FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Roamers of the Night
Quiz about Roamers of the Night

Roamers of the Night Trivia Quiz


What's in the dark?

A multiple-choice quiz by sharkfin1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia

Author
sharkfin1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
375,342
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
982
Last 3 plays: jmac5cicada (10/10), xxFruitcakexx (9/10), Guest 71 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. You see a strange cat-like creature with a striped tail and a blindfold run outside your window as you get ready for bed. What did you probably just see? Hint


Question 2 of 10
2. You pull out of your driveway at 6:00 in the morning to go to work, but as you back up you see a dead animal that looks like a large rat. What is this mammal? Hint


Question 3 of 10
3. A bird call wakes you in the middle of the night, but you can't make out what species it is. What is the name of this common bird of the night, that calls "who", and does not make a sound when it flies?

Answer: (One Word, Great horned ____)
Question 4 of 10
4. Honeybees are the predators of skunks.


Question 5 of 10
5. What is the behavior called when animals sleep during the day and are active at night? Hint


Question 6 of 10
6. All bears are nocturnal.


Question 7 of 10
7. If you hear small feet crawling around at night, and you find tiny balls everywhere, what kind of pest do you probably have? Hint


Question 8 of 10
8. With various types, including humane versions, which of these is a method of ridding your home of an infestation by certain rodents? Hint


Question 9 of 10
9. Megabats can have a wingspan of 14 feet long.


Question 10 of 10
10. There are nocturnal creatures everywhere, but what is the scientific name of the dwarf leopard, also known as the ocelot? Hint





Most Recent Scores
Jun 29 2024 : jmac5cicada: 10/10
Jun 25 2024 : xxFruitcakexx: 9/10
Jun 23 2024 : Guest 71: 9/10
Jun 19 2024 : ramses22: 8/10
Jun 10 2024 : Chavs: 10/10
Jun 07 2024 : CardoQ: 10/10
Jun 02 2024 : bernie73: 8/10
May 30 2024 : nikkitem: 10/10
May 24 2024 : driver88: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You see a strange cat-like creature with a striped tail and a blindfold run outside your window as you get ready for bed. What did you probably just see?

Answer: Raccoon

Raccoons are known for their face, that looks like a blindfold. These creatures usually come out at night.
2. You pull out of your driveway at 6:00 in the morning to go to work, but as you back up you see a dead animal that looks like a large rat. What is this mammal?

Answer: Opossum

This creature is not dead, but is merely playing dead as its many predators are always around.
3. A bird call wakes you in the middle of the night, but you can't make out what species it is. What is the name of this common bird of the night, that calls "who", and does not make a sound when it flies?

Answer: Owl

Owls usually sleep during the day then go active at night as they hunt for other nocturnal creatures.
4. Honeybees are the predators of skunks.

Answer: False

More like vice-versa. Skunks prey largely on honeybees, and are one of the honeybee's largest predators.
5. What is the behavior called when animals sleep during the day and are active at night?

Answer: Nocturnality

This is done as it is easier for these animals to catch prey in the dark because they have better senses.
6. All bears are nocturnal.

Answer: False

Most bears are awake for most of the day, but only a few bears are awake for most of the night.
7. If you hear small feet crawling around at night, and you find tiny balls everywhere, what kind of pest do you probably have?

Answer: Mice

Mice are the main food of many creatures, and will often seek shelter from the cold of winter inside your house.
8. With various types, including humane versions, which of these is a method of ridding your home of an infestation by certain rodents?

Answer: Mousetraps

Mousetraps come in different shapes and sizes, some of which trap the mice so you can release them well away from home. The other items listed kill insects.
9. Megabats can have a wingspan of 14 feet long.

Answer: false

The largest megabats have a wingspan of five feet, but do not have very good echolocation.
10. There are nocturnal creatures everywhere, but what is the scientific name of the dwarf leopard, also known as the ocelot?

Answer: Leopardus pardalis

The ocelot lives in South and Central America, and has been seen in the southern portion of the United States.
Source: Author sharkfin1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us