Quiz about A Wrinkle in Time by Madeline LEngle
Quiz about A Wrinkle in Time by Madeline LEngle

'A Wrinkle in Time' by Madeline L'Engle Quiz


I just recently finished reading this book for the 4th time and just had to make a quiz about it. Hope you like it!

A multiple-choice quiz by Jacquilyn. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. Madeline L'Engle

Author
Jacquilyn
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
409,201
Updated
Nov 15 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
39
Last 3 plays: BigTriviaDawg (8/10), Guest 73 (5/10), Triviaballer (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In chapter 1 Meg wakes up due to a big storm and goes down-stairs. Who is waiting in the kitchen to meet her? Hint

Mom
Charles Wallace
Sandy
Dennys

2. While Meg, Mom and Charles Wallace are drinking some hot cocoa Fortinbras starts barking. Which of the Mrs. Ws comes in with her wet boots and several layers of clothing? Hint

Mrs. Whatsit
Mrs. Who
Mrs. Which
none of them, it was Calvin

3. Mrs. Whatsit said what that upset Mrs. Murrey?

Answer: (one word)
4. What kind of scientist is Mr. Murrey? Hint

Physicist
Geneticist
Immunologist
Biologist

5. Who did they go to see before heading to Camozotz? Hint

It
Mrs. Murry
The happy medium
Aunt beast

6. What subject did Meg help Calvin in? Hint

English
Science
History
Math

7. What gift did Mrs. Whatsit give Meg? Hint

The glasses
A quote
Her instruction
Her faults

8. How did Meg and Calvin get to Aunt Beast's planet? Hint

Mrs. Whatsit tessered them
Mrs. Which tessered them
Mrs. Who tessered them
Mr. Murrey tessered them

9. Did Meg go back to Camozotz by herself?

Yes
No

10. What did Meg have that It didn't?

Hate
Love


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In chapter 1 Meg wakes up due to a big storm and goes down-stairs. Who is waiting in the kitchen to meet her?

Answer: Charles Wallace

When Meg goes down-stairs and meets Charles Wallace at the table she finds out he had made hot chocolate for both her and her mom who came in a little later.
2. While Meg, Mom and Charles Wallace are drinking some hot cocoa Fortinbras starts barking. Which of the Mrs. Ws comes in with her wet boots and several layers of clothing?

Answer: Mrs. Whatsit

Mrs. Whatsit walks in behind Mom and stays until her feet dry a little from the storm she had been walking in. Meg also makes her a sandwich to eat while her feet dry.
3. Mrs. Whatsit said what that upset Mrs. Murrey?

Answer: tesseract

The tesseract is the project Mr. Murrey had been working on when he disappeared. This is a mode of transportation used by all the Mrs. Ws.
4. What kind of scientist is Mr. Murrey?

Answer: Physicist

We are told this in Chapter 2 when Mr. Jenkins asks Meg what her dad's job WAS and she replies with, "'He IS a physicist.' Meg bared her teeth to reveal the two ferocious lines of braces." She obviously believes her father is still alive after missing for several years.
5. Who did they go to see before heading to Camozotz?

Answer: The happy medium

While they were there the happy medium showed Calvin and Meg's mothers. After that the happy medium fell asleep and they left to go to Camazotz.
6. What subject did Meg help Calvin in?

Answer: Math

Before dinner Meg showed Calvin a different and easier way to do his math homework. Calvin was quite surprised because Meg was a couple grades below him.
7. What gift did Mrs. Whatsit give Meg?

Answer: Her faults

Mrs. Which gave Meg her glasses and Calvin a quote. Mrs. Who gave her instruction and Mrs. Whatsit gave Meg her faults, which turns out to be Love.
8. How did Meg and Calvin get to Aunt Beast's planet?

Answer: Mr. Murrey tessered them

Mr. Murrey saved their lives by tessering them to a nearby planet. Because Meg was hurt, the natives help them and saved her life.
9. Did Meg go back to Camozotz by herself?

Answer: Yes

Right before she left she made up with her dad and then Calvin kissed her. She then left to go save Charles Wallace.
10. What did Meg have that It didn't?

Answer: Love

They then went home and met a very happy Mrs. Murrey. Meg was also way more confident in herself than she was at the beginning of the book.
Source: Author Jacquilyn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : BigTriviaDawg: 8/10
Nov 23 2022 : Guest 73: 5/10
Nov 21 2022 : Triviaballer: 7/10
Nov 20 2022 : Strike121: 2/10
Nov 19 2022 : workisboring: 2/10
Nov 18 2022 : wjames: 10/10
Nov 18 2022 : blaster2014: 4/10
Nov 17 2022 : Changeling_de: 4/10
Nov 17 2022 : fado72: 10/10

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us