FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Australia For Kids
Quiz about All About Australia For Kids

All About Australia For Kids Trivia Quiz


How much do you know about Australia? Take this quiz and find out!

A multiple-choice quiz by NatalieW. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Author
NatalieW
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,613
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
14973
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 119 (9/10), Guest 87 (10/10), Guest 84 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is another name for Australia? Hint


Question 2 of 10
2. Which Australian animal has a long tail, a pouch and hops to get around? Hint


Question 3 of 10
3. If I was in Australia eating a lamington, what would I be eating? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following animals would you NOT be likely to see living in the wild in Australia? Hint


Question 5 of 10
5. Steve Irwin was known as __________. Hint


Question 6 of 10
6. In which Australian city would you find the Opera House? Hint


Question 7 of 10
7. If it's Christmas in Australia, what season is it? Hint


Question 8 of 10
8. What does a koala like to eat? Hint


Question 9 of 10
9. What kind of animals live in the Great Barrier Reef? Hint


Question 10 of 10
10. Australia is completely surrounded by water on all sides.





Most Recent Scores
Today : Guest 119: 9/10
Today : Guest 87: 10/10
Today : Guest 84: 9/10
Today : Guest 108: 10/10
Today : Guest 180: 10/10
Jul 10 2024 : Guest 175: 10/10
Jul 10 2024 : Guest 1: 8/10
Jul 10 2024 : Guest 86: 4/10
Jul 10 2024 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is another name for Australia?

Answer: Down Under

Australia is sometimes called the land "Down Under". This is because if you look on a map, it is located in the bottom half of the Earth.
2. Which Australian animal has a long tail, a pouch and hops to get around?

Answer: kangaroo

There are lots of kangaroos in Australia! Kangaroos carry their babies (which are called joeys) in a pouch.
3. If I was in Australia eating a lamington, what would I be eating?

Answer: A cake

Lamingtons are a type of cake that Australians love to eat! Lamingtons are made by dipping pieces of sponge cake in chocolate sauce and then rolling them in coconut. Yum!
4. Which of the following animals would you NOT be likely to see living in the wild in Australia?

Answer: lion

Lions are most commonly found in Africa. Australia has lions in zoos, but none really living in the wild. Koalas, kangaroos and platypuses can all be found living in the wild in Australia.
5. Steve Irwin was known as __________.

Answer: The Crocodile Hunter

Crocodiles live in the north of Australia. They are very dangerous!
6. In which Australian city would you find the Opera House?

Answer: Sydney

Sydney is Australia's biggest city. The Sydney Opera House was made to look like the white sails of a ship.
7. If it's Christmas in Australia, what season is it?

Answer: Summer

The seasons in Australia are the reverse of those in the northern part of the world. Summer is from December to February, Autumn from March to May, Winter from June to August and Spring from September to November.
8. What does a koala like to eat?

Answer: eucalyptus leaves

Koalas like to eat eucalyptus leaves. They get all the water they need from eating leaves and never have to have a drink!
9. What kind of animals live in the Great Barrier Reef?

Answer: fish

The Great Barrier Reef is a coral reef in the sea east of Australia. Lots of colourful fish live there!
10. Australia is completely surrounded by water on all sides.

Answer: True

Australia is sometimes referred to as the "Island Continent" because it looks rather like a big island floating in the water! A continent is a large mass of land. Other examples of continents include Europe and Asia.
Source: Author NatalieW

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us