Quiz about PEZ Candy
Quiz about PEZ Candy

PEZ Candy Trivia Quiz


Here you will be quizzed on the history and facts about Pez candies and dispensers.

A multiple-choice quiz by creamowheat. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Chocolates & Candy Confectionery

Author
creamowheat
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,512
Updated
Sep 11 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1105
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year was PEZ candy invented? Hint

1927
1956
1947
1934

2. The word 'Pez' came from the German word for what? Hint

pill
candy
peppermint
box

3. Which of the following was NOT an original Pez flavor? Hint

lemon
lime
orange
strawberry

4. What year was the first Pez dispenser invented? Hint

1952
1947
1940
1942

5. How many Pez candies are consumed in the U.S. annually? Hint

over 100 million
over 100 billion
over 500 million
over 300 billion

6. How many calories are in a roll of non-sugar free Pez? Hint

120
35
100
65

7. What did the first dispenser look like? Hint

A cigarette lighter
A harmonica
A whistle
A snuff box

8. Pez dispensers are available worldwide in how many countries? Hint

At least 80
4
Just available in Europe
Just available in North America

9. Here in the U.S. grape flavored Pez replaced which flavor? Hint

orange
lemon
cherry
strawberry

10. Anyone that collects Pez can be called a what? Hint

Pezguru
Pezmeister
Pezhead
Pezmaster


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was PEZ candy invented?

Answer: 1927

It was invented in Vienna, Austria, by candy man Edward Haas III.
2. The word 'Pez' came from the German word for what?

Answer: peppermint

The German word is 'Pfefferminz'. You take the first, middle, last letters and put them together and you get 'Pez'.
3. Which of the following was NOT an original Pez flavor?

Answer: lime

The four original flavors were lemon, orange, strawberry and cherry.
4. What year was the first Pez dispenser invented?

Answer: 1947

The 'characters' we know Pez by were not introduced until 1952.
5. How many Pez candies are consumed in the U.S. annually?

Answer: over 300 billion

Pez offers sugar-free candies as an alternative to sweetened candies.
6. How many calories are in a roll of non-sugar free Pez?

Answer: 35

The sugar free Pez have 30 calories.
7. What did the first dispenser look like?

Answer: A cigarette lighter

Pez candy was originally a breath mint for adult smokers.
8. Pez dispensers are available worldwide in how many countries?

Answer: At least 80

Countries include Hungary, Tailand, and the Czech Republic.
9. Here in the U.S. grape flavored Pez replaced which flavor?

Answer: cherry

The Pez Candy Company felt that children associated cherry with cough syrup, so they changed to grape. Some long defunct flavors include chlorophyll, flower, eucalyptus, and menthol.
10. Anyone that collects Pez can be called a what?

Answer: Pezhead

Just a note: If you are Jewish, 'Kosher' Pez are available.
Source: Author creamowheat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Candy Bars Average
2. Something for the Sweet Tooth! Average
3. Candy Slogans Average
4. The Candystand Very Easy
5. US Candy Names Easier
6. Penny Candy Average
7. Have A "Hershey" Break Average
8. Sweet Treats USA Easier
9. Candy Bar Fun Tough
10. Classic British Sweets of Yesteryear Average
11. Candy 1 Tough
12. Snack Cakes Tough

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us