FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hawaii
Quiz about Hawaii

Hawaii | 10 Question Geography Multiple Choice Quiz


General knowledge on things Hawaiian.

A multiple-choice quiz by minvc. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Hawaii

Author
minvc
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,557
Updated
Oct 04 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4034
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Dizart (8/10), emmal2000uk (9/10), Guest 68 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The string of flowers sewn together and tied at the ends to form a circle - given on special occasions to loved ones is called a: Hint


Question 2 of 10
2. Hawaiian people have their own special style of dance. This is called: Hint


Question 3 of 10
3. There are two types or styles of the dance native to Hawaii. They are: Hint


Question 4 of 10
4. There is a huge hula competition in Hilo, Hawaii. Held annually for roughly the last 35 years, this is called the: Hint


Question 5 of 10
5. An easy one (or at least it should be). Thank you, in Hawaiian, is: Hint


Question 6 of 10
6. In many languages, one word can mean a number of different things. There is one word in particular in Hawaii that can mean a large variety of things - like love, hello, welcome, goodbye... That word is:

Answer: (One word)
Question 7 of 10
7. Hawaii's state flower is: Hint


Question 8 of 10
8. What is the capital of Hawaii? Hint


Question 9 of 10
9. Filmed on location in Hawaii, Elvis starred in this movie: Hint


Question 10 of 10
10. A word describing a large party with lots of Hawaiian food and live entertainment: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Dizart: 8/10
May 09 2024 : emmal2000uk: 9/10
May 07 2024 : Guest 68: 10/10
May 03 2024 : Guest 173: 9/10
Apr 12 2024 : jackseleven: 9/10
Apr 10 2024 : Guest 152: 8/10
Apr 10 2024 : Guest 72: 9/10
Apr 05 2024 : rossian: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The string of flowers sewn together and tied at the ends to form a circle - given on special occasions to loved ones is called a:

Answer: lei

Leis are given at almost any special occasion (especially graduations) to a loved one - be it a family member or just a close friend. It is a symbol of love.
2. Hawaiian people have their own special style of dance. This is called:

Answer: Hula

The word 'hula' actually means 'dance' in Hawaiian. Some young girls and boys start their hula training at 5 and 6 years of age and continue to dance until they're old and gray. Hula is used to express stories and legends of ancient Hawaii, feelings of love and even hatred, and can basically convey any emotion, any story, any activity.
3. There are two types or styles of the dance native to Hawaii. They are:

Answer: Auana and Kahiko

Auana is a more 'modern' style of hula, somewhat of a 'white influence'. Hula Auana is accompanied by guitars, ukulele, sometimes even piano. Auana has a more 'melodic' untertone. Kahiko is an ancient style of hula, done to chanting rather than music. Untouched by outside influence, this style of dance was done only by men in ancient Hawaii (strictly forbidden to women). Hula Kahiko is accompanied by instruments such as drums and ipu, without the 'melody' that auana has.
4. There is a huge hula competition in Hilo, Hawaii. Held annually for roughly the last 35 years, this is called the:

Answer: Merrie Monarch Hula Festival

Hula schools come from as far as Japan (and a couple from California!) to participate in the Merry Monarch Hula Festival. Men and women compete for three nights. The first night covers solo performances, second night the Kahiko (ancient) and the third night is held for Auana (modern) dance. A very prestigious award to have on your shelf!
5. An easy one (or at least it should be). Thank you, in Hawaiian, is:

Answer: Mahalo

Mahalo is something you hear quite often in Hawaii. It only means one thing: Thanks!
6. In many languages, one word can mean a number of different things. There is one word in particular in Hawaii that can mean a large variety of things - like love, hello, welcome, goodbye... That word is:

Answer: Aloha

'Aloha is a word that has so many meanings, like saying hello and goodbye. It means how are you and I miss you so, and I hope you're feeling alright. But most of all it's a feeling from within that makes you feel so good inside...' Some lyrics from a song describing 'Aloha'. It says it all.
7. Hawaii's state flower is:

Answer: Hibiscus

Hibiscus flowers come in many shades - red, yellow, orange, pink and many more!
8. What is the capital of Hawaii?

Answer: Honolulu

Honolulu is the most densely populated area in the whole state. Quite the tourist attraction.
9. Filmed on location in Hawaii, Elvis starred in this movie:

Answer: Blue Hawaii

Nothing interesting about this except that now they have a drink named after it. Good drink.
10. A word describing a large party with lots of Hawaiian food and live entertainment:

Answer: Luau

Luau's are given on special occasions such as a baby's first birthday, a graduation and weddings. Many hotels offer a luau package to tourists including dinner and usually a hula show. Laulau, poi and kalua are Hawaiian foods - normally served at a luau!
Source: Author minvc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us