FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sylvanian Families  Who Am I
Quiz about Sylvanian Families  Who Am I

Sylvanian Families - Who Am I!? Quiz


This quiz will be based on the UK Sylvanian Families canon.

A multiple-choice quiz by Collybird. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Collectibles
  8. »
  9. Dolls and Bears

Author
Collybird
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,479
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
241
Last 3 plays: frozennugget (0/10), Richard27 (4/10), gogetem (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. My name is Bud and I come from a rather large family. I live with my grandparents Gus and Fern, my parents and my two brothers and three sisters! It's super busy around my house! What is my surname? Hint


Question 2 of 10
2. My name is Smokey and I am married to Flora. We live with our grown up son Herb and his wife Ginger. We have a whole bunch of grandchildren! What is our surname? Hint


Question 3 of 10
3. My name is Aristotle and I am the headmaster of the Sylvanian school. My wife is named Arabella and we have three small children. What is my surname? Hint


Question 4 of 10
4. My name is Buster and I have a reputation for being naughty! My sister is called Scarlett, she is very vain! What is our surname? Hint


Question 5 of 10
5. This family of grey bears is one of the larger groups including grandparents and an older brother and sister. Hint


Question 6 of 10
6. My name is Bluebell and I am a squirrel! We have twin babies in our family named Abbie and Acorn. What is my surname? Hint


Question 7 of 10
7. We are brother and sister Lester and Prissy, our parents are named Chester and Willow, what is our surname? Hint


Question 8 of 10
8. My name is Grover but I'm certainly not a blue Sesame Street character! In fact, I'm a raccoon, what is my surname? Hint


Question 9 of 10
9. Digger and Heidi live in a hole with their brood, what is their surname? Hint


Question 10 of 10
10. This family is perhaps not the kind of animal you would expect to find in an English forest! Each member of the family has a rather exotic name, parents Bertram and Alexandra are parents to Kane, Clarice, Lena and Remi, what is their surname? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : frozennugget: 0/10
Jun 02 2024 : Richard27: 4/10
May 28 2024 : gogetem: 6/10
May 23 2024 : Guest 37: 4/10
May 21 2024 : Guest 118: 1/10
May 16 2024 : Guest 112: 3/10
May 06 2024 : Guest 84: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My name is Bud and I come from a rather large family. I live with my grandparents Gus and Fern, my parents and my two brothers and three sisters! It's super busy around my house! What is my surname?

Answer: Timbertop

The Timbertop brown bear family are one of the original group of Sylvanian Families released during the 1980s.

The family consists of grandparents Gus and Fern, parents Taylor and Rose, older siblings Birch and Ivy, brother and sister Bud and Daisy and baby twins Burl and Blossom.
2. My name is Smokey and I am married to Flora. We live with our grown up son Herb and his wife Ginger. We have a whole bunch of grandchildren! What is our surname?

Answer: Wildwood

The Wildwood brown rabbit family is another 1980s original.

The family consists of grandparents Smokey and Herb, parents Herb and Ginger, children Rusty and Hollie and babies Barkley and Juniper.

In 2009 the family was re-released in the UK, this time in a special collectors' edition box set including the previously unavailable in the UK elder brother and sister Ray and Tina.
3. My name is Aristotle and I am the headmaster of the Sylvanian school. My wife is named Arabella and we have three small children. What is my surname?

Answer: Treefellow

Another of the original Sylvanian Families, the Treefellow owl family includes mother and father Aristotle and Arabella, plus children Winky, Grumpy and Blinky.

The Treefellow family, like many others, were rereleased in the 2000s but with a few differences: the figures were slightly larger and of a significantly darker colour.
4. My name is Buster and I have a reputation for being naughty! My sister is called Scarlett, she is very vain! What is our surname?

Answer: Slydale

The 1980s Original Sylvanian Families Slydale family has been portrayed in Sylvanian books and cartoons as rather naughty!

The family is made up of parents Slick and Velvette, brother and sister Buster and Scarlett and babies Skitter and Lindy.

The Slydale family was re-released in the 2000s, however the 1980s style fox mold was replaced with a more modern version, meaning the two sets of figures are completely unrecognisable as the same family!
5. This family of grey bears is one of the larger groups including grandparents and an older brother and sister.

Answer: Evergreen

The Evergreen family consists of grandparents Ernest and Primrose, father and mother Forrest and Honeysuckle, sons Logan, Preston and Dusty, and daughters Summer, Ashley and Poppy.
6. My name is Bluebell and I am a squirrel! We have twin babies in our family named Abbie and Acorn. What is my surname?

Answer: Oakwood

The Oakwood squirrel family are one of the hard to find Original Families.

Father and Mother Ollie and Betsy are parents to children Barnaby and Bluebell and babies Abbie and Acorn.

Whilst most of the original 1980s families have been re-released in the 21st century, the Oakwoods remain sadly consigned to the 1980s!
7. We are brother and sister Lester and Prissy, our parents are named Chester and Willow, what is our surname?

Answer: Thistlethorn

Chester, Willow, Lester, Prissy, Barry and Heather make up the Thistlethorn grey mice family!
8. My name is Grover but I'm certainly not a blue Sesame Street character! In fact, I'm a raccoon, what is my surname?

Answer: Chestnut

Mummy and Daddy Durwood and Pansy have four children - Grover and Myrtle and babies Hoss and Charity.

The Chestnut grey raccoon family is another who have been sadly confined to the early years of Sylvanian Families with no re-release in the new millennium.
9. Digger and Heidi live in a hole with their brood, what is their surname?

Answer: McBurrows

The McBurrows mole family are another of the Original 1980s Sylvanian Families but have since been re-released with various different molds creating a new look for the figures.

To celebrate the 10th Anniversary of Sylvanian Families, a special 'Early Years' edition of the family was released with smaller figures with a colored nose. This new mold was tweaked slightly for the 2010s release of the family wearing proper clothes instead of the vests they wore on their original release.
10. This family is perhaps not the kind of animal you would expect to find in an English forest! Each member of the family has a rather exotic name, parents Bertram and Alexandra are parents to Kane, Clarice, Lena and Remi, what is their surname?

Answer: Bamboo

The Bamboo panda family have been rather surprising residents in the Sylvanian Village from the 1980s right through to the present day.
Source: Author Collybird

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us