Quiz about Brain Drain
Quiz about Brain Drain

Brain Drain Trivia Quiz


This quiz will not really drain your brain but provide you knowledge. So play it and enjoy.

A multiple-choice quiz by kiran66. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Word Play
  8. »
  9. Analogies

Author
kiran66
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
376,084
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1518
Last 3 plays: kittyBk (9/10), Swampie50 (9/10), Guest 110 (9/10).
1. Short : Tall :: Right : ? Hint

Left
Down
Correct
Sad

2. Heart : Blood :: Lungs : ? Hint

Water
Air
Oil
Tar

3. Bird is to fly, in the same way fish is to what? Hint

Dance
Run
Fight
Swim

4. Bees are to apiculture in the same way silkworms are to what? Hint

Sericulture
Aviculture
Agriculture
Hopiculture

5. Galileo is to Italy in the same way Einstein is to India.

True
False

6. Plants are to herbivores in the same way flesh is to what? Hint

Tervivores
Herbivores
Carnivores
Saphrotrops

7. Bat is to ball in the same way racquet is to what? Hint

Cards
Books
Shuttlecock
Badminton

8. Rectangle is to 4 in the same way what is to 3? Hint

Circle
Triangle
Square
Pentagon

9. Square is to cube in the same way what is related to sphere? Hint

Pentagon
Triangle
Circle
Rectangle

10. Pine is to mountains in the same way cactus is to what? Hint

Space
Sea
Desert
River banks


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Short : Tall :: Right : ?

Answer: Left

As short is the opposite of tall, in the same way the opposite of right is left. Right means towards the right side and left means towards left side.
2. Heart : Blood :: Lungs : ?

Answer: Air

As heart takes impure blood from body and pumps pure blood into body again in same way lungs takes impure air from atmosphere and purify it and send it to heart for blood purification.
3. Bird is to fly, in the same way fish is to what?

Answer: Swim

As birds fly in air in the same way fish swim in water. Fishes have gills that help them in breathing underwater.
4. Bees are to apiculture in the same way silkworms are to what?

Answer: Sericulture

Rearing of bees is called apiculture in the same way rearing of silkworms is called sericulure. Silkworms are reared for silk which is later used for making clothes and for other purposes.
5. Galileo is to Italy in the same way Einstein is to India.

Answer: False

Galileo was born in Italy and Einstein was born in Germany. So Einstein should be related to Germany not to India. Einstein was a great physicist of his time. He gave us the theory of 'the photoelectric effect' and 'the theory of relativity'.
6. Plants are to herbivores in the same way flesh is to what?

Answer: Carnivores

Plants eaters are called herbivores in the same way flesh eaters are called carnivores. Carnivores include big cats such as lions, tigers, jaguars etc. which only eat flesh.
7. Bat is to ball in the same way racquet is to what?

Answer: Shuttlecock

Cricket is played by bat and ball in same way badminton is played by racquet and shuttlecock. It is an interesting game which is played with two players or maybe more like in doubles.
8. Rectangle is to 4 in the same way what is to 3?

Answer: Triangle

As rectangle has four sides in the same way a triangle has three sides. The length of three sides may differ in triangle. If all three sides are different then it is a scalene triangle. If two sides are similar then it is an isosceles triangle and if all sides are equal then it is an equilateral triangle.
9. Square is to cube in the same way what is related to sphere?

Answer: Circle

The cross section area of a cube is square in the same way cross section area of sphere is circle. Cross section area simply refers to the two dimensional shape that we see when a three dimension object is sliced. If we sliced a cube we will see a square in same way way when we slice a sphere we will see a circle.
10. Pine is to mountains in the same way cactus is to what?

Answer: Desert

Pine trees are coniferous hence grows on mountains at high altitudes in the same way cactus needs very little water hence grows in the desert. Their leaves are modified to spines that prevents water loss.
Source: Author kiran66

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : kittyBk: 9/10
Dec 01 2022 : Swampie50: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 110: 9/10
Nov 16 2022 : Guest 73: 9/10
Nov 14 2022 : haberlandh: 9/10
Nov 14 2022 : Guest 216: 10/10
Nov 09 2022 : Guest 1: 9/10
Nov 08 2022 : Guest 150: 9/10
Nov 05 2022 : Guest 208: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Fun with Analogies Average
2. 10 More Analogies Average
3. Challenging Analogies Difficult
4. 10 Analogies Average
5. 10 Additional Analogies Average
6. Let's Compare Difficult
7. Analogies... With A Twist Tough
8. Five Little Analogies Very Difficult
9. 10 Analogies, The Sequel Tough
10. Fun With Analogies Easier
11. Analogies I Very Easy
12. Word Association Easier

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us