Quiz about Body Piercing
Quiz about Body Piercing

Body Piercing Trivia Quiz


Piercing has become a common trend, but do you know the lesser known facts about this body modification?

A multiple-choice quiz by littlevicious. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Body Piercings & Tattoos

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,194
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1408
Last 3 plays: Guest 168 (0/10), Guest 96 (6/10), Karynce (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The piercing located in the thick cartilage in the middle of your nose, (between the nostrils) is called a what piercing? Hint

bull ring
septum
tragus
helix

2. Which is NOT an example of a surface piercing? Hint

navel
nostril
nape
wrist

3. What would a professional piercer recommend as an antibiotic for cleaning body piercings? Hint

nothing
rubbing alcohol
antibiotic soap
hydrogen peroxide

4. Which is NOT a piercing found in the ear? Hint

rook
helix
bridge
conch

5. One way to short cut the process of stretching out a piercing is by using a... Hint

hole puncher
dermal punch
a large piercing gun
knife

6. As the number of a piercing gauge goes down... Hint

the size goes up
the cost to pierce it goes up
the size goes down
the cost to pierce it goes down

7. Penis piercings can be stretched out to large sizes.

True
False

8. Which is NOT a type of body piercing jewelry? Hint

horse-shoe barbell
beaded post ring
banana barbell
captive bead ring

9. What is something that other cultures (and sometimes ours) generally DON'T use piercings for? Hint

torturing enemies
a right of passage into adulthood
showing wealth
spiritual awakening

10. What is 'play piercing'? Hint

unprofessional piercing
fake piercings
blindfolding someone and piercing them in an unknown place
getting hundreds of temporary piercings at one time for pleasure


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The piercing located in the thick cartilage in the middle of your nose, (between the nostrils) is called a what piercing?

Answer: septum

Although this piercing resembles the ring placed in a bull's nose, it is called a 'septum' piercing.
2. Which is NOT an example of a surface piercing?

Answer: nostril

A surface piercing is a piercing that requires the skin to be pinched up in order to pierce through two surfaces.
3. What would a professional piercer recommend as an antibiotic for cleaning body piercings?

Answer: antibiotic soap

Although it is important to clean piercings, rubbing alcohol and hydrogen peroxide eat away at the newly healing skin around the piercing.
4. Which is NOT a piercing found in the ear?

Answer: bridge

The 'bridge' is actually a piercing through the soft skin at the top of the nose, between the eyes.
5. One way to short cut the process of stretching out a piercing is by using a...

Answer: dermal punch

A dermal punch is an instrument used to cut a hole of skin out of an area (usually the ear) to get a large gauge piercing in it.
6. As the number of a piercing gauge goes down...

Answer: the size goes up

Piercing gauges usually run from very small -around a 20 gauge- up to larger plugs -00(double zero)gauge- to being measured in inches for very large plugs.
7. Penis piercings can be stretched out to large sizes.

Answer: true

It is possible to get very large gauges in several kinds of penis piercings.
8. Which is NOT a type of body piercing jewelry?

Answer: beaded post ring

I don't know what a 'beaded post ring' would look like...
9. What is something that other cultures (and sometimes ours) generally DON'T use piercings for?

Answer: torturing enemies

As far as I know, most people use piercings for positive means, even if it is the pain of piercing that brings them pleasure.
10. What is 'play piercing'?

Answer: getting hundreds of temporary piercings at one time for pleasure

The trend of 'play piercing' is slowly gaining popularity in the world of underground body modification. Many people have hundreds of needles placed in various parts of their body, which is said to bring about many pleasurable or spiritual sensations. The needles are then all removed from the body.
Source: Author littlevicious

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 04 2022 : Guest 168: 0/10
Dec 03 2022 : Guest 96: 6/10
Dec 03 2022 : Karynce: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 80: 8/10
Nov 28 2022 : Guest 45: 3/10
Nov 28 2022 : Guest 46: 8/10
Nov 27 2022 : Guest 94: 5/10
Nov 26 2022 : Guest 50: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 120: 10/10

Score Distribution

quiz
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us