FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name that Santa
Quiz about Name that Santa

Name that Santa! Trivia Quiz


There are many place names beginning with "Santa" in the United States. Identify the proper "Santa" from clues. Best of luck!

A multiple-choice quiz by Triviaballer. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. Alphabetical US Cities

Author
Triviaballer
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,353
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1832
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: PHILVV (10/10), GoodwinPD (10/10), Barbarini (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This city is the only "Santa" that is a state capital. Which "Santa" city has a name that literally means "holy faith" in Spanish? Hint


Question 2 of 10
2. Which "Santa" city is located in Silicon Valley and contains the headquarters of Sun Microsystems and Intel? Hint


Question 3 of 10
3. Which Florida county has its county seat at Milton and contains part of Choctawhatchee National Forest? Hint


Question 4 of 10
4. Four U.S. states are home to a Santa Cruz. Which U.S. state contains a Santa Cruz County that has Nogales as its county seat and Tumacácori National Historical Park as its most popular locale? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following is NOT true regarding Santa Claus, Indiana? Hint


Question 6 of 10
6. Which "Santa" is the most populated city in Orange County and is the namesake of a series of strong winds that sweep across southern California in late fall? Hint


Question 7 of 10
7. Which California "Santa" is primarily surrounded by the city of Los Angeles and is named after a Christian saint who was the mother of Augustine of Hippo? Hint


Question 8 of 10
8. What mountain range in southern California occupies parts of Ventura County and Los Angeles County and has Oat Mountain at 3,747 feet as its highest point? Hint


Question 9 of 10
9. Which "Santa" is the location of a university commonly referred to as UCSB that has the Gaucho as its mascot? The city is also home to Los Padres National Forest and the Lobero Theatre. Hint


Question 10 of 10
10. Which "Santa", incorporated in 1987 from the communities of Canyon Country, Newhall, Saugus and Valencia, is the namesake of a well-known valley in southern California? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : PHILVV: 10/10
Feb 14 2024 : GoodwinPD: 10/10
Feb 14 2024 : Barbarini: 10/10
Feb 14 2024 : 1nn1: 9/10
Feb 12 2024 : Nicobutch: 10/10
Jan 25 2024 : Rumpo: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This city is the only "Santa" that is a state capital. Which "Santa" city has a name that literally means "holy faith" in Spanish?

Answer: Santa Fe

Santa Fe became the capital of the newly created state of New Mexico on January 6, 1912. Santa Fe is the highest state capital in the United States at 7,199 feet above sea level.
2. Which "Santa" city is located in Silicon Valley and contains the headquarters of Sun Microsystems and Intel?

Answer: Santa Clara

The city of Santa Clara was named after the Mission Santa Clara de Asís. The Great America Theme Park and the San Francisco 49ers' practice facilities are also located in Santa Clara.
3. Which Florida county has its county seat at Milton and contains part of Choctawhatchee National Forest?

Answer: Santa Rosa County

Santa Rosa County is bordered by Alabama to the north, Okaloosa County to the east, Escambia County to the west and the Gulf of Mexico to the south. The county is named after Santa Rosa Island which was the site of a Civil War battle on October 9, 1861.
4. Four U.S. states are home to a Santa Cruz. Which U.S. state contains a Santa Cruz County that has Nogales as its county seat and Tumacácori National Historical Park as its most popular locale?

Answer: Arizona

The name "Santa Cruz" means "holy cross" in Spanish. The largest Santa Cruz in the United States is located along the northern coast of Monterey Bay in California.
5. Which of the following is NOT true regarding Santa Claus, Indiana?

Answer: A 40 foot Christmas tree is displayed year-round in front of the town hall.

A large statue of Santa Claus with the inscription "Dedicated to the children of the world in memory of an undying love" is located in front of the town hall. The town's post office was featured in Robert Ripley's "Believe It or Not" cartoon because of its large volume of mail.
6. Which "Santa" is the most populated city in Orange County and is the namesake of a series of strong winds that sweep across southern California in late fall?

Answer: Santa Ana

Santa Ana is home to John Wayne Airport, California Coast University and the Bowers Museum. The city is the birthplace of actress Michelle Pfeiffer and NFL quarterback Matt Leinart.
7. Which California "Santa" is primarily surrounded by the city of Los Angeles and is named after a Christian saint who was the mother of Augustine of Hippo?

Answer: Santa Monica

The area of present-day Santa Monica, California, was first explored by Spaniards on May 4th, the feast day of Saint Monica of Hippo. The city of Santa Monica is well-known for its pier and for its numerous skateboarding venues.
8. What mountain range in southern California occupies parts of Ventura County and Los Angeles County and has Oat Mountain at 3,747 feet as its highest point?

Answer: Santa Susana Mountains

The San Gabriel Mountains are located to the east of the Santa Susana Mountains from which they are separated by the Newhall Pass. Santa Susana also contains Rocky Peak which is located directly on the county line separating Los Angeles and Ventura.
9. Which "Santa" is the location of a university commonly referred to as UCSB that has the Gaucho as its mascot? The city is also home to Los Padres National Forest and the Lobero Theatre.

Answer: Santa Barbara

Santa Barbara is named after Saint Barbara who is believed to have been beheaded by her father Dioscorus because she openly proclaimed her Christian faith. The University of California, Santa Barbara, was originally founded as a teachers' college in 1905.
10. Which "Santa", incorporated in 1987 from the communities of Canyon Country, Newhall, Saugus and Valencia, is the namesake of a well-known valley in southern California?

Answer: Santa Clarita

Six Flags Magic Mountain and the California Institute of the Arts are located in Santa Clarita. TV shows ranging from "24" to "Mighty Morphin' Power Rangers" have been filmed in Santa Clarita over the years.
Source: Author Triviaballer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Triv's Geography Quizzes:

These are quizzes that I have submitted to the Geography category over time.

  1. Earth From Below Average
  2. Locales in Search of Their Homeland Tough
  3. Name that Santa! Tough
  4. 50:50 Average
  5. A Door to Slovenia Average
  6. Run to the Hills Easier
  7. Guinea - The African Nation Average

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us