Quiz about A Lovely Punny Day For a Family Quiz
Quiz about A Lovely Punny Day For a Family Quiz

A Lovely Punny Day For a Family Quiz


Ready for some pun? See if you can select the right word for the relevant occupations of my family. Have pun!

A multiple-choice quiz by Creedy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Language Use
  8. »
  9. Puns and Word Play Humor

Author
Creedy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,862
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5421
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), klukblazen (8/10), triviabore (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. My daughter went target shooting today. When she came home she said she'd had what kind of time there? Hint

Bonzer
Blast
Buzz
Beaut

2. One of my nephews is a lawyer. What does he usually do when he goes out with his girlfriend? Hint

Carting
Courting
Chortling
Canoodling

3. Several of my brothers are high school principals. They often say their day has been - what? Hint

Pushing
Punishing
Punting
Publishing

4. My oldest sister is a triple certificate nursing sister. Yesterday she said she had a perfectly *what* day? Hint

Sizzling
Smoking
Sailing
Sickening

5. And Dad of course had a prize bull stud farm. Sometimes however he grew annoyed with the bulls and he often - what - at them? Hint

Bellowed
Blathered
Bleeped
Baa-ed

6. Two of my other nephews are doctors. Nice boys, but sometimes I disapprove of the way they speak to their sisters. What manner is this, do you think? Hint

Curtly
Crossly
Crisply
Cuttingly

7. I had a dear old aunt who ran a cake shop. Her husband unfortunately wasn't very nice to her. In fact I thought he was downright - what? Hint

Cantankerous
Crabby
Crafty
Crummy

8. My youngest daughter is studying to be a psychologist. She often thinks she's putting on weight, but I reassure her that the material in the clothes she wears always tends to - what? Hint

Fade
Deteriorate
Crumble
Shrink

9. My youngest nephew likes to go camping, but his mother doesn't like it. They often argue about it, and I think camping, for them, has become quite a - what sort of issue? Hint

Contentious
Catastrophic
Contrary
Disastrous

10. I had an old uncle who once ran a butcher's shop. One day a vampire came in looking for blood, but he wasn't having any of that. What did he do instead? Hint

Sprinkled holy water on it
Grew cross with it
Shoved it out into the sunlight
Put a steak through its heart


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My daughter went target shooting today. When she came home she said she'd had what kind of time there?

Answer: Blast

Old shooters never die. They just miss the target. I know several who own businesses. They tend to be quick on the trigger when it comes to firing people.
2. One of my nephews is a lawyer. What does he usually do when he goes out with his girlfriend?

Answer: Courting

Dickens had one of his characters remarking that the law is an ass. That was very judge-mental of him, don't you think?
3. Several of my brothers are high school principals. They often say their day has been - what?

Answer: Punishing

Here's something interesting for you: If school principals don't have enough calcium, their bones can become quite chalky. Do you believe me? No? Well done, you just got an A.
4. My oldest sister is a triple certificate nursing sister. Yesterday she said she had a perfectly *what* day?

Answer: Sickening

When nurses get cross, their temperature shoots sky high. That's because they're feverishly busy sometimes.
5. And Dad of course had a prize bull stud farm. Sometimes however he grew annoyed with the bulls and he often - what - at them?

Answer: Bellowed

He used to own a dairy farm as well, but my mother said that all went sour. Then he tried pig farming, but that was a pile of hogwash. He also bred Clydesdale horses on the side, but the work was so tiring that, much to her disapproval, he always had several draughts of beer when he got home.
6. Two of my other nephews are doctors. Nice boys, but sometimes I disapprove of the way they speak to their sisters. What manner is this, do you think?

Answer: Cuttingly

Old doctors never die. They just cease operating.
7. I had a dear old aunt who ran a cake shop. Her husband unfortunately wasn't very nice to her. In fact I thought he was downright - what?

Answer: Crummy

You could even say that their marriage went quite stale. He eventually married again, to some young girl who always kept her buns on display. My aunt re-married too, to a greengrocer, and had two children with him. So they both got to enjoy the fruits of their labour.
8. My youngest daughter is studying to be a psychologist. She often thinks she's putting on weight, but I reassure her that the material in the clothes she wears always tends to - what?

Answer: Shrink

My daughter can be quite maddening at times. She drives me crazy. Always lying around on the couch - and talk about argue with me. She analyses everything I say. It's enough to drive a person round the bend. Nuts, anyone?
9. My youngest nephew likes to go camping, but his mother doesn't like it. They often argue about it, and I think camping, for them, has become quite a - what sort of issue?

Answer: Contentious

Camping trips can be quite conTENTious at times I do agree. He took his mother with him on a camping trip once. It was his inTENT to show her camping wasn't as dangerous as she thought.
10. I had an old uncle who once ran a butcher's shop. One day a vampire came in looking for blood, but he wasn't having any of that. What did he do instead?

Answer: Put a steak through its heart

He was going to give the vampire the chop right from the moment he first set eyes on it in fact. He planned to set his dog Fang on it.
Source: Author Creedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 21 2022 : klukblazen: 8/10
Nov 21 2022 : triviabore: 10/10
Nov 19 2022 : horadada: 10/10
Nov 16 2022 : Guest 192: 10/10
Nov 10 2022 : pieear: 10/10
Nov 06 2022 : teachdpo: 10/10
Nov 02 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 01 2022 : buckeye52: 3/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series English Language:

Quizzes on Puns, Idioms, Unusual words etc. Have fun :)

  1. A Lovely Punny Day For a Family Quiz Very Easy
  2. A Punny Quiz Easier
  3. An Idiom By Any Other Name Very Easy
  4. An Idiom By Any Other Name 2 Very Easy
  5. An Idiom By Any Other Name 3 Very Easy
  6. Another Punny Quiz Easier
  7. Apun My Soul! Easier
  8. Can You Define These Words 2 Easier
  9. Can You Define These Words? Average
  10. Canine Puns Very Easy

11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us