was put in charge of. This animal, which I was also put in charge of, stripped the acacia tree bare. Hint


Question 5 of 10
5. Every last one of the chestnuts that I was supposed to be keeping an eye on for my biosphere responsibilities were eaten by a web-footed avian that you might not expect to build nests in trees. What bird was this? Hint


Question 6 of 10
6. Someday I have to remember which creatures a jellyfish would be least likely to eat if I want to do my biosphere responsibilities better. I was in charge of the jellyfish and three other creatures listed, and soon only the jellyfish remained. Which of the following creatures would a jellyfish be least likely to eat? Hint


Question 7 of 10
7. I may look back at this and laugh at what I have done when it came to my biosphere responsibilities, because it's just strange to see the mutual relationship between a fungus and these animals I was responsible for taking care of. Hint


Question 8 of 10
8. But for now, it's just me, rethinking my biosphere responsibilities as all the birds under my care are at the veterinarian's offices. The masked boobies are there because of attacks from this other bird, which became ill after feasting on the boobys' blood. What type of bird got sick from drinking blood? Hint


Question 9 of 10
9. All by myself I couldn't perform my biosphere responsibilities and protect the mosquitoes, bees and wasps under my care as this insect in my care made meals of them. Hint


Question 10 of 10
10. At the end of it all, when it came to my biosphere responsibilities, I know in the future not to leave all the krill in the same area as this animal, as it ate all its food supply in three days. What large mammal did this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 26 2024 : crawfish64: 5/10
Jun 22 2024 : Catreona: 8/10
Jun 02 2024 : bernie73: 5/10
May 21 2024 : Chavs: 8/10
May 19 2024 : Guest 75: 9/10
May 19 2024 : Kat1982: 1/10
May 16 2024 : mickeyp: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From the word go I had no chance for my biosphere responsibilities being a success when they put me in charge of both the salt and which sodium loving animal?

Answer: Porcupine

Porcupines are herbivores but they also have a thing for salt in any form. Porcupines will find salt, whether it be from salt, wood coated with sodium nitrate, anything that has been sweated on, or even areas where rock salt has been used for melting of ice.
2. Things certainly seemed doomed with my biosphere responsibilities when I was put in charge of the insects as well as which insect eating southern African animal?

Answer: Meerkat

Meerkats can be found in both the Namib and Kalahari deserts of southern Africa. Though they have 'kat' in their name, meerkats are not in the cat family, they are in the mongoose family. Meerkats live in groups, are foragers and also exceptional diggers.
3. I don't know how I did it, with regard to my biosphere responsibilities, but I chose both rodents and this member of the Felidae family to be in charge of, which didn't turn out well.

Answer: Serval

The serval is a member of the family Felidae, which is the cat family and is a great rodent hunter. It will also go after small mammals, fish, reptiles and frogs. The serval can be found in various parts of Africa from the central portion to the southern tip.
4. It's all gone, when it came to my biosphere responsibilities, at least in terms of the acacia trees I was put in charge of. This animal, which I was also put in charge of, stripped the acacia tree bare.

Answer: Giraffe

Giraffes are the tallest land animal in the world and, naturally, are treetop foragers. Their tongues can be extended up to 18 inches and are a great help in scooping up all those delectable leaves. Just in case you're interested, giraffes have four stomachs (as do cows) and chew their cud in much the same manner.
5. Every last one of the chestnuts that I was supposed to be keeping an eye on for my biosphere responsibilities were eaten by a web-footed avian that you might not expect to build nests in trees. What bird was this?

Answer: Wood duck

The Carolina wood duck is related to the mandarin duck found in Asia. The Carolina wood duck population was severely threatened in the late 1800s as it faced habitat loss, being used for its meat, and it also had its feathers shipped abroad for hat making.

The Federal Migratory Bird Treaty helped to allow the Carolina wood duck population to grow again. Ducks are omnivorous, their diets ranging from weeds and grasses to insects and small fish. They can also be fond of picking chestnuts off the ground and devouring them.
6. Someday I have to remember which creatures a jellyfish would be least likely to eat if I want to do my biosphere responsibilities better. I was in charge of the jellyfish and three other creatures listed, and soon only the jellyfish remained. Which of the following creatures would a jellyfish be least likely to eat?

Answer: Coral

While jellyfish don't like coral, in 2009 a type of coral in the Red Sea was filmed eating a jellyfish. Jellyfish feed by using their tentacles in a way similar to fishing nets. Sometimes jellyfish are preyed upon by birds. Crustaceans attached to the jellyfish attract birds, causing them to swoop up the jellyfish along with the food they were after.
7. I may look back at this and laugh at what I have done when it came to my biosphere responsibilities, because it's just strange to see the mutual relationship between a fungus and these animals I was responsible for taking care of.

Answer: Leafcutter Ant

The leafcutter ants not only use the fungus to feed their larvae but also have a symbiotic relationship with the fungus. The adult ants feed off of leaf sap and bring plant material for the fungus to feed on and grow. Through a chemical signal that the ants can detect, the fungus is able to let the ants know if the plant materials the ants are bringing are toxic to it.
8. But for now, it's just me, rethinking my biosphere responsibilities as all the birds under my care are at the veterinarian's offices. The masked boobies are there because of attacks from this other bird, which became ill after feasting on the boobys' blood. What type of bird got sick from drinking blood?

Answer: Vampire Finch

Geospiza difficilis septentrionalis (more commonly known as a vampire finch) is a resident of the Galapagos. Darwin was quite famous for the study of finches. It is thought that boobies and these particular finches once lived in a symbiotic relationship in which the finches removed/ate parasites and insects from the seabirds. Over time, the boobies developed an ability to ignore the finches pecking - not a particularly good evolutionary tactic on their part since the vampire finch is the only bird now known to prefer fresh blood as its main dietary component.
9. All by myself I couldn't perform my biosphere responsibilities and protect the mosquitoes, bees and wasps under my care as this insect in my care made meals of them.

Answer: Dragonflies

Dragonfly larvae are known as nymphs and dragonflies tend to be found around water. Dragonflies are predators to other small insects which can be more bothersome to humans. Around the world dragonflies have been viewed different ways in culture. They were admired by Native Americans, they were feared by Europeans, and some Asian societies used the dragonflies in medicine.
10. At the end of it all, when it came to my biosphere responsibilities, I know in the future not to leave all the krill in the same area as this animal, as it ate all its food supply in three days. What large mammal did this?

Answer: Blue Whale

Given their choice, walruses want as many clams as they can get. The only whales who prefer krill (small crustaceans similar to shrimp) are baleen whales, who have a special feeding apparatus that operates like a "sieve". Belugas and orcas are opportunistic feeders.

This means they have actual teeth and eat pretty much everything whole - without screening or chewing. Their pearly whites are mostly meant for grasping and tearing rather than chewing. At an average of 98 feet in length and over 150 metric tons in weight, blue whales are pretty much impossible to keep in captivity.
Source: Author BxBarracuda

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us