FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dont Be NaffBrit Slang for Americans
Quiz about Dont Be NaffBrit Slang for Americans

Don't Be Naff--Brit Slang for Americans Quiz


As an American, ever speak with someone from the UK or read a contemporary British novel and have trouble figuring out what they're saying? Well, here's a quiz on some modern British slang that just might help you out.

A multiple-choice quiz by jabb5076. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. British Slang and Dialects

Author
jabb5076
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,819
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1237
Last 3 plays: Guest 185 (9/10), Guest 172 (9/10), Guest 1 (5/10).
Question 1 of 10
1. If you grass, what have you done? Hint


Question 2 of 10
2. If you say something is titchy, what are you calling it? Hint


Question 3 of 10
3. What have you seen if you encounter pavement pizza? Hint


Question 4 of 10
4. How would you define a tosser? Hint


Question 5 of 10
5. If you are in England and tell a friend you like her fringe, what are you admiring? Hint


Question 6 of 10
6. Can you tell me what in the world knackered might mean? Hint


Question 7 of 10
7. How do you wind somebody up? Hint


Question 8 of 10
8. If you state someone or something is jammy, what are you saying? Hint


Question 9 of 10
9. If you budge up, what are you doing? Hint


Question 10 of 10
10. In the UK, how would you define tat? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 185: 9/10
Jun 09 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 02 2024 : Guest 1: 5/10
May 20 2024 : Guest 31: 10/10
May 05 2024 : royboy1964: 8/10
Apr 23 2024 : Guest 82: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you grass, what have you done?

Answer: Turned someone in for doing something wrong

If you grassed on someone, you snitched on them, or turned them in to an authority for something. If you grass on your mates (say at school or work) you soon won't have any friends!
2. If you say something is titchy, what are you calling it?

Answer: Tiny

Something that's titchy is little or tiny. For example, you might say: "Oh, look at those titchy little kids. They're so cute!"
3. What have you seen if you encounter pavement pizza?

Answer: Vomit

Let's say you go out with your friends, imbibe a bit too much, and rush outside to avoid getting sick indoors. Pavement pizza is the result! The visual says it all, doesn't it?
4. How would you define a tosser?

Answer: Worthless person

Calling someone a tosser is most definitely an insult. "I absolutely HATE Dave, he's such a lying tosser!"
5. If you are in England and tell a friend you like her fringe, what are you admiring?

Answer: Bangs

What we here in America call bangs--hair in the front of one's head cut short to cover the forehead, the British call a fringe. If you tell your hairdresser in the UK that you would like bangs, she'll probably give you a funny look and then laugh, as bangs refers to an activity that wouldn't be considered very socially acceptable if performed at the Beauty Parlor!
6. Can you tell me what in the world knackered might mean?

Answer: Exhausted

Knackered is a common term for extreme tiredness. If you went to bed past midnight, got up before 6 in the morning and then worked a 12 hour shift, you would probably be completely knackered!
7. How do you wind somebody up?

Answer: Give them a bad time; make fun of them

This is one of my favorite British slang expressions. If you found out your brother did something embarrassingly stupid, you would probably wait eagerly for him to get home just so you could have some fun winding him up!
8. If you state someone or something is jammy, what are you saying?

Answer: Lucky

A person (or situation) that is jammy is very lucky. You might say: "That is so jammy! My sister just found a tenner (a ten pound note) on the street! How come that never happens to me?"
9. If you budge up, what are you doing?

Answer: Moving over to make room

If you tell someone to budge up, you're saying move over. You might be sitting in a restaurant booth with your friends and say: "Will you please budge up? There's barely enough room here for my bum!" (And your bum is what you sit on.)
10. In the UK, how would you define tat?

Answer: Knicknacks

Tat refers to (generally) tacky knicknacks such as you might find at a souvenir shop on vacation. "There's just all sorts of tat on the shelves in that shop, so don't waste your money."
Source: Author jabb5076

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us