FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cheese Quotes
Quiz about Cheese Quotes

Cheese Quotes Trivia Quiz


A rather obscure quiz about quotations on the subject of cheese. I wonder if anyone at all will play it.

A multiple-choice quiz by Islingtonian. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Cheeses and Dairy Products

Author
Islingtonian
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
101,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2432
Last 3 plays: Guest 161 (6/10), Guest 24 (10/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which French president famously asked "How can you govern a country which has 246 varieties of cheese?" Hint


Question 2 of 10
2. "God defend me from that Welsh fairy, Lest he transform me to a piece of cheese?" Which Shakespeare play does this come from?
Hint


Question 3 of 10
3. According to John Travolta's character in Quentin Tarantino's "Pulp Fiction", what do they call a quarterpounder with cheese in France? Hint


Question 4 of 10
4. Who wrote "Poets have been mysteriously silent on the subject of cheese"? Hint


Question 5 of 10
5. Who described cheese as "Corpse of milk"? Hint


Question 6 of 10
6. Who (more positively) described cheese as "Milk's leap toward immortality"? Hint


Question 7 of 10
7. Who wrote "The moone is made of a greene cheese"? Hint


Question 8 of 10
8. Which poet penned the following lines


"A poet's hope: to be,

like some valley cheese,

local, but prized elsewhere"?

Hint


Question 9 of 10
9. "Of harmes two the lesse is for to cheese." Was written by whom?
Hint


Question 10 of 10
10. Finally, who described a "Cheeseburger in Paradise" as being "Heaven on Earth with an Onion Slice"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 18 2024 : Guest 161: 6/10
Dec 29 2023 : Guest 24: 10/10
Dec 29 2023 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which French president famously asked "How can you govern a country which has 246 varieties of cheese?"

Answer: De Gaulle

Having weathered World War II, Algeria and numerous political crises, Charles de Gaulle had to resign as President when he failed to deal effectively with a student sit-in at the Sorbonne. The sit-in of course broke up when the students realised it was almost time for their summer vacation.
2. "God defend me from that Welsh fairy, Lest he transform me to a piece of cheese?" Which Shakespeare play does this come from?

Answer: The Merry Wives of Windsor

Said by Falstaff. Apparently this quote was based on the notion that the Welsh were great eaters of cheese.
3. According to John Travolta's character in Quentin Tarantino's "Pulp Fiction", what do they call a quarterpounder with cheese in France?

Answer: Royale with Cheese

In fact it's actually just a "Royale Cheese" - there's no "with". See how travel broadens the mind.
4. Who wrote "Poets have been mysteriously silent on the subject of cheese"?

Answer: G K Chesterton

Writer Gilbert Keith Chesterton subscribed to a political theory called distributism, according to which (in his words) all men should be able to own "three acres and a cow." This is where modern politicians go wrong ...
5. Who described cheese as "Corpse of milk"?

Answer: James Joyce

It's a quote from Leopold Bloom, in "Ulysses".
6. Who (more positively) described cheese as "Milk's leap toward immortality"?

Answer: Clifton Fadiman

I suspect that Fadiman, who hosted NBC's "Information Please" and died in 1999, isn't known outside the US. But I love the quote.
7. Who wrote "The moone is made of a greene cheese"?

Answer: John Heywood

16th century poet Heywood almost certainly didn't know how much trouble he was causing writing this. The United States had to spend billions disproving it.
8. Which poet penned the following lines
"A poet's hope: to be,
like some valley cheese,
local, but prized elsewhere"?


Answer: W H Auden

Auden wrote the very beautiful poem used in "Four Weddings and a Funeral", which begins "Stop all the Clocks ...". He also wrote this.
9. "Of harmes two the lesse is for to cheese." Was written by whom?

Answer: Chaucer

From "Troilus and Creseide". In fact, Chaucer wasn't actually saying that cheese is the lesser of 2 evils - in old English, this actually means that one should choose the lesser of 2 evils.
10. Finally, who described a "Cheeseburger in Paradise" as being "Heaven on Earth with an Onion Slice"?

Answer: Jimmy Buffett

Buffett has a restaurant in Florida, where you can buy a hat in the shape of a cheeseburger. The sad thing is that I've been there.
Source: Author Islingtonian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us