FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Big Hairy Monsters
Quiz about Big Hairy Monsters

Big Hairy Monsters Trivia Quiz


This quiz is about the biggest and hairiest of many types of animals. There will probably be some smooth-skinned, scaly or slimy examples too!

A multiple-choice quiz by CmdrK. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Animal Trivia
  8. »
  9. Animal Records

Author
CmdrK
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
358,183
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
916
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: nnouner (7/10), Guest 74 (7/10), Guest 173 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Considering physical averages, which of the following is the heaviest bird that is able to fly?
Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is the largest land carnivore? Hint


Question 3 of 10
3. This may make you stay out of the water: which of these is the largest reptile?
Hint


Question 4 of 10
4. Forget that mouse you think you heard in your attic last night, what is the world's largest rodent?
Hint


Question 5 of 10
5. If I told you the largest amphibian could grow to a length of 6 ft./180 cm., what would you tell me its name is? Hint


Question 6 of 10
6. Of domesticated animals, which would be the largest rabbit or hare in the world? Hint


Question 7 of 10
7. We seem to have "mega-" categories for almost everything these days, so which 'vixen' is the largest megabat? Hint


Question 8 of 10
8. Look carefully at what's in the grass because the question is: which is the largest snake?
Hint


Question 9 of 10
9. Would you care to guess which is the largest arthropod in the world alive today? Hint


Question 10 of 10
10. A question in this quiz asked about the heaviest bird that can fly but which is the largest flightless bird? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : nnouner: 7/10
Apr 19 2024 : Guest 74: 7/10
Apr 18 2024 : Guest 173: 8/10
Apr 18 2024 : Guest 201: 2/10
Apr 15 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 08 2024 : matthewpokemon: 8/10
Mar 28 2024 : wjames: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Considering physical averages, which of the following is the heaviest bird that is able to fly?

Answer: Dalmatian pelican

Although the albatross has a larger wingspan, the Dalmatian pelican, with a wingspan of 10 ft./3.04 m. and a mean weight of 25 lb./11.5 kg., takes the honors. And that's without a bill full of fish.
2. Which of these is the largest land carnivore?

Answer: Both of these

It's a toss-up between the two. They are nearly identical in all body measurements, so the polar and Kodiak bears get to share this distinction.
3. This may make you stay out of the water: which of these is the largest reptile?

Answer: Saltwater crocodile

Look out, it's the croc! The saltwater crocodile has a range from Australia through Southeast Asia to eastern India. With an average size of 18 ft./5.5 m. and a weight of up to 2,200 lb./1,000 kg., it can kill almost anything that enters its territory.
4. Forget that mouse you think you heard in your attic last night, what is the world's largest rodent?

Answer: Capybara

While it may be related to the guinea pig, the capybara claims top-spot among the rodentia. Growing up to 4.9 ft./1.5 m. and 232 lb./105.4 kg., the highly-sociable animal can sometimes be found in groups of up to 100; they would need a lot of attic space.
5. If I told you the largest amphibian could grow to a length of 6 ft./180 cm., what would you tell me its name is?

Answer: Chinese giant salamander

The Chinese giant salamander is the big winner here. Few other amphibians even come close to its size. It is considered critically endangered due to habitat loss and over-collecting: it is considered a delicacy and is used in traditional Chinese medicine.
6. Of domesticated animals, which would be the largest rabbit or hare in the world?

Answer: Flemish giant

The Flemish giant is an old breed of rabbit, with a history going back to the 16th century near Ghent, Belgium. They can weigh up to 28 lb./12.7 kg., larger than some dog species.
7. We seem to have "mega-" categories for almost everything these days, so which 'vixen' is the largest megabat?

Answer: Giant golden-crowned flying fox

The giant golden-crowned flying fox, or golden-capped fruit bat, is the largest of the megabats with a wingspan of up to 5.9 ft./1.8 m. It is a resident of the Philippines, so unless you live or visit there, you don't have to worry about the old wives' tale of one getting tangled in your hair!
8. Look carefully at what's in the grass because the question is: which is the largest snake?

Answer: green anaconda

Some pythons can grow to greater length, but the green anaconda is largest in combined size; up to 25 ft./7.5 m. and 550 lb./250 kg. It is found in northern South America.
9. Would you care to guess which is the largest arthropod in the world alive today?

Answer: Japanese spider crab

The Japanese spider crab lives in the waters near its namesake and can have a leg span of 12 ft./3.8 m. Sounds like a pretty big meal!
10. A question in this quiz asked about the heaviest bird that can fly but which is the largest flightless bird?

Answer: Ostrich

The ostrich takes the prize in this category. A male ostrich can be 9.2 ft./2.8 m. tall. An ostrich can run at speeds of up to 60.6 mph/97.5km/h, making it the fastest two-legged animal in the world.
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us