FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Harry Potter and the Order of the Phoenix
Quiz about Harry Potter and the Order of the Phoenix

The Ultimate Harry Potter and the Order of the Phoenix Quiz | Harry Potter


This is about the fifth book installment of J.K. Rowling's "Harry Potter" series and not about what was in the movie. I hope you like it!

A multiple-choice quiz by jarah_dawson. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 5

Author
jarah_dawson
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
339,408
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
546
- -
Question 1 of 10
1. Who said this:
"What prefers the dark?"
Hint


Question 2 of 10
2. How many years has Professor Snape been teaching at Hogwarts? Hint


Question 3 of 10
3. When was Harry's disciplinary hearing at the Ministry of Magic? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the member of the D.A. who mastered the Shield Charm faster than everyone except Hermione? Hint


Question 5 of 10
5. Who said this?
"I'm sorry... I suppose it's just learning all this stuff... It just makes me... wonder whether... if he'd known it all... he'd still be alive..."
Hint


Question 6 of 10
6. Where did Harry and Cho go when they were together on Valentines Day? Hint


Question 7 of 10
7. What ward was Mr. Weasley in at St. Mungo's when he was attacked by the snake? Hint


Question 8 of 10
8. When is Neville Longbottom's birthday? Hint


Question 9 of 10
9. What was the number to be dialed for one to enter the Ministry of Magic? Hint


Question 10 of 10
10. Who Disapparated at Privet Drive, which caused the Muggle inhabitants to panic? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 10 2024 : Guest 82: 9/10
Jan 07 2024 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said this: "What prefers the dark?"

Answer: Malfoy

Malfoy said this when Hagrid was about to introduce to them the thestrals on their way to the dark forest.
2. How many years has Professor Snape been teaching at Hogwarts?

Answer: 14

Professor Snape said this when Professor Umbridge asked him, during her inspection as the High Inquisitor on Potions Class.
3. When was Harry's disciplinary hearing at the Ministry of Magic?

Answer: August 12

It was stated on the letter sent by the Ministry of Magic when they changed their mind about his expulsion for using magic outside school.
4. Who was the member of the D.A. who mastered the Shield Charm faster than everyone except Hermione?

Answer: Neville

This was because Neville probably was vengeful about what happened to his parents -- driven to insanity by one of You-Know-Who's Death Eaters, Bellatrix Lestrange.
5. Who said this? "I'm sorry... I suppose it's just learning all this stuff... It just makes me... wonder whether... if he'd known it all... he'd still be alive..."

Answer: Cho Chang

Cho said this line when she and Harry were the last ones left inside the Room of Requirement in explanation to why she was crying even though nothing bad had happened. After this, she and Harry kissed!
6. Where did Harry and Cho go when they were together on Valentines Day?

Answer: Madam Puddifoot's tea shop

They went there by Cho's decision so they could calmly talk about Cedric's death. Unfortunately, Harry didn't approve of it, so instead of being romantic, their date became a complete fiasco.
7. What ward was Mr. Weasley in at St. Mungo's when he was attacked by the snake?

Answer: Dai Llewellyn Ward

They read it on a sign at St. Mungo's when Harry and his friends were visiting Mr. Weasley in the hospital after he had been attacked by Voldemort's snake whom he possessed that time -- Nagini.
8. When is Neville Longbottom's birthday?

Answer: July 30

Dumbledore told Harry this fact after the latter had heard the prophecy and when Dumbledore was explaining the contents of the prophecy.
9. What was the number to be dialed for one to enter the Ministry of Magic?

Answer: 62442

Mr. Weasley first used it when he went to the Ministry of Magic to accompany Harry to his Disciplinary Hearing.
10. Who Disapparated at Privet Drive, which caused the Muggle inhabitants to panic?

Answer: Mundungus Fletcher

Mundungus Disapparated so he could deal with stolen cauldrons instead of doing his job in the Order of the Phoenix to look after Harry, so the latter could not be harmed by Voldemort or by his followers.
Source: Author jarah_dawson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us