FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nothin to Sneeze At
Quiz about Nothin to Sneeze At

Nothin' to Sneeze At Trivia Quiz


This quiz is like my 'Try Not to Yawn' quiz, but this time the subject is sneezes. I doubt this quiz will cause you to sneeze, well, unless you're allergic to quizzes. :) Have fun and enjoy!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Verbs

Author
NalaMarie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
302,172
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1856
Last 3 plays: Trufflesss (10/10), emfrosty (6/10), xchasbox (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to a popular children's song, what was lost when somebody sneezed? Hint


Question 2 of 10
2. What would you say in German after someone sneezed? Hint


Question 3 of 10
3. "The good psychic would pick up the phone before it rang. Of course it is possible there was no one on the other line. Once she said, 'God Bless you'. I said, 'I didn't sneeze'. She looked deep into my eyes and said, 'You will, eventually.' And darn it if she wasn't right. Two days later I sneezed."
Which popular stand-up comedienne quoted this in her book, "My Point...and I Do Have One"?
Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following television programs aired an episode titled, "Sneeze", on October 5, 2006 in the U.S.? Hint


Question 5 of 10
5. What word is missing from this poem: "Mister!", he said with a sawdusty sneeze, "I am the ___, I speak for the trees"?

Answer: (One Word-Dr. Seuss)
Question 6 of 10
6. Using American Sign Language, the sign for 'sneeze' is holding your index finger under your nose as if you were trying to suppress a sneeze.


Question 7 of 10
7. Which singer/songwriter released a single titled, "Caught A Lite Sneeze" in 1996? Hint


Question 8 of 10
8. Bart: "Well if your soul's real, where is it?"
?: "It's kinda in here, and when you sneeze, that's your soul trying to escape. Saying 'God bless you' crams it back in. And when you die, it squirms out and flies away!"
Bart: "What if you die in a submarine at the bottom of the ocean."
?: "Oh, it can swim. It's even got wheels, in case you die in the desert and have to drive to the cemetery."

With which of the following characters did Bart have this conversation?
Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following are superstitions about sneezing? Hint


Question 10 of 10
10. What is the definition of 'sneeze'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 26 2024 : Trufflesss: 10/10
Mar 22 2024 : emfrosty: 6/10
Mar 05 2024 : xchasbox: 8/10
Feb 26 2024 : Hayes1953: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to a popular children's song, what was lost when somebody sneezed?

Answer: my meatball

Sung to the tune of "On Top of Old Smoky", "On Top of Spaghetti" was written and performed by folk singer, Tom Glazer in 1963.

"On top of spaghetti, All covered with cheese, I lost my poor meatball, When somebody sneezed.
It rolled off the table, And on to the floor, And then my poor meatball, Rolled out of the door.
It rolled in the garden, And under a bush, And then my poor meatball, Was nothing but mush.
The mush was as tasty, As tasty could be, And then the next summer, It grew into a tree.
The tree was all covered, All covered with moss, And on it grew meatballs, And tomato sauce.
So if you eat spaghetti, All covered with cheese, Hold on to your meatball, Whenever you sneeze."
2. What would you say in German after someone sneezed?

Answer: Gesundheit

'Gesundheit' is the German word for health. Usually when someone sneezed, one would say 'Gesundheit' to wish them good health. 'Gesundheit' is used the same way as when one says, 'God Bless You!', or, 'A vos souhaits!' in French.
3. "The good psychic would pick up the phone before it rang. Of course it is possible there was no one on the other line. Once she said, 'God Bless you'. I said, 'I didn't sneeze'. She looked deep into my eyes and said, 'You will, eventually.' And darn it if she wasn't right. Two days later I sneezed." Which popular stand-up comedienne quoted this in her book, "My Point...and I Do Have One"?

Answer: Ellen DeGeneres

Written by Ellen DeGeneres, "My Point...and I Do Have One", was published in the U.S. on September 1, 1996 by Bantam Books.
4. Which of the following television programs aired an episode titled, "Sneeze", on October 5, 2006 in the U.S.?

Answer: "Smallville"

In this episode, Clark suffers from a cold, causing him to have powerful sneezes, which manifests into a new power, super breath. Lois gets a job at 'The Inquisitor' and Lana moves into the Luther mansion with Lex. Lex is abducted after displaying superhuman powers in the public eye.
5. What word is missing from this poem: "Mister!", he said with a sawdusty sneeze, "I am the ___, I speak for the trees"?

Answer: Lorax

Written in 1971 by Dr. Seuss, the first verse of "The Lorax" reads: 'Mister!', he said with a sawdusty sneeze, 'I am the Lorax, I speak for the trees. I speak for the trees, for the trees have no tongues, And I'm asking you, sir, at the top of my lungs', He was very upset as he shouted and puffed, 'What's that thing you've made out of my Truffula tuft?'"
6. Using American Sign Language, the sign for 'sneeze' is holding your index finger under your nose as if you were trying to suppress a sneeze.

Answer: True

You can see the sign performed here:
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/S/W3718.htm .
7. Which singer/songwriter released a single titled, "Caught A Lite Sneeze" in 1996?

Answer: Tori Amos

"Caught a Lite Sneeze" was the first single released from Tori Amos' album, "Boys for Pele". The song tells of striving to keep a relationship alive although it's already dead. This song was released in the UK on January 1, 1996, on January 2 in the U.S. and on January 29 in Australia.
8. Bart: "Well if your soul's real, where is it?" ?: "It's kinda in here, and when you sneeze, that's your soul trying to escape. Saying 'God bless you' crams it back in. And when you die, it squirms out and flies away!" Bart: "What if you die in a submarine at the bottom of the ocean." ?: "Oh, it can swim. It's even got wheels, in case you die in the desert and have to drive to the cemetery." With which of the following characters did Bart have this conversation?

Answer: Milhouse

This conversation took place between Bart and Milhouse in the 4th episode of the seventh season, titled, "Bart Sells His Soul". It originally aired in the U.S. on October 8, 1995.
9. Which of the following are superstitions about sneezing?

Answer: all of these

The complete superstitions are: 1) Place a hand in front of your mouth when sneezing. Your soul may escape otherwise. 2) The devil can enter your body when you sneeze and having someone say, 'God bless you', drives the devil away. 3) Your soul can be thrown from your body when you sneeze, and saying 'bless you' is used as a shield and prevents your soul from being stolen by Satan or some evil spirit.
10. What is the definition of 'sneeze'?

Answer: to make a sudden violent spasmodic audible expiration of breath through the nose and mouth especially as a reflex act

Merriam-Webster (m-w.com) gives the definition of 'sneeze' as: to make a sudden violent spasmodic audible expiration of breath through the nose and mouth especially as a reflex act; and to make light of (like this quiz).
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 6 of my favorite quizzes of random things! (Part 1):

This lists has 6 quizzes that I've created on a variety of topics. Hope you enjoy them!

  1. Try Not to Yawn! Tough
  2. Nothin' to Sneeze At Tough
  3. The Novelty of Christmas Songs Average
  4. Are You an 80s Kid? Difficult
  5. My Name's Lisa Too Average
  6. All Jokes Aside Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us