FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about About Denzel Washington
Quiz about About Denzel Washington

About Denzel Washington Trivia Quiz


Here's one for one of the greatest actors!

A multiple-choice quiz by zazaluo. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities T-Z

Author
zazaluo
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2492
Last 3 plays: TonyC8 (3/10), Guest 136 (3/10), Guest 75 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which astrological sign was he born under? Hint


Question 2 of 10
2. His 1981 debut, in a forgettable movie with George Segal, was called _________ ? Hint


Question 3 of 10
3. When did he marry Pauletta? Hint


Question 4 of 10
4. In 2002, Denzel won a Golden Globe award for his role in 'Training Day' (2001)?


Question 5 of 10
5. In 'St. Elswhere', he played Dr. ________ Chandler ? Hint


Question 6 of 10
6. In 'Virtuosity' he performed with a little-known actor who has since made it big. Who was that actor?

Answer: (Two words, or just surname ... SID 6.7)
Question 7 of 10
7. In which of these movies did Denzel not portray an officer of the law? Hint


Question 8 of 10
8. He starred in two films in which Michael Jordan made appearances. Name either one of them.

Answer: (Three Words, or Two Words)
Question 9 of 10
9. In which of these movies did he star along with Gene Hackman? Hint


Question 10 of 10
10. Name one of his four children?

Answer: ( One Word .. first name only)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : TonyC8: 3/10
May 23 2024 : Guest 136: 3/10
May 08 2024 : Guest 75: 7/10
May 06 2024 : Peachie13: 10/10
Apr 24 2024 : Dreessen: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 174: 4/10
Apr 22 2024 : Guest 165: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which astrological sign was he born under?

Answer: Capricorn

He was born December 28, 1954.
2. His 1981 debut, in a forgettable movie with George Segal, was called _________ ?

Answer: Carbon Copy

He was pretty cute then.
3. When did he marry Pauletta?

Answer: 1983

Some sites give his year of marriage as 1982 - Denzel confirmed the year as 1983 in an interview with celebsite.com: "I've never been the most romantic man. I proposed to her over the phone. I was working at the time on St. Elsewhere. And when we got married in '83, I was doing A Soldier's Play on stage.

After the wedding, on Sunday, I had to be back at Tuesday night's show, so that was our big two-day honeymoon." They have four adorable kids together. They renewed their vows in South Africa with Archbishop Desmond Tutu officiating in 1995.
4. In 2002, Denzel won a Golden Globe award for his role in 'Training Day' (2001)?

Answer: False

He was nominated for a Golden Globe (Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama). He won a well-deserved Oscar (Best Actor in a Leading Role).
5. In 'St. Elswhere', he played Dr. ________ Chandler ?

Answer: Phillip

I loved this show.
6. In 'Virtuosity' he performed with a little-known actor who has since made it big. Who was that actor?

Answer: Russell Crowe

I had to see the movie again, after I saw 'Gladiator'.
7. In which of these movies did Denzel not portray an officer of the law?

Answer: Devil in a Blue Dress

He was a private detective, not a cop.
8. He starred in two films in which Michael Jordan made appearances. Name either one of them.

Answer: He Got Game

I liked 'Malcolm X'. Micahel Jordan appeared as himself in an uncredited role (at the end of the credits).
9. In which of these movies did he star along with Gene Hackman?

Answer: Crimson Tide

I loved the part where he takes over the ship, and the captain takes it back, then Denzel takes control again.
10. Name one of his four children?

Answer: John

John's the oldest (1984). Katia was born in 1987, and Malcolm and Olivia are twins (born 1991).
Source: Author zazaluo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us